Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohovor na pracovní pozici

Od: idkxo odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, ucházím se v 19ti o svojí první práci, a chci se zeptat: pozvali mě na pohovor, co mám čekat a co ne a jak to může probíhat. Je to pozice na prodejně jednoho obchodu.
Pokud mě vybrali a jdu na pohovor, bude to pak nějak pokračovat nebo mě po pohovoru rovnou přijmou?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den, krom uvedených odpovědí kolegů a videa bych jen doplnil, že u mlaďochů se často dávají otázky na případné brigády - zda jste nějaké měl, co a kde jste dělal? Jak se vám tam líbilo? Co jste se na nich naučil? ... popřípadě aktivity ve škole - nějaké kroužky, školní programy, pomoc na různých projektech (pokud jste dělali), ...

Určitě si něco málo zjistěte o daném obchodu - cíle a směřování firmy (mají zpravidla na webu v části "o nás") a případně si tam zajděte jako zákazník a sledujte, jak se chovají ostatní prodejci - je to podle vás ok? vidíte tam nějaké mezery a prostor pro zlepšení? Je možné, že se na to zeptají a pokud ano, budete připravený. Popřípadě rozložení zboží, viditelnost cenovek, orientace na prodejně, uspořádání. Mnohdy se dávají otázky ve stylu - Co by jste udělal jinak, kdyby jste mohl a proč?

Přeji hodně štěstí

hodnocení

2x

Mimo jiné se připravte na trapnou otázku: "Proč chcete pracovat zrovna u nás?"Polkněte, že proto, abyste měl z čeho žit a krom toho, že jste si od malička přál být prodavačem, usmívat se na lidi a s úsměvem je obsluhovat se koukněte na jejich "cíle a hodnoty"na jejich webových stránkách, se kterými byste měl souznít. Vězměme třeba Tesco:
Tesco posiluje sv/...
Co tam máme: "1. Začleňování pro všechny – Podpora genderové rovnováhy, podpora LGBTQ+ komunity a zaměstnanců se zdravotním znevýhodněním.
2. Flexibilita pro všechny – Zajištění pracovních podmínek, které vyhovují různorodým potřebám zaměstnanců.
3. Přístupnost na prvním místě – Zlepšení přístupnosti pracovního prostředí pro všechny zaměstnance a zákazníky.
4. Inkluzivní nábor – Transparentní náborové procesy s důrazem na rozmanitost.
5. Správný start pro mladé – Podpora mladých talentů ze znevýhodněných prostředí."

Tu trojku jsem nepochopil, zbytek je jasný, prohlásíte, že se cítíte být slepým diskriminovaným homosexuálem z místní rómské komunity a takhle někdy navečer i letadlem. Nebo alespoň jak tohle podporujete. Také vás velmi trápí udržitelnost, páč kdo neudrží, má mokro v trenkách.

Maličko nasázka, ale na ty jejich cíle a hodnoty se hlavně u korporátů podívejte, my jsme za komoušů v takových situacích taky museli říkat nesmysly, které chtěli slyšet. Tak už to tu máme zas,

work
hodnocení

1x

Pokud ti řeknou ke konci pohovoru něco ve smyslu:"My se Vám ozveme", tak z 95% tě nevezmou.

Když mají o tebe zájem, tak ti rovnou řeknou, že se budou těšit (v termínu) a rovnou ti dají podepsat smlouvu nebo ti řeknou kdy a kam se stavit k vyřízení formalit.

Taky je dneska moderní mnohdy platit nějakou směšnou mzdu a k tomu osobní ohodnocení nebo peníze bokem načerno. Pak ti mzda dosti lítá dle jejich chuti a v případě nemocenské pobíráš almužnu.

A nečekej smlouvu na dobu neurčitou. To už se dává málo kdy.

Hodně štěstí. A zkoukni video.

chgew
hodnocení

0x
Pokud tě pozvali na pohovor, je šance tak 90%, že tě nevezmou. Pokud řeknou "My se vám ozveme", tak je šance tak 99% že tě nevezmou. Většinou ani neodpoví. Šance, že tě vezmou do první práce na "první pokus" (rozuměj, že ti vyjde první odpověď na inzerát) je hodně malá.
Já hledám práci od října, mám VŠ (specifický obor) a nechcou mě ani na skladníka (chybí mi praxe). Kéž kdyby mi dali tu šanci, pak by viděli, že jsem pracovitý. Už ztrácím naději, je to týden od týdne horší a horší (situace na prac. trhu).
km

neprozdradil byste ten VŠ specifický obor. děkuji.

trtr
Zdravím, pokud se toto stane, je třeba stupeň vzdělání šikovně "zapřít". Je to normální, že nechtějí nadměrné chytrého na obyčejnou pozici.
mll

Tak to se divim, na skladníky berou snad úplně všechno. Ona totiž fronta zájemců neni zase taková.

V mém okolí je několik firem, které sváží lidi ze široka daleka, třeba takový Mars v Poříčí nad Sázavou nebo Amazon ani nevím kde vlastně ale někde okolo Prahy to bude nebo Kaufland v Modleticích, to furt chodí letáky, visí bildboardy a furt je kampaň že někoho hledají. A co jsem slyšel od lidí, co to tam zkoušeli neni ani moc o co stát. K tomu do super-hyper marketů hledají takové ty pěšáky k pokladnám a mezi regály.

Znal jsem člověka co vystudoval sánskrt a nějaké podobné nesmysly a logicky taky nemohl dlouho najít práci, zkoušel to i v metru, kde taky berou skoro všechno, ale nevzali ho kvůli očím, pak snad nějakou dobu dělal topiče (nebo nějakou takovou pomocnou sílu) na parníku a pak jsem o něm už neslyšel. Takže pokud je to až tak specifický obor, tak šance najít práci v oboru jsou minimální.

trtr

No zažil jsem to osobně, jak je člověk moc studovanej, nepůjde se po něm vozit a hrozí riziko, že za chvíli odejde, tak ho prostě neberou. S VŠ strojní je problém občas vyhrát i na pozici manažera prodeje (lepší prodavač), tak kde je chyba?

smode2

"Pokud tě pozvali na pohovor, je šance tak 90%, že tě nevezmou" - bohužel dnes je to móda. Ten odpad společnosti na konci potravního řetězce jménem personalistky tak vykazují práci. Úkolem není sehnat někoho kvalitního, ale protočit co nejvíc "masa" a z toho vybrat toho nejchytřejšího pro práci, ale zároveň finančně negramotného a nenáročného. Nebylo by od věci kdyby uchazeči vystavovali za pohovor na který se museli dostavit a nebyli přijati fakturu na několik tisíc Kč za konzultaci a ušlý čas. Oni by se tito sprostí zaměstnavatelé dobře rozmysleli koho budou obtěžovat se zbytečným chozením do firmy.

trtr
Tak, pod toto bych se podepsal. Oni jen kolikrát sondují, člověka ztrapní, tahají za nos třeba i měsíc a pak stejně nic. Blbá doba.

yarda1
hodnocení

0x

Bude dobré, když si o tom pracovním místě získáš co nejvíc informací, konkrétně jaký sortiment se tam prodává, kde mají jaké filiálky, prodejní a pracovní dobu... A připrav si nějaké otázky.

A když tam přijdeš, určitě si u mobilu vypni hlasité zvonění. Nebo si ten mobil vůbec vypni. ono se to nepo$ere když půlhodinku nebudeš dostupný.

Držím palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]