Nejste přihlášen/a.
Záleží, jaké podmínky jste odsouhlasila při podpisu pracovní smlouvy se zaměstnavatelem a dále se zbytek odvíjí dle platného zákoníku práce.
Vše ostatní jsou jen kecy, jak to na Vás zkouší. Ať už bývalý kolegové nebo zaměstnavatel.
Pro ně je ideální, aby jste podepsala velice nevýhodnou dohodu na Vaši stranu.
Jinak fyzické napadení opodstatněné důkazy řešte soudní cestou, pokud máte dost důkazů, které jsou jasné a se zaměstnavatelem se evidentně nedá dohodnout.
Podle mě máte nárok na odstupné, odškodné co se týče fyzického napadení a zaměstnavatel má z toho vyplívající další problémy.
Takže to dle mě na Vás hrajou, aby jste už dala pokoj a zmizela. Aby Vám nic neplatili a sami neměli žádný konflikt. A jak to bude s Vámi je jim šumák.
Dáváte málo informací, ale dle mě by jste se neměla jen tak dát, pokud máte dostatek důkazů na protiprávní jednání. Jinak jdete na ulici s holým zadkem a jste bez práce.
Dejte si pozor na terminologii. Výpověď dohodou neexistuje. Výpověď je jednostranný právní akt, to znamená že ji vy jen písemně oznámíte (i bez udání důvodu, zaměstnavatel může dát výpověď jen z důvodů uvedených níže) a druhá strana ji nemusí nijak schvalovat nebo s ní souhlasit.
Jiná forma skončení pracovního poměru je dohoda. To je dvoustranný právní akt, na kterém se dohodly a souhlasily s ním obě strany - zaměstnanec i zaměstnavatel.
Vysvětli jim, že na dohodu musí být dva a je jen jeden, ať ti daj normální výpověď. Taky že pokud ti to chtějí "osladit" a vyhodit tě nějakým podrazem (což už začli - vytýkací dopis), tak se o ně začne zajímat finančák, hygiena, ČOI, inspekce práce... tak ať si rozmyslí dělat podrazy a šikanovat.. Jednání zaznamenávej.
Nebo se u tebe objeví zdravotní problém a budeš od nich mít klid na nemocenský...
Ahoj Jano.
Jak to vidím já: když vidím v krámu nebo restauraci obsluhu, jak čumí do mobilu, tak se otáčím a jdu pryč. Přijde mi to jako naprosto nevhodné a nevstřícné a ne zákaznické jednání a kdybych byl takovým zaměstnavatelem, tak bych zkrátka nechtěl, aby lidi, kteří mají jednat s lidmi, koukali do mobilu, to je podle mě nepřípustné.
Samozřejmě tohle nemá žádný vliv na to jak je máte u vás pravidla nebo cokoliv se vás týká, jen vyjadřují můj postoji k tomu, jak na mě působí obsluha prodejny nebo restaurace nebo čehokoliv kde má obsluhovat mě, když zahlédnu, jak ona se dívá do displeje.
tip: Pokud jste dostala výtku za užívání mobilu, tak ti namítnete že jste neužívala a že žádáte předložit důkaz.
Jo a jinak nic jako výpověď dohodou neexistuje, protože výpověď je jednostranný úkon zaměstnavatele a dohoda je oboustranný úkon zaměstnance a zaměstnavatele. Takže si nejprve ujasnit, o co se má jednat?
klidně si můžete udělat dohodu že ty odejdeš a on ti dá odstupné 50 000 Kč. V dohodě je dle mého názoru možné dohodnout cokoliv, na čem se obě strany dohodnou.
Jak to čtu až do konce, no tak máte nějaký nesoulad v kolektivu na pracovišti a zeptám se vás jednoduše: vážně chcete být někde, kde vás nechtějí? Pochopte i toho zaměstnavatele on potřebuje aby mu ten tým nějak fungoval je mu jedno jak, on potřebuje aby fungovaly vztahy...
Takže třeba nějaké šalování na lidi v týmu zaměstnavatel rozhodně řešit nechce, dělá mu to prostě starosti. Dle mého skromného názoru se bude snažit takový zaměstnavatel tu nejméně potřebnou součást kolektivu dostat pryč.
Co si s ním promluvit a nabídnout mu že skončíte, když vám dá odstupné, abyste si mohla najít práci jinde? Nebo tam chcete dělat za každou cenu? To by vás bavilo? Tohle se prostě nedá řešit po písmenkách... já jako zaměstnavatel rozhodně nechci slyšet nějaké zaručené pravdy od zaměstnanců kdo a co a kde je udělal, to není podstatné, podstatné je aby ten tým fungoval efektivně.
Navíc v této branži asi nemáte kdoví jak výhodnou smlouvu, takže ani to zákoně odstupné by nebylo kdoví jak vysoké? Záleží, čeho přesně chcete docílit, chcete tam pracovat, chcete někoho vyštípat, nebo chcete odejít s odstupným, co přesně si přejete?
Natáčet něco na telefon a jít proti týmu je takové o hubu noo,..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.