Dobrý den, prosím Vás jsem už z toho nešťastná. V půli listopadu jsem vysadila antikoncepci Diecyclen. Bral jsem ji necelé 3 roky. Byla jsem ráda, že po vysazení se mi cyklus nastartoval hned, tak jako přednasazením antiny. Hezky přesná menstruace po 28 dnech, premenstruační syndrom, krvácení cca 4 dny. Prostě v tomto ohledu je to v normě, jsem za to ráda, že to tak hezky funguje. Začaly mě však trápit mastné vlasy, jindy jsem na mastné vlasy netrpěla tak jako nyní. Vlasy jsem si byla zvyklá mýt 1 krát týdně kopřivovým šamponem, jindy 2 krát týdně, ale co jsem vysadila, tak vlasy mám již druhý večer nechutně mastné... Do toho všeho mě trápí nafouklé břicho a nepatrně jsem přibrala. Věci mi začínají být těsné. Přitom pohybu mám dost, stravuji se vyváženě, nepřecpávám se. Můžete mi prosím poradit, co s tím? Mám vyčkat třeba půl roku než se nějak tělo očistí od té antiny uplně a hormony se srovnají? Má někdo s tímto podobnou zkušenost? Děkuji.
Co si pamatuji, tak se přibíralo při hormonální antikoncepci a né po ní. To bych se ptala gynekologa nebo dobrého magistra v lékárně, jestli to je tím. Jinak na mastící se vlasy se bere vit.B2 a na nafouklé břicho mohou pomáhat probiotika. Někomu jen vynechání mléka...
A cyklus Vám zůstal pravidelný? Hormony pomáhá srovnat přírodní preparát Gynex. Tam je potřeba začít s nižším počtem kapek, než doporučují /asi o třetinu, nebo vynechat polední dávku/ a přesně dodržet pokyny z příbalového letáku. Věk?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.