Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych se zeptal kolik musí být odpracovaných let, abych si mohl zažádat o řádný starobní důchod. ( Nechci předčasný ani předdůchod ). děkuji
Na mě dělá Vaše otázka dojem, že se domníváte, že stačí odpracovat potřebný počet let (zatím 35) a můžete odjít do důchodu. K tomu však musí být splněna ještě jedna podmínka, a tou je důchodová věk. Odpovědět na to, jaký je Váš důchodový věk, není možné bez znalosti Vašeho data narození. Na netu existuje spousta důchodových kalkulaček, např. tady.
Kdysi mi totiž tvrdil spolužák, že má odpracováno a že může do důchodu. Jelikož mojí pracovní náplní tenkrát zrovna byla důchodová problematika, musela jsem ho upozornit, že nemá důchodový věk. Byl z toho dost rozčarovaný. Ale loni se konečně dočkal
Odpracovaný počet let už mám.Nyní počkám až zestárnu do důchodového věku.Ale mám výhodu - pobírám invalidní důchod a tak se to potom jen přejmenuje a budu dle kalkulačky brát o šest tisíc víc jak nyní.Ale koupím si za to asi míň jak teď.To už nebude dvakrát ročně válení se pod Tatrama a víkendy v emirátu.asi dám vale i soukromé řidičce a utěšovatelce.No co-budu jezdit jen do Alp a chalupu na Vysočině prodám i se stromem.Nějaká kačka z toho určitě bude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.