Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roupy v práci

Od: nak odpovědí: 40 změna:
Dobrý den,
obracím se na vás s poňekud zvláštním a neobvyklým dotazem.
Asi 3krát během jednoho roku jsem chytl roupy a před nedávnem jsem zjistil že to má jeden chlap u nás v práci. Blbě po sobě splachuje a každou chvílku to tam objevím.
Už jsem trochu zoufalej, nevim jestli s tim má problém někdo další ale prostě to ten dotyčnej má. Ruce si myju ale asi se nějakym stylem stane že to prostě pokaždý nějak chytnu. Nemeje si ani ruce po hajzlu…
Sebral jsem v tom největším nasrání odvahu a šel s tim za šéfem který byl v pohodě ale řešit to nebude a nechce.
Nevim jak to řešit, chtěl jsem to říct dotyčnýmu ale vim že mě pošle do prdele ale vubec nechápu jak s tim může fungovat.
No co myslíte vy? Nějak mi přijde úsměvný že řeším školkovej problém u starejch chlapů.

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

roup
hodnocení

2x

Tak někde u technických služeb bych se nedivil ničemu. V bance to asi bude divné.

Ale k dotazu. Ostatní ví, co mají v kolektivu za čuně? Jestli se to rozkřikne, tak to už bude větší páka něco řešit.

nak
Ne neví, bych vypadal jak debil kdybych to tam někomu vyprávěl. Stačí že jsem to řešil s šéfem kterej je typ člověka kterýmu můžu říct fakt vše.
roup

Takže zbytek kolektivu škoda slov... Tak používej ochrané pomůcky a choď na wc doma. Já si nepamatuji, že bych musel jít v práci nebo dřívě ve škole na velkou. Stačí se nepřežírat a nehulit.

Taky je řešení jít jinam.

Když s nima nehneš, tak se ptej sám sebe, co pro sebe můžeš udělat ty sám.

Ten strašně fajn šéf, kterému můžeš říct vše, ale je ti to naprosto k ničemu, protože s tím nic není ochoten udělat nemá nikoho nad sebou? Protože stejný efekt bude mít vyzpovídat se venku havranům...

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, myslím si, že se máte ze svých roupů raději vyléčit nejdříve sám (asi pod dohledem lékaře) potichu a neroznášet je na kolegy. Jak k tomu ten kolega přijde? Těžko nyní určit, kdo byl ve firmě první. Starejte se jen o své fekálie a nadále udržujte čistotu (a než usednete na mísu, tak pořádně spláchněte, ať máte pod sebou čisto). Zdravím!
doplněno 18.01.25 15:56: nak - to, ovšem, nedokazuje, že jste nebyl ve firmě první přenašeč.
nak
hodnocení

Já jsem za každé byl přeléčen a byl s tím u obvoďáka.
Narozdíl od něj si ruce myju a nemám to jak roznášet…
nak
hodnocení

To možná ale já jsem na hygienu pedant a já to neměl jak na koho přenést.
jk2021
18.01.25 16:13

.

nak
hodnocení

Děkuji,
to je to co tu někteří moc nechapou
jk2021

Až na to, že vajíčka roupů jsou mikroskopická a lehká, člověk je může i vdechnout (stačí jedno spláchnutí WC a jsou po celé místnosti) tj. můžete si mýt ruce jak chcete a stejně je možné se nakazit.

nak
hodnocení

Jk2021
Ano je to tak.
Koukám že první příspěvek vám někdo aktivní smazal…
jk2021

Omylem jsem ho smazal já sám... chtěl jsem ho poupravit, ale nestihl jsem to, vypršel limit a zůstala tam jen tečka.

mnd®
hodnocení

2x

Se nech napřed vyšetřit jestli nemáš nějakou verzi koprofilie.Liška možná by napsala promnout levý malíček na pravé noze.

roup

ne, pravý malíček na levé noze *smich*

liska5

Liška by doporučila jíst hodně česneku a dýňových semínek a mýt si ruce. Tlakové body tady nepomohou. Na malíčku u nohy končí dráha močového měchýře.

Čemu se divím, že pán po sobě ani nesplachuje. Nebo kde tazatel ty tenoučké červíčky pozoruje? To strká hlavu do mísy? Jinak roupy má valná většina dětské populace, mezi dospělými jsou už méně, ale pořád docela často.

hodnocení

2x
Počítám že to je pokračování dotazů "Parazité a červy v těle"
Přítel, já, soused, kolega z práce.
mnd®

skoda ze vsichni neregstrovani neprochazi stylem schvaleni prispevku od sys nebo admin.pak by techto ,,prispevku,, bylo minimum.

nak
hodnocení

Já nepokračuju v žádným příspěvku, nevim jak by jste se tvářili vy kdyby to ve vašem okolí někdo neustále roznášel.

rajskyprotlak
hodnocení

2x

Ptáte se: "No co myslíte vy?" Myslím si, že kdyby tento případ nastal, je třeba si pořádně po použítí záchodu umýt ruce a roupi nemají šanci. Ale myslím si taky, jak píší i ostatní, že je úchylné hrabat se v hov**ch kolegů na pracovišti, proto tomu dotazu nevěřím. Autore, měl byste vyhledat odbornou pomoc, pak by vás přešli roupi i roupy, zjevně trpíte obsedantně kompluzivní poruchou, s tím vám tady moc nepomůžeme. :(

nak
hodnocení

Takže když si on nemyje ruce a já ano tak je po problému? A co ostatní co si nemyjou ruce a pak šmatlaj po houbičce na nádobí, jezdíme jednim autem a do krve si asi ruce nemůžu do nekonečna mejt…
No a právě jste se prozradil(la)
nak
18.01.25 16:12
hodnocení

A jak?
Přemýšlejte.
nak
hodnocení

Napsal jsem jak to je, více lidí si nemyje ruce a ze záchodů to tímpádem napatlaj na kliky a tak podobně.

sametka
hodnocení

1x

Vy si můžete ruce umývat i ostatní, ale jak na hygienu nedbá nositel těch roupů, tak může kontaminovat kliky v celém podniku a předměty, které používáte společně. Tak si podat toho šiřitele bez servitků!

liska5

Ano, tazatel sám se má chránit mytím rukou před jídlem, omýváním ovoce a hlavně zeleniny / hnojení/ a hlídat si, aby si nesahal do pusy. Jestli vdechne nějaké roupí vajíčko s prachem někde na ulici, tak je na tom stejně, jako my všichni. Roupi v nás jsou, byli a budou, a je dobré jejich výskyt brzdit a nepodpořit. Přípravky k jejich eliminaci lze koupit v lékárně nebo vsadit na stálou přírodní cestu pravidelným užíváním česneku a dýňových semen.

nak
No česnek…
Naposled projevy začali asi po týdení konzumaci česnekový pomazánky a česnečky…
liska5

Co to znamená projevy? Česnek je nezahubí, ale vyžene ven. Nedrží se tam, kde jim to nechutná. Co se týká dýňových semen, ta taky nesnášejí. Z nich se dělá i pasta proti parazitům prodávaná v lékárně.

hodnocení

0x

To chceš jako říct, že čumíš do hoven kolegy před tebou, co zůstaly v míse, jestli se tam nehejbají několikamilimetroví červi?!

nak
hodnocení

Šlo o náhodu kdy jsem si toho jednou všiml.
Od tý doby má člověk jaksi v hlavě vykřičník…
nak
hodnocení

Jako tohle jsem si nemohl vycucat z prstu, chápu že to působí dost bizarně ale tenkrát to bylo jak pěst na oko…
Vyssie tvrdite, ze to tam objavite kazdu chvilu, teraz ze len raz. Klamat musite sikovne, nie takto primitivne.
nak
Dobrý, myšleno to bylo tak že poprvé to bylo náhodou a od tý doby už člověka napadne se kouknout a bylo to víckrát.
Nevim proč bych klamal a ještě tak stupidním tématem který si nikdo nemůže snad ani vymyslet ale nedivým se. Kdybych to sám nezažil tak taky nevěřim…

Já v tom mám trochu zmatek.

Takže ty jdeš na záchod, kde je naděláno. Když pominu skutečnost, že takový záchod se člověk zdráhá použít, tak už je divné to, že když tam ty h0vna najde, že okamžitě neodejde a navíc je zkoumá. A úplný bizár je, když ty h0ovna zkoumá pokaždé na stejně zadělaným záchodě.

Ještě nám napiš, jaká je to mísa. Jesli ta kam to žbluňkne, nebo ta s tou srací terasou...

hodnocení

0x
Kazdu chvilu to tam objavite? To ako chodite na wc zasadne po tom chlapovi a pozorujete jeho vzdy zle splachnute vykaly?
To je nezmysel z viacerych dovodov, muselo by to byt wc, kde to ostane viditelne, nepouzil by sa ani papier a este by tie parazity museli byt velke a na povrchu stolice.
Ono je to cele inak, v stolici su mikroskopicke vajicka, cerv samotny zije v creve a je mu tam dobre.
Zaver : bud si vymyslate alebo patrite k inemu lekarovi ...
nak
hodnocení

Tak já je třeba ve stolici měl pokaždý.
Víte když to chytnete třikrát za sebou, třikrát zažijete několik nocí kdy nezaberete jelikož to svědění vám nedovolí usnout tak už se po tom začnete pídit…
Záchody jsou u nás tak dobrý že kolikrát splachuju na dvakrát aby se to fakt spláchlo.

hodnocení

0x
Já mu věřím..Dělám ve fabrice a prasat je tu taky dost..Do hajzlu se podívá před a po použití každý..kdo tvrdí,že né,tak kecá..Roupama tu naštěstí zatím nikdo v práci netrpí..
nak
hodnocení

Asi tak nějak.
Já se skutečně nedivím že mi ty lidi nevěřej jelikož se mi celej život nic podobnýho nestalo a zní to celý krajně praštěně a proto bych sám nevěřil.

Já se do hajzlu před sraním taky dívám, to je pravda. Ale když tam něco najdu, tak to určitě nezkoumám. Maximálně se to po dotyčném praseti před použitím snažím spláchnout. Abys viděl pět milimetrů velkého červa, to se musíš hodně přiblížit a koukat, jestli se to bílé hejbá. Dělat to cíleně, to je na analýzu.

nak
hodnocení

Na analýzu je dotyčnej… že to neléčí
Jak už jsem psal pokud tohle chytneš za rok hned třikrát tak se začneš trošku pídit po zdroji…

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]