Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď člena výboru společenství

Od: radeks* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

jsem členem výboru společenství, podal jsem výpověď, už to dělat nechci, výpověd jsem napsal písemně a mam ji podepsanou předsedkyní společenství. jak dále postupovat? Mam to někam poslat? Problém je, že mi předsedkyně sdělila že mě nepustí. jak dále postupovat? podepsané to mam. Ale asi je mi to k ničemu, když mi řekla že mě stejně nepustí..

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

2x

radeks, Vy jste členem výboru společenství a přitom neznáte Stanovy? Přečtěte si Společná ustanovení , máte tam postup:

Člen voleného orgánu společenství může během funkčního období z funkce odstoupit . Odstoupení musí oznámit písemně orgánu splečenství, jehož je členem. Jeho funkce končí dnem, kdy tento orgán odstoupení na své schůzi projednal, nejpozději však uplynutím 30 dnů ode dne doručení oznámení o odstoupení. Pověřený vlastník musí své odstoupení z funkce písemně oznámit shromáždění. Účinky jeho odstoupení nastávají dnem následujícím po nejbližší schůzi shromáždění, nejpozdeji však uplynutím 60 dnů ode dne doručení oznámení o odstoupení.

Karina

buss

Hmm, a co když to tam nemají (už to, že tam máte pověřený vlastník)? Lépe samotný zákon.

antara

To je vrcholná fáze kapitalismu. Člověk bez jakéhokoliv právního vědomí (a zřejmě i vědomostí) v dané oblasti se může stát členem statutárního orgánu, že existují nějaké stanovy společenství a že jako člen výboru má nějaká práva a nějaké povinnosti ani netuší. To už není ani legrační, to je tragédie.

buss

Je, tady výbor pozbyl mandát ve 2003 a jede furt...

karina*

antara, taktak, vrchol to je, jen nevím jestli zrovna kapitalismu *smich*. Kar.

radeks*
hodnocení

Budete se asi divit, ale stanovy jsem po předsedkyni chtěl už několikrát, a řekla mi že je nemá, takže jsem si to neměl kde přečíst... Prý jsou ke stažení na internetu, ale prý neplatné pro nás, jediné co ti je, je domovní řád...

buss

1. je povinností je zaslat na krajský soud a jsou pak na intu 2. pokud máte správce má je on a zkopíruje, zde zadarmo! 3. má je notář, který byl na prvním shromáždění. 4. Poptat se u jiných společenství. 5., je zákon, 6. jsou na intu vzorové stanovy, ty musí odpovídat zákonu (a jsou i pro vás!), 7. dotaz na ministerstvu.
Nedat na kecy a proto říkám, vždy za kovářem ...
Chce to iniciativu a ne se nechat odbýt.

karina*

radeks, zde si stáhněte vzorové stanovy, máte to i s komentářem. Jsou na základě nařízení vlády zákon 371/2004 Sb. V r. 2006 byly novelizovány ve znění 151/2006 Sb., ale to jen v detailu, který se Vaší záležitosti netýká. Stanovy musí mít každý vlastník byt. jednotky a musí je mít i vaše předsekyně. Buď Vám lže, nebo je bordelářka.Obojí je neomluvitelné. V každém případě nechápu, jak jako Společenství fungujete, když nikdo neví co se smí a co ne a jak na to.Karina

scmbd.cz/...

buss
hodnocení

0x

Předsedkyně nemá co takového sdělovat, šel jste do toho dobrovolně, takže jí to pošlete doporučeně a fertig. Proč podepsanou od ní, doručit jí to, že odstupujete z funkce. Ale když vám to podepsalka, tak o tom ví. Orgán společenství by to měl projednat, nicméně po uplynutí 30 dnů od doručení končíte. Když, tak vám poradí správce.
Pak oznámit správci je-li a uvědomit KS, kde jste zaregistrováni.

Ale asi je mi to k ničemu, když mi řekla že mě stejně nepustí.. to je úsměvné

radeks*
hodnocení

Já jí výpověď dal osobně, a podepsala to že souhlasí, dal jsem tam výpovědní lhůtu do konce roku, aby měla čas si někoho najít.

Co prosím znamená zkratka KS? Krajský soud? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]