Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IDSJMK jízdenka?

Od: saletka® odpovědí: 14 změna:

Prosím Brňáky o radu. Koupila jsem si zlevněnou univerzální jízdenku pro 65+ za 90 Kč. Jedná se o "skládací" jízdenku s 24 políčky.

Když jedu v Brně ze zony 100 do zony 101, jak mám jízdenku označit?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jsem senior, ale naštěstí už +70. Náš systém v Brně je totálně chaoticky popsaný, asi proto že v každém městečku jsou trochu jiná pravidla.. K těm univerzálním jízdenkám za 90 existuje ekvivalent pro použití pouze v zonach 100-+101 - tím je to ještě chaotičtější. I jako brňák když potřebuju vědět jaký mám doplatek mimo Brno a kolik je to polí na UJ tak volám infolinku. Doporučuju Telefon: 5 4317 4317

hodnocení

moc děkuji, jsem z toho popisu na jízdence taky jelen...

krtek6

@arne1: no co tak poslouchám ze všech stran a hlavně jakou mám zpětnou vazbu přímo od nádražáků, tak jihomoravskej kraj jsou přímo idioti co se dopravy týče :) všechno to začalo tím, že si vymysleli svůj vlastní integrovaný systém, na který se nevztahují nějaké věci od ČD. Prej, aby měli pod kontrolou výdaje na dopravu. Něco podobného vymysleli (chtěli se opičit) pak ještě ve Zlínském kraji. Takže pak cestovat mezi těmito kraji je vyloženě lahůdka. Furt nějakej problém. Místo, abych přišel k přepážce na nádraží, že chcí jízdenku tam a onde, v lepším případě, že chci prodloužit jízdenku z místa B, kde moje jízdenka končí, tak mi ji baba neprodá, protože tam už platí ten jejich integrovaný systém...Takže já si třeba vyloženě můžu koupit jízdenku z OL do ZL kraje...ale když chci tu jízdenku prodloužit např. o jednu stanici v tom ZL kraji...tak mi ji nedá...A co mi teď nedávno říkal kamarád, tak jihomoravský kraj to teď dojebal ještě víc, když nechat vyhrát na nějakých spojích Arrivu jako dopravce mezi nějakýma stanicema, ale jakmile podepsali smlouvu, tak jim (jihomoravskému kraji) to SŽDC zatrhla, protože Arriva nemá nějakej certifikát zabezpečovacího systému, takže můžou jezdit jen mezi nějakýma prdelama, a zbytek musí obstarat ČD. Takže vlaky nabírají zpoždění, protože na sebe musí čekat 2 firmy...atd atd.. *smich*

"Náš systém v Brně je totálně chaoticky popsaný"
Systém IDS JmK je naopak poměrně jednoduchý a vcelku intuitivní. Že to nepobíráte vy, je spíš váš problém (sorry).

" Takže pak cestovat mezi těmito kraji je vyloženě lahůdka"Vy jste fakt naprosto mimo - právě při cestování MEZI těmito kraji ten průbém není, protože při cestách přes krajské hranice jsou jízdenky ČD naprosto v pohodě.

veronica
hodnocení

3x

Po Brně vždy 3 políčka, platí na 2 zóny a 60 minut. Musíte mít variantu B.

Osoby ve věku nad 65 let let se přepravují:

S předplatními jízdenkami určenými pro tuto věkovou kategorii.

S jízdenkami Zlevněnými A - "bez BrnA". Ty umožňují jízdu všemi druhy dopravy (vlak, regionální autobus, městská doprava) mezi zastávkami ležícími mimo Brno a dále rovněž mezi mimobrněnskou zastávkou a výstupní zastávkou v Brně. Po výstupu v Brně však už není možné dále přestoupit na jinou linku městské dopravy. Obdobně při cestě zpět jízdenka platí jen v tom dopravním prostředku, z něhož vystoupíte až mimo Brno. Přeprava s touto jízdenkou tak není povolena v případech, kdy je nástupní i výstupní zastávka v Brně a chcete využít linku do čísla 99. Naopak tato jízdenka umožňuje přepravu i po Brně, pokud chcete jet vlakem nebo linkou s číslem 100 a výše.

S jízdenkami Zlevněnými B - "včetně Brna". Tyto jízdenky umožňují cestování bez omezení všemi linkami a spoji v IDS JMK včetně brněnské městské dopravy.

hodnocení

Moc děkuji, pomohla jste mi, šlo mi právě o počet políček.

hodnocení

0x

Návod na označování je napsaný na jízdence. Stačí si to přečíst.

sorry, ale jste si jistá že víte co znamenají pojmy "zlevněná A" a "zlevněná B" a kdy se který tarif uplatní? Když brněnské zony se počítají jinak než mimobrněnské?

To je také napsané na té jízdence, co znamenají pojmy "zlevněná A" a "zlevněná B" a kdy se který tarif uplatní. Stačí si to, co je na ní napsáno přečíst. Sama při jízdě po Brně často používám právě tuto jízdenku, byť nejsem senior.

mnd®
hodnocení

0x

Jestli máte bankovní kartu,tak se na nějaké jízdenky v MHD Brno vyprdněte.Naučte se používat ,,pípni a jeď,,

pipniajed.cz/...

Stačí při každém nástupu a popřípadě výstupu přiložit k mašince a máte hotovo.

papírová je o pár desetníků levnější

mnd®

A která papírová jízdenka je o pár desetníků lacinější.?(pár=2.Mám doma sáček plný pětníků,desetníků,dvacetníků i padesátníků).Ale už nejdou směnit-leda tak darovat na slepení kousku kýlu u lodi-jestli jsi o tom někdy četl. Zatím jsou ceny papírových jízdenek vždy v celých korunách a ne např.24,98,-Kč.Po Brně a možná i jinde se dá přepravovat i zdarma.Občas to dělám,ale bolí z toho květák-kdy jsem vlastně potkal v MHD revizora.-jo vlastně toho tlustýho smrdícího,ale to bylo někdy snad osm let.? Šalina jednčka do města a zpět.Někdy i šestka k Semilasu pro nezdravé grilované kuře a zákusku od naproti.

". Zatím jsou ceny papírových jízdenek vždy v celých korunách "Zkuste si 180 vydělit 24 (pokud to zvládnete) a budete se divit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]