Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potíže v práci

Od: kol odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

pracuji ve školství, poslední dobou cítím, že bych potřebovala trochu povolit jinak ze všeho vyhořím.

Potřebovala bych zapracovat na komunikaci, zejména na komunikaci s nadřízeným. Pokaždé, když za ním jdu tak se mi rozklepou kolena a já nedokážu mluvit sebevědomě, jsem najednou nejistá a úzkostná. Nechápu, proč to tak mám, přitom o nic závažného nežádám občas jen o podpis...

Obdivuji všechny, kteří mají vše na háku a já se prostě stresuji kvůli každé maličkosti s kterou mám jít za nadřízeným

Nevím, jak tuto situaci řešit

Předem děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

2x

Tuto vlastnost ve vás vypěstovali rodiče či jeden z rodičů v raném dětství. Když jste něco chtěla nebo potřebovala, opakoval jaký je to neuvěřitelně těžký problém a jak jej svojí žádostí obtěžujete.

Řešení není než se těmto situacím vystavovat častěji a postupně si zvykat. Problém nikdy nevymizí, ale může se zmírnit.

mil®
hodnocení

1x

Doporučuju na čas změnit zaměstnání. Vím o čem mluvím.

bramburka

Zmena zamestnani vubec nic neprinese! Ten problem je v tazatelce. samotne. Trpi nejakou fobii a musi na sobe pracovat. Sverila bych se terapeutovi nebo alespon nejake kamaradce. Je treba tyhle situace co nejvic trenovat.

kol
hodnocení

Taky si myslím, že změna zaměstnání by nepomohla...
Problém mám zřejmě z dětství, hodně jsem se uskromňovala

hodnocení

0x

Pokud je nadřízený muž, pak i na něj účinkují zaručené ženské metody.

km
hodnocení

0x

Může se jednat u průvodí jev syndromu vyhoření, který je především u učitelů, hlavně těch mladších a motivovaných, velmi častý. Zkusil bych změnit zaměstnavatele, pokud to je možné. Na internetu najdete plno informací:
vzp.cz/...
nevypustdusi.cz/...

tt
hodnocení

0x

nevim .. asi mi to prijde normalni.. na to se da jedine zvyknout... a rici si, ze o nic nejde..

osobne jsem to mel take, kdyz jsem zadal nadrizeneho o schvaleni odpr. hodin. Po case to nejak preslo.

hodnocení

0x

Možná je otázka, jaký váš nadřízený je, jak se k vám chová atp.

Pracoval jsem u spoustu firem, nikdy jsem neměl problém s nadřízenými, chovali se vpohodě..samozřejmě někdo byl takový a druhý zas makový, ale co jsem pracoval v takové jedné menší firmičce, tak tam byl unikátní ko*ot, nesympatický člověk ve vystupování ke mě, podezřívavý..poučoval mě kolikrát při práci jak kdybych byl malé děcko nebo byl méněcenný a nebral si servítky ani před druhýma..cítil jsem se fakt hrozně a každý den jsem měl v ruce připravný papír s výpovědí..drželo mě tam jen to, že to byla práce jen na ranní směnu, což v blízkém okolí tolik takových prací nebylo. Jakmile po asi 2 měsících zjistil, že nejsem to, co si o mě myslel a že se brzy všechno naučím a dělám oproti jiným bez zbytečných chyb v počátcích, jeho přístup se ke mě změnil a už tak "neprudil". Ale ke konci jak se blížil konec zkušební doby, jsem mu nakonec ten papír s výpovědí dal, protože mě to zcela znechutilo tam pracovat.

Přešel jsem do jiné firmy-taky jen ranní-ale s dojížděním a bylo to jak nebe a dudy. Chování hned od začátku perfektní, tak jaké bych si představoval, vše šlo hladce..prostě důvěra tam musí být od začátku u obou.

Takže jestli by nepomohlo mít jiného šéfa a tím pádem žádný strach s ním komunikovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]