Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Královské dělení -znáte co to je?

Od: arwi® odpovědí: 10 změna:
U nás , když třeba bráchové dostanou od babičky sušenky a jeden je chce rozdělit,tak druhý řekne:,,Ale královské dělení.A znamená to půl na půl.Říká se to u vás také a jak to vzniklo?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

10x

znám z filmové pohádky Třetí princ

správně by to mělo být tak, že jeden dělí a druhý vybírá kterou tu rozdělenou půlku si vezme, tím je zaručeno, že ten kdo dělí se maximálě snaží, aby poloviny byly poloviny

hodnocení

2x
Jeden tobě, jeden mně, třetí na potom.

hodnocení

2x

"To vod tebe není hezký, že sis nechal větší kousek čokolády. To já, kdybych ji dělil, tak bych si nechal ten menší."

"Vždyť ho máš!"

13.01.25 17:20
hodnocení

Hezké .
kmet

To je z nějaké reklamy, vzpomínám.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, ano, znám. To bude asi to dělení viz film Pošetilost mocných: "Tohle je pro krále, tohle je pro mě." Zdravím!

hodnocení

2x
Říká se to i u nás. Pamatuji si to už jako malá holka. Jak to vzniklo, nevím. Ale bráchové to říkali nejčastěji ve smyslu "no naval, naval, královské dělení" *smich*

radannn
hodnocení

0x
Není to :?
Dělení dortu pro 10 lidí, já si nechám svoji polovinu, ostatním 9 rozdělíme druhou polovinu
krtek6

není...máš to napsaný úplně nahoře, že je to z pohádky Třetí Princ...spíš mě udivuje kolik lidí to nezná...to je tak profléklé až to bolí

hodnocení

Myslím, že se to říkalo už dřív, než to bylo v té pohádce .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]