Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popálený krk po zvracení

Od: lenice odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, v sobotu večer jsem zvracela po jídle, ale byla jsem tak unavená, že jsem pak hned usnula a ani jsem se nenapila. Ráno jsem se vzbudila se strašnou bolesti krku a horního patra, nemohla jsem včera nic sníst jak to bolelo, jen vodu a jogurt. Dnes je to trosku lepší, ale porad do sebe nedostanu pevnou stravu skrz ten krk. Stalo se vám to taky někdy? Mě prave poprvé a jsem z zoho dost vylekaná, jestli jsem si tím nemohla nějak zavařit.. no já blb*a proste hned po tom zvracení vytuhla a zapomněla se napít, takže pocitam, ze mi to tam ty šťávy poleptaly jak jsem to tak měla celou noc.. A nevím, jak si pomoct teď, zkouším chcat panthenol tabletky, ale zatím nic moc

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobré je kloktat šalvěj, řepík, heřmánek.

...a sléz.

hodnocení

0x

Bude se to hojit dlouho, nic to rapidně neurychlí. Ty panthnolové tabletky jsou dobré, ale zázraky nečekejte. Jídlo mixujte, až to není horké, nejezte (nepijte) nic kyselého.

doplněno 13.01.25 13:25:

Zkuste také Voice-anginu, který vytvoří na sliznici vstvu, která zabrání dalšímu podráždění a zároveň bude mírnit boles. Ty panthnolové tabletky jsou dobré na regeneraci.

hodnocení

0x
To nebude popálený krk.Bala jsem se,že je popálený od kamen,cigarety nebo od něčeho od čeho se dá popálit na krku zvenčí.No nic.
jk2021

Ale bude (laicky/hovorově)... navíc poleptání žíravinou (žaludeční kyselina) = chemické popáleniny.

jaka
hodnocení

0x

To je "jen" kyselina ze zaludečních šťáv co se dostala do krku. Proto není také dobré podceňovat např. reflux... To už je ale jiná kapitola. Pro jednou to nevadí, ve vašem případě, ale pro příště dávat pozor. A příště to zapít, ať tam kyselina nepůsobí delší dobu.

lenice
hodnocení

No právě to pití jsem zapomněla a ani už neměla silu, vůbec mi to nedošlo..

lisbet
hodnocení

0x

Já když mám náběh na bolesti v krku tak si vykloktam vitamins C

hodnocení

0x

Zvracení leptá, ale nakonec se to zahojí. Ale dávejte si pozor, pokud se to bude opakovat, může to trvale poškodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]