Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Panické ataky

Od: vojta29let odpovědí: 18 změna:
Zdravím. I když beru 2 měsíce AD (elicea 5 mg a mirtor oro tab 15 mg), můžou se mi občas vracet panické ataky? Jako příznaky těch panických atak se mi totiž projevují vnitřní neklid, sucho a hořkost v puse, částečná dysfagie a monofobie. Příčina bude nejspíš nástup do práce z nemocenské (na neschopence jsem právě na tu psychiku).

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Ano,mohou se vracet i na lécích. Ale neměly by být tak časté a intenzivní. Take to chce psychoterapii a naučit se ty návaly úzkosti zvládat různými relaxačními a dechovými technikami. Můj otec s tím chodil normálně na plný úvazek do práce. Naučil se je zvládat různými technikami. Teď už je i bez léků

p23®
hodnocení

3x

Vojto, že už Vám nic a nikdo nepomůže je nesmysl. Pokud jste pod kontrolou lékaře a berete léky, tak bych přesto na sobě začala pracovat sama. Snažit se o to, abyste byl co nejdříve bez léků.

Nevím, co způsobují panické ataky u tak mladého muže. Je potřeba to rozdýchat, jít ven, více pracovat, V první řadě bych si dala do pořádku svůj vlastní život. Pravidelná strava, nekouřit, nepít, jít ven, postarat se o dobré zaměstnání. Pokud ještě nemáte svou vysněnou milou, tak bych se snažila o dívku, která Vám jistě dodá chuť do života. V tomto věku je potřeba již také myslet na rodinu.

Spoléhat se v tomto věku na lékaře a lázně? Pokud jste krom toho jinak zdravý, tak začněte u sebe. Vše se změní, jen musíte sám chtít. Ať se Vám v práci daří. Zvládnete to. Jste již velký muž.

Zdravím a držím palce

vojta29let
Děkuji za podporu. Ale tam je problém v tom, že kvůli těm atakám nejsem na 100% schopný na sobě pracovat. Když mám s tím začít, tak se to ve mě spustí zase samo. To je ten problém.
p23®

Vojto, jen pomalu. Odvahu. Chvalte se za každý malý krůček vpřed. Půjde to. Zvládnete to. Jen do toho.

Zdravím.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, jistě, mohou a tento dotaz to potvrzuje. Více sdělí ošetřující lékař (alespoň jeden z nich, protože na Vaše zdevastované zdraví, o kterém nás zde pravidelně informujete, určitě jen jeden nestačí). Zdravím!

kmet
hodnocení

2x

Někdo na to trpí a tomu se mohou vracet chtě nechtě i přes medikaci. Bohužel v tomhle případě tak jak je to popsáno jedná se u většiny pacientů o při-simulování s cílem nepracovat. Doporučuju méně uvádět odborné termíny, možné příčiny a nepopisovat stavy "že už to přichází".

bramburka
hodnocení

2x

Leky jste dostal ale to neznamena, ze ataky ustoupi nastalo. Samozrejme se mohou opakovat. Ale to reste se svym lekarem. Je to taky otazka vaseho pristupu. Pokud se porad jenom pozorujete a cekate na ruzne priznaky, jiste se jich dockate. Pokuste se, zit normalnim zivotem, chodit mezi lidi, najit si nejakou cinnost, zajmy atd. Nevim, jake mate povolani, ale muzete se i domluvit na nejake zkracene pracovni dobe, alespon ze zacatku. Treba vam zamestnavatel vyjde vstric?
Prvni den asi nebude lehky, ale pokuste se, zatnout zuby a svoji nervozitu prekonat. Pak uz to pujde. A kdyz tomu budete verit, pujde to o to rychleji.

vojta29let
hodnocení

Když jsem řekl své psychiatričce o tom pocitu z krku, tak mi řekl, že to může být nastupující chřipka/nachlazení. Přitom nesmrkám, nepokašlávám, nebolí mě v krku. Zkrátka nic. Nechal jsem si napsat lázně, ať přijdu na jiné myšlenky. Jen se ale neustále obávám, že už mi nic a nikdo nepomůže.
jajaj
Ta poslední věta znamená že stále máte uzkost a léky poradne nezabraly. Pokud máte paniku jen občas je to hodne nepříjemné ale stále lepší než trvalá velka uzkost napr. celou pracovní dobu. Temi technikami to jde zvladnout nebo zmirnit. A někdy je ten strach z návratu do práce horší než pak skutečnost a zjistíte že to celkem jde. Ale nesmí to být moc brzo a nesmíte se cítit fakt blbě, to bych počkala. Taky záleží na práci jak moc je stresující

uajic
hodnocení

0x

Zkušenosti praví, že když někdo sedí doma 6 měsíců, tak se mu velmi těžce vrací do pracovního procesu, má z toho taky ataky, je to váš případ?

vojta29let
hodnocení

Na neschopence jsem už čtvrtý měsíc. Ale od února bych měl jít zase do práce. Když na to ale pomyslím, tak mám strach, že se tam psychicky zhroutím. Nikdy předtím jsem to tak neměl.
id
Tak nastupte do práce ihned a nemusíte se strachovat do února. Pokud se vám chce pracovat, nejsem o tom přesvědčena. A konečně předtaňte obtěžovat rodiče a přesuňte se zpět do svého bydlení.
vojta29let
hodnocení

Myslíte, že to je pro mě jednoduché, co mi tady píšete!? Ty ataky mám i z toho pocitu, že bych měl být doma sám. Zvláštní pro mě ale je, že se to každý týden střídá. A vůbec nevím proč.

Je to jednoduché, jen ty to vidíš hrozně složitě. Tvoje pocity jsou jen pocity. Reálně ti nic nehrozí, nezešílíš, ani nezemřeš. Přečti si tohle: deprese.com/... a řiď se podle toho.Také doporučuji do práce nastoupit co nejdřív. A od rodičů se odstěhuj, když budeš mít těžkou panickou ataku, tak si zavoláš sanitku (jsou na to zvyklí) nebo si zavoláš Linku první psychické pomoci - linkapsychickepomoci.cz/... Je to opravdu trapné otravovat ve 29 letech rodiče se svoji psychickou poruchou. Nejsi už dítě.

kapral

Anzionka - Mama tata hotel. Myslíte si, že když někdo vychová slabocha, že ten slaboch že na základě tvého textu na internetu pochlapí sam vod sebe?

A kde bude asi vydělávat prachy na to jeho odstěhování, abych mohl fungovat single ve svým, tak musí být trochu schopný a majetný, tyhle rodiče děckám většinou řeknou: a pro koho jsme to tady stavěli... Takže rodiče jsou ti kteří ho budou držet a on se bude držet protože je to pro něj výhodný...

Je to bezvýchodná Situace, vyřešil by to jen povolávací rozkaz do války Anebo kdyby ho rodiče z baráku vyrazili zámek vyměnili...

kapral

malo řezali

sedla

Rodiče v devadesátkách a dnes

facebook.com/.../

jajaj
hodnocení

0x
To jsou tedy rady...dělejte vse pomalu nikam nespěchejte.pokud se vrátíte do prace kdyz se jeste necítíte dobře může přijít nejaky kolaps. Elicea je nic moc zkuste si rict o Zoloft místo ní. U rodičů bych byla klidně dal samota vám ted rozhodne neprospeje, tohle bych řešila až budete v pořádku, nejdřív za rok. A DNes to není s bydlením jednoduché sama počítam s tím že u mě děcka budou smrdet dlouho.A Takovych znam v okolí... Držte se bude líp chce to vychytat léčbu a mít trpělivost aspoň půl roku, za rok budete úplně ok tak hned nevysadit leky ještě pak chvíli počkat a spis i brat další roky udržovací davky, návrat se svine a častý

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]