Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výplata důchodu na účet přes eportal.cssz.cz, dává se tam podpis?

Od: janenka odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, moje máma si chce převést výplatu důchodu na svůj účet v bance. Zatím jí ho každý měsíc nosí pošťačka ke dveřím, v prosinci tedy nikdo nepřišel a musela sama na poštu. Našla jsem, že se může přihlásit přes eportal.cssz.cz a tam vypsat údaje a požádat o výplatu důchodu na bankovní účet. Ten formulář z banky má vypsaný, ale tohle mi přijde jako rychlejší, pohodlnější možnost než aby musela osobně na OSSZ i když už má fyzický formulář ručně vypsaný a podepsaný. Chci se zeptat, v eformuláři o výplatu důchodu na účet je bod E. Prohlášení a podpisy a je tam Potvrzuji, že jsem se seznámil(a) se všemi informacemi a povinnostmi. Žádám, aby výplata důchodu prováděná pod rodným číslem byla zařízena poukazem na účet uvedený v oddílu B. této žádosti - rodné číslo. A hned pod tím je kolonka, tam se asi nedává do té kolonky podpis ne? Nedá se tam nijak dát, tak asi v té kolonce bude asi znovu rodné číslo, i když mi nedává smysl, proč by tam mělo být rodné číslo uvedeno dvakrát, protože rodné číslo už je uvedeno v A. Základní identifikace - majitel účtu. Nebo co má být v té kolonce? Předem děkuji za rady.
doplněno 11.01.25 00:43:

Tak už jsem to našla, je tam potřeba nainstalovat plugin.

doplněno 11.01.25 00:49:

Akorát teda je tam napsáno u aplikace FormApps Signing Extension Varování: Tento program je chráněn autorskými zákony a mezinárodními úmluvami. Tak to asi musím danou aplikaci koupit, proč ale je na eportálu odkaz na bezplatné stažení dané aplikace? Používám win 10. Poradíte? Předem děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Co plugin, jaký plugin?

Proč se vaše maminka nepřihlásí o eportálu přes Bankovní idetitu, když píšete že má účet v bance.

Bude to mít rychlejší a bezpečnější, než přes nějaký online formulář.

nia.identita.gov.cz/...

vlastovicka
hodnocení

0x

Jaký bod E.? Já na tom formuiláři který je zde žáden bod E. nevidím. Vidím tam ppouze body A., B., C., a D. a to je tam vše. Ten bod PROHLÁŠENÍ A PODPISY není nijak oznsačený a proto to ani nemůže být nějaký bod E. tak jak to uvádíš. Tu kolonku tam vidím vedle a ne pod. Když je tam uvedené "pod rodným číslem"tak ta kolonka asi logicky bude určená pro vepsání rodného čísla a ne pro podpis. Pro podpis je tam uvederné místo hned podtím. Jaký plugin je tam třeba nainstalovat a jaká aplikace FormApps Signing Extension? Mne ten formulář funguje i bez toho.

vlastovka
hodnocení

0x

Jaký bod E.? Já na tom formuiláři který je zde žáden bod E. nevidím. Vidím tam pouze body A., B., C., a D. a to je tam vše. Ten bod PROHLÁŠENÍ A PODPISY není nijak oznsačený a proto to ani nemůže být nějaký bod E. tak jak to uvádíš. Tu kolonku tam vidím vedle a ne pod. Když je tam uvedené "pod rodným číslem"tak ta kolonka asi logicky bude určená pro vepsání rodného čísla a ne pro podpis. Pro podpis je tam uvederné místo hned podtím. Jaký plugin je tam třeba nainstalovat a jaká aplikace FormApps Signing Extension? Mne ten formulář funguje i bez toho.

janenka
hodnocení

Dobrý den, tenhle formulář, který uvádíte jsem našla také, to je ten, co máme vytisklý a ručně vypsaný. Já myslím e- formulář z té samé stránky, odkaz sem se přímo na ten formulář nedá vložit, tam se přímo na internetu vepisují údaje a pak se to odešle. Ale faktem je, že nejlepší způsob je přes bankovní identitu, s tím mám zkušenosti jinde, tak mámě pomůžu a přihlásí se tak a pošle se to tímto způsobem, jen mě zajímalo, co se vloží do té kolonky u bodu E a proč by tam mělo být rodné číslo 2x. Těch informací a možností je tam více.

vlastovka

Nevšimnul jsem si, že je tam ještě i formulář který jde vyplnit přímo na těch stránkách ČSSZ a asi i odeslat a tam bod E. je. Odkaz na něho pokud máš na mysli tento formulář ale zde normálně jde vložít tak jako každý jiný odkaz. Proč je tam na tom formuláři rodné číslo 2x to nevím, ale předpokládám, že to tak někdo z nějakých důvodů udělal a třeba to tak respektovat a vepsát ho tam také 2x. Předpokládám, že ten vyplněný formulář půjde odeslat až po přihlášení se např. přes bankovní identitu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]