Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik mám platit zálohy na důchodové?

Od: bobabobek odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, minulý rok jsem měl hlavní činnost, letos od 1.1.2025 jsem se nechal zaměstnat a přešel tedy na vedlejší činnost. ČSSZ jsem to ohlásil. Zálohy mám platit nadále jako bych podnikal na hlavní činnost, tedy od 2025 je to 4 759 Kč, a po podání přehledu, mi z toho vrátí? Nebo už můžu rovnou platit minimální zálohy pro vedlejší činnost tedy od 2025 je to 1496Kč? V předpisu záloh na webu ČSSZ mám předpis 0,- (2025) Tak jsem z toho jelen.
Díky za případnou odpověď

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tento formulář jste vyplňoval?
eportal.cssz.cz/...
Tímto formulářem si při přechodu na vedlejší činnost můžete požádat o zproštění povinnosti platit zálohy (pokud splníte podmínky) - viz soubor v příloze.

ZSMVZA.pdf61.32 kB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]