Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, budu se přihlašovat do režimu paušální daně. Teď jsem zjistila, že finanční úřad, ve městě, ve kterém žiji a podnikám měl tento týden otevřeno jen v pondělí a ve středu. Budu se přihlašovat přes datovou schránku. Tak by mě zajímalo, kdo to bude zpracovávat a jestli budu včas přihlášená, když poslední termín je 10.1.25 a finanční úřad v mém městě bude mít otevřeno až od pondělí, což už bude 13.1.25. Poradíte? Předem děkuji.
A ještě se doptám, jestli mi někdo z finančního úřadu pošle do datové schránky potvrzení, že jsem v paušáním režimu? Nebo si tam pak zavolám pro ujištění. Pokud to tedy nezávisí na otevírací době FÚ a budu přihlášená.
To že nemají otevřeno ještě neznamená že neberou telefony. Už jste tam volala a rovnou se zeptala na to co chcete vědět od nás? Mimochodem ještě funguje PODATELNA:::::
Dobrý den, děkuji za odpověď, moc mi pomohla. Včera jsem napsala na email a dostala relevantní odpověď, že podatelna má otevřeno i dnes do 14h. Já jsem dnes po půlnoci šla na stránku finanční správy a tam našla elektronický formulář pro oznámení o vstupu do paušálního režimu a vyplnila ho online. Pak tam bylo poslání a 3 možnosti. Nejprve jsem zvolila DIS+ a tam jsem dala jednorázové přihlášení a napsalo to Odeslání neproběhlo úspěšně a pod tím bylo napsáno Neaktivní DI+ subjektu DIČ a vedle moje rodné číslo a v závorce nějaké 11 místné číslo s písmeny, vedle bylo Za tento subjekt nemůžete podání odeslat. Ověřte správnost zadaného DIČ, popř. proveďte aktivaci DIS+ pro toto DIČ nebo vyberte jinou možnost pro odeslání. Já jsem si tedy nejdříve zjistila, co je DIS+ a nepsali vůbec u toho, že je to spojené s tím, že OSVČ má DIČ. Pak jsem dostala strach, že na úřadě o tom budou mít info a v tom e-formuláři kolonka na DIČ najednou nebyla prázdná, ale bylo tam CZ, ale já tam CZ nepsala, tak jsem se strašně zalekla co to je. Já DIČ nemám a ani s mým výdělkem mít nebudu, tím myslím, že nebudu nikdy plátce DPH a samo se to tam objevilo. Tak jsem nakonec znovu zkontrolovala ten vyplněný e-formulář a všude jsem si udělala screenshoty a dala odeslat a podepsat elektronicky a pak se tam objevilo, že odeslání proběhlo úspěšně. DIS+ je daňová identifikační schránka, tak nechápu, proč mi to psalo o DIČ, já mám DIČ spojené jen s tím, že OSVČ co má přidělené DIČ platí DPH, protože má vysoké příjmy a to já nemám ani mít nebudu, tak nevím, proč mi tam v kolonce pro DIČ najednou vepsalo CZ, to se stalo po tom, co jsem zvolila odeslání přes DIS+. No nakonec to napsalo, že odeslání proběhlo úspěšně, tak už to tam určitě mají, že jsem přihlášená do režimu paušální daně, ale mám pochybnosti o tom DIČ, aby je nenapadlo, že mám DIČ a nepřiřadili mi číslo DIČ. Tak nevím, jestli tam mám zavolat nebo jestli mám být klidná, fakt mě to dost rozhodilo. Poradíte? Ale když si čtu o DIČ, tak píšou, že DIČ má přidělen každý daňový subjekt, takže každá OSVČ má přiděleno DIČ. Tak asi mám zbytečné obavy? Může někdo poradit? Předem děkuji.
Pokud doručíte podání do datové schránky úřadu do 10. ledna 23:59:59, tak jste splnila. Stačilo by poslat i faxem, emailem a pak do 3 nebo 5 dnů - viz správní řád) doplnit podpisem - ať již osobně, datovkou nebo jinak. Myslím že 5 dní platí pro úřady a 3 dny platí pro soudy. A pokud je poslední den lhůty nepracovní, tak se posouvá na nejbližší pracovní.
A i když Vám to budou zpracovávat později, musí zpětně k datu, kdy jim to bylo dodáno, což vám jistě potvrdí úřad.
Pozor, toto platí pouze u orgánů veřejné moci, pokud budete doručovat soukromoprávnímu příjemci, pak platí fikce doručení, která je až 10. den - pokud si zprávu neotevře dříve, resp. až následující pracovní den po 10 dni (je-li 10. dnem den nepracovní).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.