Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostali jste už nový výměr?

Od: aja1946® odpovědí: 25 změna:
V minulých letech mi chodil před vánoci.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Dostala jsem, právě dnes. A je to úplně boží, dojetím nemohu ani mluvit a slzy mi tekou z očí jako krokodýlovi. Byl mi navýšen důchod o celých 355 korun českých.! To jsem si snad ani nezasloužila, takové mrhání! Vzpomínám - za pana Kalouska to bylo jeden rok 42 korun!

Už se těším, jak se každý měsíc pořádně rozšoupnu. Pane bože, veleb ty, kteří nám tak bohatě přejí: *modla* Jaga.

ddt

Základní důchod zvýšili o 260 Kč, část procentní a vdovský o 0,6%, je tak? Takže to většina lidí bude mít mezi 3 a 4 stovkami jako i vy! Nemusíte nikomu závidět!

Při schodku 271,4 miliard jsem pto to, sby se důchody SNÍŽILY :-D

A každý kdo má datovku, tak už OZNAMENI obdržel nebo obdrží co nevidět!

Tém co datovku nemají, se nemá co posílat, kdo má ty lejstra a pošzovný a obálky za vás jako platit?

ddt

** Snad nebudu starý zlý arogantní urážející důchodce jako ty :)00

** Určitě nebudu důchodce co bude chtít víc a víc a víc na úkor zadlužování státu :))0 a po mě potopa... Určitě nebudu důchodce co bude brblat na to že se mu málo přidalo, když je evidentní, že jinak to málo si musel stát vypůjčit (vypsat dluhopisy)... Za chvíli nebude ani stačit splácet úroky, ale ty se už bankrotu nedožiješ (pokud jsi starobní), Ten bude tak v horizontu 30 let

@ddt a co se stane, když vyměníme slovíčko "Důchodce" za slovíčko "Státní zaměstnanec"?;)

hodnocení

6x

Výměr jsem nedostala, dostala jsem dnes důchod, rozdíl jsem si spočítala. Výměr jsem nedostala ani loni a takových důchodců bylo hodně. A někde se to řešilo. Možná dokonce i zde na poradně. Snad v těch odpovědích bylo zdůvodnění, proč někdo už písemné sdělení nedostane, a doporučení, kde si to mají zájemci sami vyhledat. Už si z toho nic nepamatuji, ale nejsem překvapená, že jsem výměr poštou nedostala.

petrm
hodnocení

3x

Komu chodí důchod na účet do banky, tak loni byla valorizace poslána do banky jako zpráva pro příjemce. Předpokládám, že to tak bude i letos.

petrm

Dnes mi přišel výměr důchodu poštou, i když mi důchod chodí na účet. Píše se v něm, že příští rok budou posílat poštou jen na žádost a poštovné se bude strhávat z důchodu, protože je drahé.

07.01.25 17:44
hodnocení

2x

Ne.

hodnocení

2x

... důchodci pobírající penzi přímo na bankovní účet se tuto informaci dozví v elektronické verzi – ve zprávě pro příjemce ve své bankovní aplikaci.

Dopis dostanou jen ti, jimž je penze vyplácena prostřednictvím České pošty. I to ale skončí. Kdo bude nadále trvat na papírové verzi, bude si muset zaplatit poštovné.

https://opavsky.denik.cz/zpravy-z-ceska/duchody-v-roce-2025-jaky-bude-valorizace-vek-odchodu-do-penze-vychovne.html

hodnocení

1x

Výměr přišel v papírové formě dneska ráno.

Lehce mě pobavila první věta přiloženého dopisu od ministra Jurečky, ve které mi přeje "klidný předvánoční čas..." (je 9. ledna)*haha*

mnd®
hodnocení

0x

Měla byste ho dostat před termínem výplaty důchodu.Jestli máte DS,tak tam.

07.01.25 18:20
hodnocení

Co je DS?
mnd®

Datová schránka / datovka...

datová schránka=DS

Ano do datovky - DS - mi přišel už dávno, manželce písemně minulé pondělí.

Jinak než jsem odešel do starobního důchodu tak mi jeden rok (DS jsem ještě neměl) nepřišlo NIC,ale peníze už na účtu byly dle nového takže jsem neřešil.

hodnocení

0x

Ano, minulý týden, datovkou.

liska5
hodnocení

0x

Ano. Dneska.

sosacek
hodnocení

0x

7.1.2025 - 1 den po výplatním termínu. Asi nestíhají. :)

id
hodnocení

0x
Už druhý rok nemám. Nepotřebuji ho, počítat umím.

hodnocení

0x

Ano. Ale od MVČR!

kolemjdouci
hodnocení

0x

Taky dnes. Ceny vyšší cca 10až 30procent, zvýšení důchodu o 0,8 procent.

martinkupka
hodnocení

0x

vy důchodci zbytečně zatěžujete státní rozpočet...taková hospodářská škoda...

Když oni jsou důchodci strašně nezodpovědní a nechtějí spořádaně umřít do roka a do dne od nástupu do penze *smich*

zbytečně zatěžujete*****a já myslel, že jste již v důchodu. Nebo přesluhujete?

Termín "škoda" je originál, převzatý ze zdůvodnění zrušení stížnosti poslanců hnutí ANO na nižší valorizaci penzí.

Ústavními soud prohlásil, že pokud by stížnost nesmetli ze stolu, "stala by se hospodářská škoda."

Bez komentáře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]