Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Azylák a právo na sociální dávky

Od: hangsman odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

chci se zeptat, když člověk potřebuje do azyláku jako osoba utíkající před domácím násilím, ale přitom vlastní nějaký poddíl v bydlení (např. půlku rodinného domu, půlku družstevního podílu na družstevním bytě), může získat dávky na bydlení a na živobytí? Vím, že je tam nějaká mez a ta mi není známa ale je pro mě klíčová. Když úřad posuzuje zda žadatel splnuje podmínky pro dávky posuzují se i ti členové co žijí v bytě, ze kterého se odstěhuji? Pro mě by to tedy nemělo žádnou logiku protože nemohu s tím družstevním podílem hýbat, v tom bytě kde je můj družstevní podíl bydlí rodiče a oni nemaj podíl ale dle smlouvy o převodu mají právo tam bydlet až do smrti. Čímž mi vzniká tato situace že nemám kam jít a mě tedy skutečně zajímá hlavně to jak to ten úřad posuzuje. Co se počítá do toho vlastnictví které smím mít. Zdá se mi nelogické aby člověku zebrali nárok na dávky kdyby měl ty peníze v tom bydlení se kterými se manipulovat nedá. Prodat to pochopitelně nemůžu to už si mohu rovnou hodit mašli.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud utíkáte před násilníkem do azylaku tak o tom policie snad ví a je zahájeno trestné řízení.
Jinak, proč by jste nemohl((la) dostat nějaké soc.davky?
Pokud já vím, tak se posuzuje momentální bydlení (azylak) a váš příjem.
hangsman
hodnocení

zmátlo mě to co říkala soc. pracovnice která studovala veřejnou správu, ale ještě se zeptám více lidí z toho oboru.

111®

a není jednodušší zajít přímo na pracák?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]