Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vylučování žluče

Od: aloisb® odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu, co bych si měl vzít, aby se mi více vylučšovala žluč do trávicího systému. Mám světle žlutou stolici a když jsem večer snědl beze všeho půlku sýra Camembert, tak mne prudce píchalo pod pravým žebrem., Po 20 kapkách Algifenu se to už neopakovalo.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Vy nepotrebuje vylucovat zlc, ale komplexnu prehliadku u gastroenterologa a zrejme aj dietu, obmedzit mastne vratane syra, alkohol ani kvapku.

liska5
hodnocení

0x

Nechte si udělat jaterní testy a vyšetřit ultrazvukem žlučník. Žluč se tvoří v játrech, tak nasadit jaterní dietu + ostropestřec kapsle, prášek, né v čaji, Mg. Žlučník je rezervoár vpravo pod játry, který nashromážděnou žluč vypudí žlučovodem do dvanáctníku, když trávenina opustí žaludek, aby se ta žluč promísila s tráveninou a emulgovala tuky. Zároveň žluč obsahuje nežádoucí látky a jedy vyloučené játry. Pokud je stěna žlučníku nezdravá, sráží se v něm žluč v blátíčko nebo kaménky. Ty mohou způsobit dráždění žlučníku až blokádu žlučovodu. Takže problém začíná v játrech, souvisí s naším životním stylem- stravováním, věkem, pohlavím, geny. Aby se tvorbě kamenů předešlo, tak denně užívat šálek šťávy z ředkve černé n. bílé. Stačí ji nakrájet trochu prosypat třtin.cukrem, šťáva se vypotí, omezit tučná a smažená jídla, jíst často kroupy a víc zeleniny a z bylin prášek z kořene hořce žlutého a odvar z kořene rybízu. Ty byliny obsahují kapky sestavené na játra a žlučník. V lékárne budou mít. Důležitá je doba, kdy je musíte vzít, jelikož uvolňují stěny žlučových cest.

liska

Ad jaradjatra, nestrašte terminálními stádii. Žloutenka doprovází více problémů a většinou mají řešení. Škoda, že tazatel neuvedl věk, nemoci, léky, zda má tmavou moč a žluté bělmo.

zam

Ano,vyšetřit žlučník ultrazvukem.Žlučník má vývod do vývodu slinivky,kousek je společnej,kamínek ho může ucpat,pak jde žluč do slinivky a je problém.Lékař mi řikal že jde o život.Žlučník musel ven.

hodnocení

To liska5 : Děkuji za dobrou radu. Zajdu do lékárny a koupím si kapky,, které uvolňují stěny žlučových cest. Nejsem totiž v terminálním stadiu.Zabolí to vždy jen jednou, když něco nevhodného sním. Žloutenku nemám, moč je světlá, bělmo bílé. Poradím se s obvoďákem, zdali je nutné vyšetření žlučníku ultrazvukem.

jaratjatra
hodnocení

0x

Věk? Váha? Nejste tlustej a nemáte cukrovku?

Myslím že máte ztučnělý játra asi jako (70% populace), Ale když už to bolí, no tak to už je podstatě nezvratný terminální stav. Zkrátka, už to není, co zamlada vám tělo odpustilo, zřejmě už nejste nejmladší

hodnocení

Letos mi bude 85, vážím 89 kg a cukrovku nemám.

jirib
hodnocení

0x
Álojz,nebylo by leší jít v Praze k lékaři?
Ve věku 75+ už by jsi neměl blbnout,aby ti nesebrali řidičák ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]