Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se prosím zeptat.
Byl jsem teď rok na neschopence, plánuji se brzy vrátit zpět do práce a otázka zní... Je zaměstnavatel povinen mě vzít nazpět do práce? Anebo může říct, že jsem tam rok nebyl, že mě tam už nechce nebo něco podobného?
A pokud je povinen mě vzít nazpět, tak na tu stejnou pozici jakou jsem dělal před rokem nebo mě může dát na pozici jinou?
Moc díky všem za rady!
Zdravím, místo se drží a pozice by měla být stejná. Pozor, občas se najde vychcánek, nechá Vás týden makat a pak Vás vyrazí (s tímto lze někdy vyběhnout, ale jak mi nepřisluší zde psát - je to v rozporu s pravidly).
Kdyby se to mělo stát a hrozilo by Vám nebezpečí, že práci budete hledat obtížně, nic určitě nepodepisujte a trvejte na tom, že se poradíte třeba s právníkem (ono je to někdy vycuká).
no nevím ...rok na neschopence-nějak dlouho-...já měl neschopenku přes osm měsíců -potrhané šlachy a hnali mne na kontrolu k lékaři... protože to už ta doba nějak hraničí s přiznáním invalidního důchodu což je pro stát a jeho instituce problém-ten uraz jsem si udělal doma a měl jsem zjištěno že zaměstnavatel pokud bych nebyl schopen vykonávat tu práci co jsem dělal/a to jsem nemohl-pravé rameno v háji- tak Vás může propustit bez nároku na odstupné pokud to není pracovní úraz což byl můj případ a u nemoci za kterou zaměstnavatel nemůže je to myslím stejné-podnik nemůže za to že jste marod a může se stát že se s Vámi rozloučí a taky bez odstupného...a to fakt může... ale naštěstí jsem chytil místo vrátného v tom samém podniku...takže stalo se mi to asi tři roky před důchodem tak jsem to tam doklepal samozřejmě už za minimální mzdu...ale jaké jsou podmínky to jste už měl mít dávno zjištěné a zařídit se podle toho...já bych zašel na osobní a zeptal se jaké máte možnosti...nebo zavolat mistrovi co Vám na to řekne...předpokládám že jste za ten rok co jste byl doma byl několikrát se podívat v práci...na kolegy...takže nemáte jak se říká-spálené mosty...
No kolegové Vás dnes nepodrží, hodně lidí se bojí o svoje místečko, i když je všude slyšet, že práce je dost. Jak říkám, rozhodně nic nepodepisovat, i když se budou v případě výpovědi ohánět instancem doručení se svědkem. Dále není výjimkou, že Vás nechají hledat práci (poběží výpovědní doba) a pak řeknou, ať jim tady něco podepíšete a rázem jsem bez výplaty za ty třeba 2-3 měsíce. Je to jejich problém, mohl jste tam pracovat do posledního dne, tak bacha.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.