Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neoznámila jsem do 15 dní změnu při změně vlastníka ohledně odpadu

Od: klombuna odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, minulý rok jsem dělala přepis poplatků v bytě na mou osobu. Dělala jsem to poprvé a měla jsem toho hodně, věděla jsem, že poplatek za komunální odpad byl zaplacen, ale už jsem si nezjistila, že musím do 15 dní informovat správce poplatku o dané skutečnosti, tedy že jsem se stala vlastníkem dané nemovitosti, spolehla jsem se na to, co mi bylo řečeno, že stačí to řešit až v tomto roce, jelikož za rok 2024 je poplatek uhrazen. Jsem v nemovitosti ještě s jednou osobou za kterou už poplatek platit nebudu, protože už má vysoký věk a je tudíž od poplatku za komunální odpad osvobozena. Takže výše částky ani počet osob za které se platí poplatek za odpad se měnit nebude. Zjistila jsem tuto skutečnost dnes a jsem za to ráda, že ne až v dubnu. Tak se chci zeptat, budu platit nějaké penále za to, že jsem neprovedla oznamovací povinnost do 15 dní při změně vlastníka nemovitosti? Nikde jsem o tom nic nenašla, jen když není zaplacen poplatek, jde jen o tu oznamovací povinnost. Budu volat po neděli správci poplatku kvůli přidělení variabilního symbolu k mé osobě. Má s tím někdo zkušenost?

doplněno 03.01.25 15:45:

Prostě jde o to, že poplatek se pořád bude platit za mou osobu a pouze za mě, mám tu celou dobu trvalé bydliště od doby, kdy jsem se vrátila z ciziny, kde jsem žila, ale neohlásila jsem změnu, že jsem se stala vlastníkem nemovitosti a budu ten poplatek za odpad platit pouze já za sebe a bude potřeba, aby mi správce poplatku přidělil variabilní symbol, abych mohla poplatek hradit např. v elektronickém bankovnictví a nemuset tam osobně. Osoba co to platila to řešila osobně, já to tak řešit nechci, ale nepídila jsem se po tom, brala jsem to, že to tam půjdu zaplatit osobně v dubnu letošního roku a vůbec mě nenapadl variabilní symbol, spolehla jsem se na informaci od dané osoby a až teď jsem na to přišla. Vůbec neberu nic laxně, jinak jsem všude udělala vše podle předpisů ohledně nemovitosti a s tím spojeného přepisu, platím poplatky, to mám vše v pořádku, ale odpad jsem vůbec neřešila.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jsem si jistá, že když se půjdete zeptat přímo referenta spravujícího tyto poplatky, nebo mu aspoň zavoláte, tak že se bez problémů domluvíte. Nebojte se, je tam na to.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, myslím, že to bude ok, takových bude více. Je to něco, jako výměna OP či ŘP propadlého třeba 2 roky. Taky můžou chtít pokutu, ale v reálu se nic neplatí. Klid a běžte tam co nejdříve a zeptejte se třeba na novinky ve třídění, ať je vidět, že zájem je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]