Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, minulý rok jsem dělala přepis poplatků v bytě na mou osobu. Dělala jsem to poprvé a měla jsem toho hodně, věděla jsem, že poplatek za komunální odpad byl zaplacen, ale už jsem si nezjistila, že musím do 15 dní informovat správce poplatku o dané skutečnosti, tedy že jsem se stala vlastníkem dané nemovitosti, spolehla jsem se na to, co mi bylo řečeno, že stačí to řešit až v tomto roce, jelikož za rok 2024 je poplatek uhrazen. Jsem v nemovitosti ještě s jednou osobou za kterou už poplatek platit nebudu, protože už má vysoký věk a je tudíž od poplatku za komunální odpad osvobozena. Takže výše částky ani počet osob za které se platí poplatek za odpad se měnit nebude. Zjistila jsem tuto skutečnost dnes a jsem za to ráda, že ne až v dubnu. Tak se chci zeptat, budu platit nějaké penále za to, že jsem neprovedla oznamovací povinnost do 15 dní při změně vlastníka nemovitosti? Nikde jsem o tom nic nenašla, jen když není zaplacen poplatek, jde jen o tu oznamovací povinnost. Budu volat po neděli správci poplatku kvůli přidělení variabilního symbolu k mé osobě. Má s tím někdo zkušenost?
Prostě jde o to, že poplatek se pořád bude platit za mou osobu a pouze za mě, mám tu celou dobu trvalé bydliště od doby, kdy jsem se vrátila z ciziny, kde jsem žila, ale neohlásila jsem změnu, že jsem se stala vlastníkem nemovitosti a budu ten poplatek za odpad platit pouze já za sebe a bude potřeba, aby mi správce poplatku přidělil variabilní symbol, abych mohla poplatek hradit např. v elektronickém bankovnictví a nemuset tam osobně. Osoba co to platila to řešila osobně, já to tak řešit nechci, ale nepídila jsem se po tom, brala jsem to, že to tam půjdu zaplatit osobně v dubnu letošního roku a vůbec mě nenapadl variabilní symbol, spolehla jsem se na informaci od dané osoby a až teď jsem na to přišla. Vůbec neberu nic laxně, jinak jsem všude udělala vše podle předpisů ohledně nemovitosti a s tím spojeného přepisu, platím poplatky, to mám vše v pořádku, ale odpad jsem vůbec neřešila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.