Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co tím myslí eshop- balíkovna-zvolit si dopravce

Od: pntn odpovědí: 5 změna:

Nejlevnější se jeví balíkovna,ale prý pokud znáte dopravce,zvolte si ho...nebylo to dříve někde v obchůdku uloženo? Jakože to je jinak,to neznám.A kdybych si zvolila jen tak Českou poštu ( která je obecně nejdražší v doručení ),tak to co,bude zákazník muset doplácet rozdíl ,

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

4x

Balíkovna je "nová" služba pošty. Cenu tam zajisté vidíte - nic se nedoplácí. Zásilku dostanete na poštu, kterou si zvolíte a tam si ji vyzvednete (dle pošty to někde znamená frontu), i když už je i balíkovna na adresu (k vám domů), ale tu na výběr asi mít nebudete.

pntn
hodnocení

Omyl,není to výběr Čpoštou je to možnost z několika možností s názvem balíkovna,která to dopraví i k domu a má nejnižší cenu za dopravu na rozdíl od dřívější balíkovny,kde to bylo ulořeno někde v obchůdku,když jsem to před měsíci využila,dnes je novinka = dotaz na kupujícího,čím to chcete doručit ...?

jigo
hodnocení

3x

Taky bych doporučil se vyhnout Balíkovně, horší služby za o kousek lepší cenu (66 vs 75), doba dodání horší, celé je to divné

už jen to, že instrukce s kódem pro vyzvednutí jsou rozděleny do dvou SMS napovídá něco o jejich gramotnosti

mll
hodnocení

2x

To, co píšete je Zásilkovna. Stále to funguje, můžete si to nechat uložit v nějaké smluvní pobočce (většinou tabáky, ale třeba i květinářství, prodejny kol a další) nebo v boxu, který ale vyžaduje nějakou aplikaci.

Balíkovna je služba české pošty a podle toho to vypadá. Pokud máte jinou volbu, tak se jí raději vyhněte. Opět je možnost nechat si to doručit do boxů (používá myslím DPD a alzaboxy) na poštu a nebo domů. Ale je o dost pomalejší (min. o 2 dny) než třeba DPD, které doručuje do stejných boxů.

Jinak osobně volím podle peněženky, prostě co je nejlevnější. Co jsem se ale v poslední době setkal, tak kromě nějakých expresních doručení bývá vše za stejnou cenu, takže první je blízkost boxu nebo výdejního místa (před barákem máme PPL, ale to nějak obchody moc nenabízejí, naposledy mironet, ale tam si radši zajedu zadarmo na pobočku) a potom hlavně aby v tom nefigurovala česká pošta (teda když si to nechám dát do alza nebo dhl boxu, aby to nebyla Balíkovna). Horší je to tam, kde nemám na výběr, prostě poštovné je €5,99 údajně UPS saver, ale vloni jsem v tom obchodě objednával třikrát a jednou to přivezla PPLka podruhé DHL a potřetí Balíkovna nebo pošta.

pntn
hodnocení

Super,to je odpověď,to je ono..Takže musím si vybrat jen z nabídky,nejlevnější je balíkovna a dopravu nechám na nich.Před vánocemi mi obj.bonprix dovezla do ulice česká pošta a platila jsem to kartou až řidičce.Boxem se mi nechce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]