Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet starobního důchodu po přidání

Od: karka odpovědí: 9 změna:

Čistě teoreticky, prosím o výpočet starobního důchodu. Jsem žena, mám 3 děti, od nového roku dostanu přidáno 356Kč a pobírám 1500Kč za děti. Kolik jsem měla důchod před zvýšením? Tedy během roku 2024. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

2x

Kolik jste měla před zvýšením snad vite.

karka
hodnocení

To je myšleno teoreticky. Znáte soutež O poklad Anežky České? Jak tam říkal Eben, "Jsem žena atd..". Tak asi tak je to myšleno.;)

hodnocení

2x
Na to se teoreticky nedá odpovědět.
360kc dostane každý důchodce
Jinak poradíme, zeptejte se přímo té paní důchodkyně.
doplněno 28.12.24 16:30: Jo pardon "v průměru"
Ale pořád platí zeptat se příjemně rovnou.
doplněno 28.12.24 16:31: Přijemkynė

karka
hodnocení

Takže, spočítáno samo..., jen jestli se nepletu. Zvýšení o 356Kč znamená tedy základ 260Kč + 96Kč. Těch 96Kč dělá přidání o 0,6%. Tedy 16000Kč x 0,6% je právě těch 96Kč. Tedy celkový důchod nyní, po přidání dělá 4400Kč základ + 260Kč = 4660Kč + procentní byla 16000Kč + 96 Kč jsou nová procenta. K tomu 1500Kč děti. Tedy celkový důchod dělá 22256Kč. Děkuji a jsem s pozdravem...

Tady se totiž kolikrát zeptat, tak se hlavně řeší, proč, kdo, co, troll atd. Já když mohu, tak odpovím normálně a neřeším to. Ptá se, tak odpovím když mohu a neřeším primárně omáčku kolem toho...

kdosi

Nemělo to být spíš do rubriky Škola / domácí úkoly?

No, já počítám že další pokus o "flame war" na důchodce.

xx

Ale v těch 16 000 Kč je již obsaženo těch 1 500 Kč za 3 děti (500x3). Takže celkem to bude 20 756 Kč, nikoli 22 256 Kč.

Takže před zvýšením jste měla důchod ve výši 20 400 Kč i s tím zvýšením za děti.

hodnocení

0x

To je teda blázinec...

111®

"Tak je to spravně, tak to ma byt.."

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]