Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vztah sestra

Od: jana1979® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den všem,

mám již několik let napjaté vztahy se sestrou.Pokud není po jejím/je starší/ odmlčela se vždy na nějakou dobu. Vždy tomu předcházela z její strany sprostá konverzace, pouze zprávami, do očí nikdy nic.Po alkoholu dokáže být neuvěřitelně zlá a vždy si myslí, že vše za čas projde.Vždy kam sem ji vzala například na chalupu, se opila a ztrapňovala sebe i mě, ani po několika upozorněních si nedala říct a tak sem ji přestala brát sebou. Neudrží žádný vztah, dvakrát se rozvedla, miluje dramata.A teď po půl roce kdy se nebavila ani s rodiči nám táta umřel.V den úmrtí opět sprostoty typu svině, jsi ostuda rodiny, pohrdání že měl táta raději mě.A já už sem řekla dost.Máma jí vše odpouští, protože na tom po úmrtí není psychicky dobře.Ale já se chci úplně odstřihnout.Jsem proto špatná? smíření pro mě není možné a už asi nikdy nebude.

Děkuju všem.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Njn, rodinu si člověk nevybírá...

Pokud to tak cítíte, přerušte s ní kontakt, jistě nebudete první a ani poslední, která to tak v rodině má.

hodnocení

4x

odepiš jí a zablokuj s ní veškery kontakty jinou rozumnou cestu nevidim

smode2
hodnocení

3x

Odmlčení na nějakou dobu = typická forma manipulace. Možná je sestra manipulátor, což poznáte například zde: psycholozkazpatehopatra.c/... (vybral jsem náhodně).

Máma jí bude odpouštět vždy, protože sestra je prvorozená - je tedy pro matku vždy na prvním místě, zatímco vy - druhorozená, jste vždy až na druhém místě. Odstřihnutí určitě doporučuji, lépe řečeno ghosting. Pravděpodobně si tím dost pomůžete. Sám ghosting v rodině aplikuji už několik let a zpětně musím zhodnotit, že je to to nejlepší co jsem mohl udělat.

ltz
hodnocení

2x
Klidně se od sestry odstřihněte, co s takovým člověkem, který se neumí chovat, ani vycházet s lidmi. Maminka asi bere sestru tak, že je to pořád její dítě, neumí ji zamítnout, ale určitě ji to hodně trápí.
bramburka

Naprosto souhlasim s ltz ! S alkoholickou nebudete mit nikdy vyrovnane vztahy, prave naopak. Takovy clovek je schopny vam zruinovat zivot! Nemusite mit spatne svedomi, neni to Vase chyba.

burglar
hodnocení

2x
Můj mladší bratr býval průseář.Když to vemu ve zkratce.Nikdy neměl stálou oráci ani bydlení a několikrát sem mu z dobrý vůle poskytnul střechu nad hlavou,jídlo,vyprání osprchování se,aby mohl fungovat jako člověk.Několikrát mě v bytě napadl,jenom z toho důvodu,že se choval jako hovado a já jsem ho pouze upozornil na to,že je na návštěvě a že se má tak chovat a v tu chvíli na mě vystartoval a začal mě napadat.Vše sem mu po nějakým čase odpustil a nějakej čas to bylo v pohodě.Nevím čím to bylo,jestli měl stres ze svojí životní situace v jakým byl rozpoložení nebo v tom hrály možná roli nějaký drogy,ale měl takový jízlivý keci na mojí manželku a stěžoval si,jak se má u nás na ho#no atd,tak sem mu řek(protože to bylo už pozdě večer)Ať se zbalí a hned ráno,až se vzbudí vypadne pryč.V tu chvíli se začal balit a že ihned odejde a při cestě mi ještě napálil pár granátů do obličeje.Netušil sem o co de(Protože kdo by čekal napadení od bráchy či rodiny že jo?) a než sem se vzpamatoval byl pryč a hned druhej den si stěžoval mamce a hned sem byl ten špatnej,protože jí samozřejmě nakecal takový pitomosti,aby sem byl za špatnýho já.Pár let sem ho neviděl.Pak sem zjistil od rodičů,že je v base.Napsal mi po 3 měsících,že se mi moc onlouvá a že by to chtěl semnou urovnat a takový věci prostě ze splínu,kdy měl slabou chvilku asi a podobně.Jenomže já sem s nim ztratil trpělivist a naosal sem mu dopis,ať se mě nevšímá a že nebudu čekat,až ho zase pozvu domu jestli mi ve spánku nenakrmí třeba nožem nebo podobně a tím sem s nim skončil a vám radím to samý,protože z toho nebude nic dobrýho.Kašlete na ní,nemá cenu jí nějak přemlouvat.

milanb
hodnocení

2x

Bohuzel, v nekterych rodinach jsou vztahy spatne, s tim nic neudelate, vzdycky musi byt vule na obou stranach. Netrapil bych se tim, kdyby sestra chtela, sama prijde.

hodnocení

0x
Nesouhlasím s váma a je to vaše chyba
hodnocení

CO konkrétně je moje chyba?

Nic si z Bobana nedělejte, jeho přístup nechapu, já bych s takovou ségrou skoncovat.

Naprosto souhlasím s Ájou *palec*

km
28.12.24 08:07
A v čem máme autorce dotazu poradit? Když ani neformuluje v čem přesně chce poradit?
Co očekává? K čemu ji budou odpovědi?
Sama píše, že je sestra alkoholička a že je vlastně celá špatná. Napíše o tom sloh a pak se zeptá, jestli je ona(tazatelka) ta špatná?
Proto ta její otázka nedává smysl, pro jsem ji tak odpověděl.

hodnocení

0x

Nám to vysvětlovat nemusíte.
Tak se odstřihněte.

hodnocení

0x
Já bych s takovým hebedem skoncoval už dávno, rodina nerodina.

hodnocení

0x
Mně stačilo i mnohem méně na ukončení vztahu se sestrou, takže s chutí do toho. Bude se ti žít mnohem lépe. Proč bychom kolem sebe měli mít takové lidi? Za mě je úplně jedno, jestli je to rodina nebo ne.

katerr
hodnocení

0x

Vidím sestřičku na možnou narcisní poruchu. Mám takovou matku a po odstřihnutí je klid. Je energetický upír, necítím se dobře s ní ani po telefonu. Vyprdněte se na ní, takoví lidé většinou stejně ostatní berou podle jednoduchého vztahu potřebuji/nepotřebuji. Tak to taky tak udělejte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]