Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
mám již několik let napjaté vztahy se sestrou.Pokud není po jejím/je starší/ odmlčela se vždy na nějakou dobu. Vždy tomu předcházela z její strany sprostá konverzace, pouze zprávami, do očí nikdy nic.Po alkoholu dokáže být neuvěřitelně zlá a vždy si myslí, že vše za čas projde.Vždy kam sem ji vzala například na chalupu, se opila a ztrapňovala sebe i mě, ani po několika upozorněních si nedala říct a tak sem ji přestala brát sebou. Neudrží žádný vztah, dvakrát se rozvedla, miluje dramata.A teď po půl roce kdy se nebavila ani s rodiči nám táta umřel.V den úmrtí opět sprostoty typu svině, jsi ostuda rodiny, pohrdání že měl táta raději mě.A já už sem řekla dost.Máma jí vše odpouští, protože na tom po úmrtí není psychicky dobře.Ale já se chci úplně odstřihnout.Jsem proto špatná? smíření pro mě není možné a už asi nikdy nebude.
Děkuju všem.
Odmlčení na nějakou dobu = typická forma manipulace. Možná je sestra manipulátor, což poznáte například zde: psycholozkazpatehopatra.c/... (vybral jsem náhodně).
Máma jí bude odpouštět vždy, protože sestra je prvorozená - je tedy pro matku vždy na prvním místě, zatímco vy - druhorozená, jste vždy až na druhém místě. Odstřihnutí určitě doporučuji, lépe řečeno ghosting. Pravděpodobně si tím dost pomůžete. Sám ghosting v rodině aplikuji už několik let a zpětně musím zhodnotit, že je to to nejlepší co jsem mohl udělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.