Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uchovat smaženého kapra/řízek v lednici na druhý den?

Od: jarin® odpovědí: 10 změna:

Krásné vánoční svátky!

Nevím jestli jsem zařadil tuto otázku do správné poradna a rubriky, tak snad odpustíte. Včera jsem smažil kapra, nechal jsem si jeden kousek na dnešní večeři a nedal jsem ho lednice...nemám rád, když je to studený, ztuhlý a ten trojobal je takovej navlhlej. Teď ale přemýšlím nad tím, jestli bude poživatelný, nerad bych z toho měl nějaké střevní potíže. Bude to ok?

A stejná otázka platí v případě kuřecího řízku, který jsem smažil dnes na oběd a jeden kousek jsem si schoval na zítřejší oběd, do lednice s ním nebo nemusím? V tomto případě bych ho mohl ještě zachránit. :D

Děkuji a pěkné svátky!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dnes sem dojídal kuřecí řízek který žena nechala na plotně ,(žádná lednice) ...vyníkající*mnam*

hodnocení

3x

Už snad skoro 70 let je má nejoblíbenější snídaně po Štědrém dnu: 2 kousky smaženého kaptra, připraveneho včera večer. Tu studenou rybu mám snad ještě raději, než čerstvě nasmaženou. Letos jsem měla taky. Byla to veliká dobrota, jako každý rok a moc jsem si pochutnala.

Možná ty obavy pramení z naší rozežranosti. Za mého dětství se snědlo všechno, když ne k obědu, tak k večeři a dojídalo se to třeba až druhý den. Dneska každý dumá nad zárukou, nad dobou spotřeby...Můj děda by řekl: "Hlad na vás, vy pacholci:" Jaga.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, problém bych v tom nehledal - ošklivost se vysmaží a zůstane dobrota . Pokud Vám smažené nedělá potíže ani čerstvé, tak směle do toho. Zdravím!
P.S. Základ je starší jídlo nejdříve očichat a dle toho učinit další kroky.
doplněno 26.12.24 16:09: jarin - jak už jsem si stačil všimnout, tak vím, že umíte otázky jen založit a potom už tam nijak nereagovat. Nicméně se Vás zkusím zeptat, jak to s tím jídlem dopadlo?
doplněno 04.01.25 17:25: jarin - díky, díky, díky. Vsadil jsem se, že nezklamete a už se (jako tradičně) neozvete. A vyhrál jsem! Tak hlavně mně to nepokazte nějakou opožděnou reakcí a odpovědí. To byste mě naštval .

trtr
hodnocení

1x
Zdravím, ryba bude horší, ale řízek by mohl v "normální" teplotě přežít. Nicméně se takto nedělá, doporučuji uložit do lednice po zchladnutí a před konzumací buď ohřát, nebo nechat třeba hodinu oteplat. Salát neohřívat, znám experta co to udělal *smich*.
Salát ohřívám vždycky*smich* Ne nijak moc,ale na pár vteřin ho do mikrovlnky dám vždycky *smich*

bramburka
hodnocení

1x

Jidlo patri po vychladunuti do lednice a pred dalsi konzumaci ohrat treba v troube s kouskem masla navrch. S tou rybou bych byla opatrna.

km
hodnocení

1x
Nemusite dat do lednice, ale je dobre zaklopit a dat nekam do nizsi teploty nez je bezna trenkova v pokoji.

hodnocení

1x

Kapry dojídáme třeba i dva dny, dám do chladné chodby nebo ještě chladnějšího špajzu, přes to utěrku. Salát je v lednici, teplý nesnášíme.:)

hodnocení

1x

Studený kapr druhý den k pozdní snídani výborný.

hodnocení

1x
Vždy do chladu. Na ohřev v mikrovlnce u řízků stačí vždy zmenšit výkon(cca na půlku +úměrně natáhnout čas) a nebude to vysušené ani maso neexploduje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]