Nejste přihlášen/a.
%Ríkám to každému, řeknu to i tobě. Pořízení živého zvířete (snad kromě vánočního kapra) je záležitost na hodně dlouhoou dobu. My jsme si žádné živé zvíře nepořizovali, naše kočka si pořídila nás. Letos to bylo 17 let co nám někdo hodil za vrata koťátko. Nikdo z okolí se k němu nehlásil, tak jsme si ho nechali. Tehdy žili rodiče, synové byli malí, rodiče umřeli, synové dospěli a odstěhovali se a kočka nám zůstala na krku, už je stará
Psi jsou vaši, otec k nim nemá žádnou povinnost,
Přemýšlím co mají společného 19-ti letá dcera a 60-ti letý stařík.
Vycvičte (nechte) oba psy ať mají poslušnost a věřím že bude chodit i s tím prvním (druhým)
Jinak, co vám brání chodit na procházku vám.
I když to nějak nechápu, pes u baráku je hlídač, žádný kolonádový promenádovač.
No nevím ale tento dotaz ...raději už mlčím.
No tak zde máte další. Nevyžádanou radu
Společného vlastně skoro nic, ani mi to nevadí. - Tak proč si stěžujete?
Vycvičit by nebyl takový problém, ale spíš čas a peníze. - Udělejte si ho.
My je nemáme jako hlídače, já bych je, stejně jako zbytek rodiny ráda měla doma, ale otec nechce.
Pes patří ven, ne zavřít do baráku,
"Všechno musí být podle něj."
"Stejný, jako můj otec:D. To nemá cenu. Děkuju, ale radši dál nepište."
Tak to si s tatíkem nemáte co vyčítat.
"když máte nějakého psa, tak ho musíte mít rádi" Mít něco rád, to se přece nedá vynutit.
Můžu se zeptat, kdo pomáhá s přípravou štědrovečerní večeře, když vy se tu vypisujete? Tak si tipnu, že táta nezvládl vychovat ani psa, ani vás, proto teď ty problémy.
NDR: cs.wikipedia.org/...
Jinak podle všeho to takto ve vaší rodině funguje minimálně 20 let a těžko se na tom něco změní. Vy si jistě vyberete kvalitnějšího patnera a vaše budoucí rodina bude fungovat mnohem lépe.
V šedesáti je starý .? Tak to já jsem skoro už starej taky,ale psy a kočky mám rád a starám se o ně.
Nemám ale rád hady - hlavně ty co by se mi hřáli na prsou.Je Vám už devatenáct,tak se postavte na svoje nohy,sežeňte si svoje bydlení a vemte si tam svého psa a starejte se jen o něj.Já se už taky starám jen sám a vím co to obnáší.Bydlíte u svých rodičů - ne naopak.Hezké Vánoce
@Iduz Pořiď si svůj barák, a tam si nastav takový pravidla pro psy jaký chceš. Co ty na to )
věk už máš na vdávání...
jsem 63 letý stařík a chodím x-krát denně s 8 letým psem, kterého si vybrečela a pořídila dcera, která se následně odstěhovala do Prahy a pes zůstal u nás...sám bych si do bytového domu bez zahrady psa nikdy nepořídil
otázkou je kdo rozhodl o pořízení psa ten by se měl starat, pes obecně je přítěž, nemáme ho kam dát a náš život je omezte psem, zkuste si na bookingu vybrat ubytování na dovolenou v zahraničí a do filtru zadejte "domácí zvířata povolena" a všechny nabídky se najednou ztratí
mám své zájmy a v 63 letech bych chtěl mít svůj klid bohužel o svůj čas se musím dělit se psem
Čím chceš vlastně poradit, jak komunikovat s tátou? Na to jsou školy kurzy knihy, Teď je tady někdo nepodá v jednom příspěvku
Nebo stačí, aby dovolil psa do baráku?
Ty jsi jedináček? Už máš kluka?
Protože mluvíš jak rozmazlená holka, které já bych vlepil takovou facku, že by vzala druhou o zeď pokud bys takto mluvila doma
Ano ve tvém dotazu je: je jak máš domluvit tátovi.
To vím celkem přesně jak domluvit, k tomu potřebuješ ale taky vědět, jak se ta jeho dcerka chová (Nejspíš tak jak jí vychoval, A to se právě u jedináčků moc nedaří - bejvají to rozmazlení nesamostatní jedinci)...
Jaký násilník? Já jsem expert na vyjednávání žábo Však to je v pořádku, že jsi stará hlavně o sebe, ty už jsi dospělá, Tak proč by se měl starat o tebe nebo tvého psa? Jestli si myslíš že jeho pes má někde pochodovat, tak vezmi oba pejsky a pochoduj s nimi ty...
Ty jsi zjevně neuvědomuješ, že někdo tě živí a ty bys mohla doma dělat alespoň taková je to triviální věci, jako jít se psem na procházku vynést koš nebo setřít podlahu.
A jestli si táta neumí sjednat respekt, a říci ti jak se máš u něj doma chovat, tak to je asi ten hlavní problém. Zkrátka musíš se naučit lépe vyjednávat a přesvědčovat lidi. Určitě to ale nedělej tak, že někomu budeš nařizovat nebo mu říkat že dělá něco špatně, To pak uslyšíš něco o tom, jak kuře poučuje slepici. I kdybys měla třeba pravdu
@tomkk Holka si neuvědomuje, že uteče - li pes, může snadno způsobit škodu za miliony Přinejmenším, když ho chytí policajti, může to jít na přestupek za 1000 Kč.
Nejspíš jí nechal táta moc dlouhý řetěz. Vůbec styl dotazu mi přijde na dvanáctiletou.
Takže ti to táta vysvětlil, pak nechápu, proč chceš měnit jeho chování, když nedokážeš změnit ani to svoje, viz klasické čínské přísloví... Které tu nebudu říkat, protože ho jistě znáš, když si myslíš, že už všechno víš
Evolučně máš už vychovávat svoje děti, a ne studovat, to je slepá ulička západní civilizace, která historicky nebude mít dlouhého trvání. Místo toho jsi tahle generace je pořizuje domácí zvířátka a někteří s tím vydrží i ve 30 i do smrti...
Jako bych slyšel vaši matku. Místo aby se rozvedla a byla s někým kdo jí vyhovuje, raději s otcem zůstala a nadává na něj. Vy její chování, pochopitelně, kopírujete. Jako každý potomek. Bohužel to není moc dobré pro vás, protože máte zkreslené představy o mužích. Za což, budete se divit, nemůže váš otec, ale vaše matka. Ale váš dotaz se týká spíš psů, tedy:
Člověk je osobnostně a názorově plně vyhraněn ve věku 35 až 40 let. Po dosažení tohoto věku již není možné měnit názorovou základnu či jakkoliv upravovat chování jedince. Vám je teprve 19, z čehož plyne, že jedinou možností jak situaci vyřešit, je vaše přizpůsobení jí. Žádná jiná reálná možnost neexistuje. Využijte toho, ať vás to zbytečně v budoucnosti negativně neovlivňuje. Pokud se otec o psa nestará, neexistuje způsob, jak ho přinutit. Budete se muset postarat sama. V žádném případě nebude ve svém věku dělat něco jenom proto, že si zrovna vy myslíte, že je to tak správně. Bohužel, zapomeňte.
Zbytek v rychlosti:
Jak mu domluvit?
Nijak.
Jak to vysvětlit?
Nijak.
Co dělat?
Změnit sebe.
Jen braním našeho psa, kterého je mi líto a ke kterému se můj táta nechová nejlíp.
* kope do něj? Mlátí ho bez důvodu?
* jak se to projevuje to bránění a to ne nejlepší chování táty?
* Jak se projevuje tátovo narcistní chování?
* Třeba týden se s ní vůbec ebavil, odsouval ji pryč...
on se nebavil se psem? Ooohhooo to je HROZNÝ CHOVÁNÍ! Nebylo to zrovna po tom, co ten pes utek? Jenže jak psa vychovat, když zbytek rodiny do toho házi vidle?
* Táta na někoho kvůli hruškám jablkům na stole? A proč se do toho vůbec pletete? Jestli se táta handrkuje s mámou o nějakých věcech, tak se jim do toho nemontuj. Nejspíš tvůj táta ani neví, že na ženské racio nefunguje. Zbytečné se hádat. Anebo je tvůj táta hlupák a nepozná kolik je jablek na stole? Uvedla jsi dost hloupý příklad - Chceš ho za každou cenu shodit
* Pokud chceš vědět jak s ním vyjít, no tak prostě si ho nevšímej, nementoruj ho, Delej jako že nic, že ti to je jedno, ale současně mu nedělej Schválnosti / zkus na něj jít psychologicky, to vyžaduje spoustu studia a tréninku
> Protože přece - když máte nějakého psa, tak ho musíte mít rádi takového, jaký je, ne jaký by měl být.
Musíte dát psovi najevo, kdo je vůdce smečky a jaká je hiearchie ve smečce, tedy vy, váš otec, a ti dva psi ať si to mezi sebou určí sami. Nějaký výcvik je taky třeba, aby aspoň trochu poslouchali, u vašeho staršího psa je pozdě, ten mladší, nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.