Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, řeším jednu nepříjemnou věc, se kterou bych potřeboval poradit. Potýkám se s velmi vydatnou ztrátou vlasů, a to mi není nějak moc let. Za 3 dny mám 18. Rodina od mojí mámy má vlasy velmi kvalitní, můj děda ani v 55 letech neměl žádné kouty. I moje máma má velmi kvalitní a husté vlasy. Tátova rodina je na tom ale o poznání hůř. Můj táta neměl žádné vlasy už v 25. Jeho tři bratři jsou na tom také na nic. Dva už jsou poloplešatí a do 10 let budou asi úplně nebo téměř úplně holohlaví (je jim 45 a 41) a ten třetí se jakžtakž drží. Je mu ale "jen" 39. Otec od mého otce na tom byl ale dobře. Co se týče mě, já na tom byl celou základku perfektně. Krásné, husté vlasy. Od nástupu na střední školu se to ale brutálně horší. Osobně si myslím, že velkým důvodem může být zvýšený stres a špatná životospráva. Na druhou stranu vidím kluky i muže, kteří dělají mnohem horší věci než já a tělo i mysl mají ve zbídačeném stavu, ale hřívu mají pořád. Podotýkám, že nekouřím, nepiju ani nic takového. Jsem abstinent. Jen mám menší pitný režim a asi patřím mezi takové ty typické sněhové vločky dnešní doby. Ale snažím se s tím něco dělat. Každopádně od toho prváku mi to začalo jaksi řídnout (ale jen nepatrně) a vytvořil se mi kout na levé straně hlavy. V druháku to pokračovalo a kout se malinko zvětšil. Nic hrozného ale. Všimnul jsem si potom,že někteří spolužáci jsou na tom mnohem hůř. Teď ve třeťáku to ovšem nabralo jiné grády a kout se mi vytvořil i na druhé straně hlavy. Celkově to není nic hrozného, vypadá to dobře a na první pohled se nic moc neděje. Před rokem jsem zažil úmrtí blízkého člověka v rodině a pár dalších nezdarů, a tehdy to dávalo smysl, že ty vlasy padají po hrstech. Od té doby se toho ale tolik nestalo a já, ačkoliv se cítím v poslední době dobře, tak mi to zas začalo padat po kusech.
Velkým problémem jsou lupy. Ty mám odjakživa a pamatuji si, že máma mi to vždycky, když jsem byl menší, vytřepávala a říkala, že sněží. Nevíte někdo, jak se těch lupů jednou provždy zbavit? A jde to vůbec?
Děkuji moc za odpovědi. Ačkoliv vím, že na vlasech vůbec nezáleží, nechce se mi (možná zbytečně) utrácet za pár let 70.000 Kč na transplantaci vlasů do Turecka.
Četla jsem, že lupy jsou projevem kožní plísně. Ale to, co popisujete už chce vyšetření u kožního lékaře. Určitě řešit stres, upravit stravu, abyste měl veškeré potřebné minerály a vitamíny /knížky J. Janča: Co nám chybí a D. Frej: Stravou proti zánětu, a zároveň nepodporovat plísně /omezit cukr a bílou mouku, a brát probiotika/. Pak nějaké ty šampony a vodičky s konopím.
No, už dlouho chci mít ježka nebo účes připomínající ježka, ale bojím se, že by až příliš šly vidět ty kouty, že by to nešlo tolik zarovnat. Nejsou nijak velké. Na pravo tak, jak to má každý, na levé straně malinko víc, ale ještě to je v klidu. Ono v normálním životě to nikdo neřeší, ale na té střední je to ještě něco trochu jiného. Tak nevím, kterým směrem se vydat. Zatím bych asi zůstal u delšího střihu, ale až se to bude zhoršovat, stejně na toho ježka půjdu nejspíše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.