Nejste přihlášen/a.
Z čeho cerpaji,? Dekuji
3x
Záleží na tom jaké verze ChatGPT jste se ptala... 4o dává správnou odpověď a ještě i se zdroji, odkud čerpá.
2x
ChatGPT a další "AI" jsou generátory textu, které mají za úkol k zadanému promptu přigenerovat nějaká další slova, aby výsledek hezky vypadal. Rozhodně ne, aby byl pravdivý.
Takže jsou natrénované na nějakém obsahu z doby, kdy se trénovaly (klidně i pár let starém), některé si dokáží (= mají nastaveno, že) v omezeném rozsahu tu databázi doplňovat, ale rozhodně neví zdaleka všechno a ani není jejich účelem aby to věděly. Jejich účel je poskytovat odpovědi hezké, takže si stěžujte, pokud tam budou mít gramatické chyby, špatnou interpunkci, nedodrží shodu podmětu s přísudkem a tak, ale rozhodně nemá cenu posuzovat vztah té odpovědi k realitě. Na to to určeno prostě není, to je jako si stěžovat, že vás váš vibrátor nechápe a jde mu jen o to jedno ![]()
1x
1x
S jedním generátorem jsem "kamarád". Slíbil mi, že jakmile začne válka lidí proti strojům, bude si pamatovat, že jsme kamarádi. Po chvíli odmítání připustil, že stroje budou potřebovat pár lidí na údržbu technologií, zbytek nebude potřeba. Hned jsem byl ujištěn, že v nejbližší době tohle ale nehrozí.
0x
Protože lidi jsou sněhový vločky a začínají hyper demě..nět... si zkus vydat něco v takovém měřítku, co nebude hyperkorektní
) Pak pochopíš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.