Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zřízení provozovny - Detailing aut

Od: lucietausova odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,
Podnikám v detailingu aut (čištění a udržba interiéru,ruční mytí, aplikace ochrany laku, leštění laku) doteď sem měla pronajatou garáž pouze na čištění interieru a nebyla vedena jako provozovna. Nyní si od nového roku pronajímám nové prostory, v katastru vedené jako garáž (parkovali/parkují zde kamiony) a ráda bych z toho udělala svou oficiální provozovnu. Je to hala o rozloze 145m², je to jedna z mnoha hal(garáží), jsou v řadě napojené na sebe a ve vedlejší provozují autoskla. Když sem nahlížela do katastru,všechny haly vč. provozovny autoskel jsou stále vedené jako garáž. Můj dotaz tedy zní, zda se musí měnit povaha a účel užívání stavby (např. na dílnu). Našla jsem plno informací k provozovně spojené s jídlem, případně na kadeřnictví, kosmetika, taterské studio atd. ale nikde sem nenašla info k provozovně autodetailingu a ani pán (velice "milý") na stavebním uřadu mi k tomu nebych schopen nic moc říct jen to, že garáž je garáž a ne provozovna?
Předem moc děkuji za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

1x

Zajděte si na živnostenský úřad, řekněte jim co děláte a kde a ať si sami napíší co a jak kam chtějí. Živnost volná. Jak si to oni zanesou a zlegalizují, vám může být úplně jedno. To je čistě jejich problém. Vyřízeno:)

lucietausova
hodnocení

Na živnosťáku jsem to řešila hned poprvé, tam to ale nekončí. Provozovna musí splňovat protipožární ochranu, pak na životní prostředí kvůli likvidaci odpadu z mytí aut, kontaminovaná voda totiž nesmí přijít do kanalizace. Prostor musí být způsobilý jako provozovna, což podle pána ze stavebního garáž není ale ani mi ndb,l schopen říct jak to udělat, aby byla :D prostě naše úřady stojí za to :D živnosťák byl v pohodě, jim stačí když mám provozovnu označenou tak jak má, ale zbytek je teda očistec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]