Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem.
Prosím lidi z oboru pojištění o radu. Tuším tu byli dva pojišťovací poradci či finančí poradci, už nevím...Potřebuji pojištění úrazu + minimum na investice pro dítě. Svého času byly pojištění dětí ve smyslu pojištění rodičů, jejich kódy se změnily na různé názvy (např. Sluníčko u české pojišťovny). Tyto verze pojištění se údajně již nesjednávají - nebo ji někdo ještě provozuje? V případě sluníčka (neřeším inflaci) se za x let dalo do pojištění vč. úrazového 130tis a k 18ti letům dostal 135tis plnění dožitím.
Případně co byste aktuálně doporučili? Prosím výhradně velké pojišťovny typu česká, koop, alianz...
NECHCI žádné investiční pojištění, nechci investovat do fondů či kryptoměn - prosím o informace čistě jen od pojišťovacích poradců a lidí z oboru, kteří ví, že si chci koupit službu - pojištění! Děkuji všem dalším rádcům, kteří mají jiný názor, že se vůbec neozvou a jdou si své krypto kopat dál jen pro sebe.
Díky moc za navedení ke konkrétním webům. Srovnávače v dané problematice odmítám už z principu - doporučují jen pro ně aktuálně výhodné pojištění.
Ano, jsem tu...
Ale nebudu tady tvrdit kdo ví co, mám sice oprávnění na kompletně všechna pojištění, ale protože životních se ke mne dostane minimum tak je předávám kolegovi, který je dělá hodně a má v malíčku nabídku té spousty pojišťoven se kteráma máme smlouvu. Vím, že dobré pojištění, kam se daly děti přidat je Flexi (nyní Kooperativa). A přítelkyni v důchodu udělal místo Flexi pojištění NEON od ČPP, kam má přidaná dvě vnoučata (jejich rodiče nejsou tak zodpovědní jako vy a kašlou na to). Vše samozřejmě jako rizikové, bez investic - ty se dělají jinak. Pokud by byl zájem, rád předám kontakt.
@arne1 - děkuji za nástřel - mrknu se na základní data k nim.
Když nebude v okolí nikdo další s dobrou radou, obrátím se interní poštou
FLEXI životní pojištění – JUNIOR
Komplexní pojištění vašeho dítěte pro případ neočekávaných událostí v životě. Kombinuje pojistnou ochranu se zhodnocením finančních prostředků. Pojistku si můžete nastavit přesně podle potřeb vašich i vašeho dítěte.
Tak to je asi to, na co jsem byl zvyklý.. prověřím si detaily.
Ještě jednou děkuji Ernie
Neodporujete si trochu? Chcete len poistenie a sucasne spominate "minimum na investice".
Dalej odmietate fondy, tie vam ale v investicnej casti poistenia poistovna nakupi tak ci tak. Nevyhodne pre vas, s roznymi poplatkami.
Podla vas dieta "potrebuje poistenie urazu". Robi nejake rizikove sporty? Mate nastudovane, ake bude poistne plnenie pri beznych detskych urazoch ako zlomena ruka / noha? Sice uz na uvod odmietate ine riesenia, ale som presvwdceny, ze sa chystate kupit uplne zbytocny produkt, ktory je pre vase dieta nevyhodny.
Citujem :
V případě sluníčka (neřeším inflaci) se za x let dalo do pojištění vč. úrazového 130tis a k 18ti letům dostal 135tis plnění dožitím.
Taky produkt chcete kupit? Ved to je cierna diera na peniaze, inflaciu prave riesit musite, tych postupne vlozenych 130 sa za 18 rokov da zhodnotit nad inflaciu, nie opacne, ako sa to chystate urobit vy. Nehovoriac o tom, ako je 135 000 CZK smiesny peniaz s minimalnou kupnou silou.
Nechtěl jsem tyto teoretiky finanční matematiky... - tak odpovím jen vám a v této otázce jednou pro všechny.
Pojistné ze zmíněné pojistky se dělilo na investiční a úrazové. Úrazové je nenávratná částka - platíte si ji jako povinné ručení, pojištění domu či domácnosti... Investiční jsou dlouhodobé investice. Tato kombinace ve finále znamená, že peníze ztrácí hodnotu - inflací, ale čistě matematicky je úrazové pojištění ve finále zdarma (pokud tedy dítě dožije bez úhony či nehody - jinak můžete přičíst různá pojistná plnění typu pár tisíc za zlomený malíček nebo pár set tisíc za křuplou stehenní kost... nebo milion pro úpravu domácnosti a nákup invalidního vozíku...).
Ohledně "Sluníčka" - v případě, že zaplatíte první splátku, zemře otec dítěte, dítě má třeba 18 let pojištění zdarma, získá pojistnou částku ihned a další plnění po dožití smluveného věku 18-19 let.
Pojistné 800,- tedy může znamenat ve finále "zisk" 300tis - zatímco z investičního produktu po prvním měsíci bude dejme tomu 800 mínus poplatky a rizika.
Nechci spoření - investice. Chci pojištění rizik dítěte. Čím dřív se sjedná, tím levněji vychází riziko.
JJ, nějaké zkušenosti už mám za ty roky.. před více než 20ti lety jsem byl dokonce pojišťovák.
Právě že aktuální nabídky, které jsem našel, jsou velmi specifické... - pojištění nohou, pojištění hospitalizace, atd. - U všech mých pojistek jsem musel mít výjimku na úrazy zad pro "Spina bifida" - což má cca. 10% obyvatel Česka.
U dětí právě i pro to minimum zjištění v prvních letech je "výhoda" pojištění, že v dlouhodobém hledisku se pojistila všechna rizika a většinou bez omezení/výluk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.