Dobrý den, chci se zeptat, zda je normální, když po ránu (přes den se to neobjevuje) se mi objeví menší tlak okolo pupku a na pohmat cítím jakoby tvrdé těleso? Kýla to není, byla jsem už u lékaře tehdá s jinými problémy a na pohmat nic cítit nebylo. Brali mi taky hodněkrát krev a moč a nic. Ani na ultrazvuku. Po ranním vyprázdnění to většinou zmizí, ale zajímá mě, proč se to děje? Jednou mi bylo řečeno, že prý když je člověk hubený, může si takto nahmatat stolici. Proč ale až teď poslední rok, když jsem hubená celý život? Rozestouplé svaly? Děkuji za odpovědi. Opravdu by mě zajímalo, co by to mohlo být. Jsem žena, 22 let.
Střeva se hýbou, pracují, posouvají obsah, a před tím jste se asi tak nesledovala. Kdyby bylo nějaké vážné podezření, tak Vás snad pošlou na kolonoskopii. Dá se o ni i požádat. Kolem pupku by mohlo jít i o žaludek a duodenum. Nějaké křeče.
Proč máš potřebu se prohmatávat a sledovat, co máš v břiše, když nemáš problémy? Snad jen v přijímání potravy? Nechej toho, nerouhej se, nepřivolávej! Můžeš nešetrnými tlaky poškodit to, co je v břiše, zvláště pak, když břišní svalstvo není v kondici. Fakt, přestaň s tím!
lucien
To není prohmatávaní. Při každém kroku mám tlak a jde to cítit pocitově, že tam "něco" je. A když si pak jemně sáhnu, tak to tam je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.