Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co by se mě objevilo

Od: obcan odpovědí: 4 změna:

Na mail mě přišla zpráva

Máte čekající refundaci od pojštovny Náš systém správy transakcí rozpozná, že jste oprávněni tuto platbu přijmout

Kontakty na pojištovnu souhlasí kromě čísla klienta.

je tam odkaz pokračovat.

Je mě jasné, že je to od podvodníka - sama pojištovna na to upozornuje.

Když jsem se podíval na mail odesílatele tak je medo98 zavináč crihd tečka net

kde vzal podvodník můj mail je mi jasné, ale jak se trefil do správné pojištovny - zkusil a vyšlo mu to a nebo z pojištovny získal moji mailovou adresu.

A hlavně mě zajímá co by se mě objevilo - ukázalo kdybych kliknul na button pokračovat - to by se mě nabídly přihlašovací údaje všech bank?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Neřeš co by se ti objevilo kdyby ...

Buď na odkaz klepni a uvidíš. Pak se ale nemůžeš divit, že budeš další v řadě okradených.

Když zprávu smažeš a zapomeneš na ni, tak to bude to nejbezpečnější, co můžeš udělat.

Jakékoliv přemýšlení nad nevyžádanou poštou je úspěch pro toho podvodníka.

cien
hodnocení

0x
Přes 50% lidí je u VZP. Takže pravdepodobnost že se útočník trefí není malá.
Bude tam nejspíš formulář pro zadání údajů o platební kartě.

jigo
hodnocení

0x

třeba únik z banky nebo nějaké úřednice, které hackli počítač

ti podvodníci mají x fází:

1: získat někdo adresy a údaje lidí (ano nekompletní) , někde dojde k úniku databáze, někde omylem úřednice na uložto (R.I.P.) nahraje seznam pro kolegeni, koho má obvolat
2. rozeslat je a přinutit druhé k odpovědi (selekce hlupáků kteří se na to chytí + ověření platnosti konaktu) a hlavně doplnění od nich dalších informací (vylákat číslo telefonu, někde klikněte na vaši banku)
3. od těch ,na které získají dostatečné ("kompletní") množství info na osobu , tak na ty je možné realizovat útok

Například: věděli jste, že pokud se vám někdo ozve na inserát z bazoše, dokud mu neodpovíte, nezná váš mail (může jen do formuláře napsat text ). Ale ne tak s telefonním číslem, to se zobrazí.

yarda1
hodnocení

0x

Šel bych do pojišťovny a vyřídil to osobně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]