Nejste přihlášen/a.
Na mail mě přišla zpráva
Máte čekající refundaci od pojštovny Náš systém správy transakcí rozpozná, že jste oprávněni tuto platbu přijmout
Kontakty na pojištovnu souhlasí kromě čísla klienta.
je tam odkaz pokračovat.
Je mě jasné, že je to od podvodníka - sama pojištovna na to upozornuje.
Když jsem se podíval na mail odesílatele tak je medo98 zavináč crihd tečka net
kde vzal podvodník můj mail je mi jasné, ale jak se trefil do správné pojištovny - zkusil a vyšlo mu to a nebo z pojištovny získal moji mailovou adresu.
A hlavně mě zajímá co by se mě objevilo - ukázalo kdybych kliknul na button pokračovat - to by se mě nabídly přihlašovací údaje všech bank?
třeba únik z banky nebo nějaké úřednice, které hackli počítač
ti podvodníci mají x fází:
1: získat někdo adresy a údaje lidí (ano nekompletní) , někde dojde k úniku databáze, někde omylem úřednice na uložto (R.I.P.) nahraje seznam pro kolegeni, koho má obvolat
2. rozeslat je a přinutit druhé k odpovědi (selekce hlupáků kteří se na to chytí + ověření platnosti konaktu) a hlavně doplnění od nich dalších informací (vylákat číslo telefonu, někde klikněte na vaši banku)
3. od těch ,na které získají dostatečné ("kompletní") množství info na osobu , tak na ty je možné realizovat útok
Například: věděli jste, že pokud se vám někdo ozve na inserát z bazoše, dokud mu neodpovíte, nezná váš mail (může jen do formuláře napsat text ). Ale ne tak s telefonním číslem, to se zobrazí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.