Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlouhodobá výpomoc živnostníka

Od: zdenek odpovědí: 3 změna:

Milí živnostníci, když si berete na dlouhodobější výpomoc na stavbě jiného živnostníka, kolik mu tak dáváte na hodinu? Jde mi o to, kolik poměrově, tzn. co z toho máte vy a kolik on (pouze odvádí práci a inkasuje ode mne a já dělám vše ostatní)? Díky Zdenek

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdosi
hodnocení

0x

Dělal jsem ve zcela jiném oboru. My jsme to dělali tak, že výpomoc dostala tolik, kolik si řekla (po klasickém smlouvání o ceně), my jsme si účtovali pochopitelně i za čas strávený dohledem a integrací dodaného řešení a zákazník dostal vyúčtovanou celkovou částku (bez rozepisování co kdo kdy a jak přesně, prostě platil koruny za výsledek, nikoli sazbu za čas).

Provizi navíc jen za to, že jsme tu výpomoc našli a zpapírovali (kromě potřebného času) jsme měli tak do těch 10% toho, co výpomoc dostala. Ale nedělali jsme to nijak často.

krtek6

co je tohle za blábol?

Mě jako zákazníkovi nebo objednateli je uplně šumák jestli ty jako živnostník, kterého si najdu a zasmluvním, to budeš dělat sám nebo v 10lidech, a kolik jim platíš...já si objednal tebe za celkovou částku X případně hodinu Y, a to kolik ty dáš svojemu kumpánovi je mi úplně volný i kdybys měl na tom prodělat...určitě ti nebudu platit nějakou provizi za to, že to nezvládáš sám a musíš si na to najmout dalšího člověka...*bzum*

kdosi

Tohle byl dlouhodobý zákazník, co na nás hrnul úkoly/nápady jeden za druhým, aniž by vůbec tušil, kolik co zabere a my jsme to prostě brali jedno po druhém (nebo podle priorit) a kolik se toho který měsíc stihnulo, tolik se vyfakturovalo. A protože jsme neměli jen jeho (a taky do toho různě zasahovaly jiné životní okolnosti), tak se to z měsíce na měsíc dost lišilo. Když jsme vzali tů výpomoc, tak jsme byli schopni tomu věnovat víc člověkohodin za měsíc a tedy dodat víc práce a tedy si za víc práce účtovali víc peněz. Jemu to vyhovovalo, protože byl schopný zahltit prakticky jakoukoli kapacitu a tak byl rád, že jsme mu na to nasadili víc lidí.

Tady nešlo o něco normovaného, ale o to, že dostal inspiraci a netušil ani zda taková věc je vůbec možná. Taky často nebyla. A často jsme mu to stejně dokázali vyřešit k jeho spokojenosti.

Chápu, že ve stavebnictví se dají dopředu odhadnout metry čtvereční zdi, nebo podobné jednotky, ale tady to nešlo a takhle to fungovalo k oboustranné spokojenosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]