Dobrý den. Jsem nyní ve starobním důchodu,ale stále občas během roku pracují jako OSVČ -truhlářstvi. Mám paušální náklady 80 %.Praci mám nepravidelnou a některé měsíce nefakturuji.Nyni jsem v letošním roce platil měsíčně 478.-Kč.Jak to bude v příštím roce.Lze podnikat i třeba na vedlejšák? Jde mě o to zda bych pak neměl nižší platby zdravotního pojištění.V průměru vyfakturuji za rok 400 000,- což je po odečtení za rok 80 000,- čistého. Děkuji za informaci.
Při starobním důchodu se vám podnikání stalo vedlejší činností, z které budete platit jen daň z příjmu a zdravotní ze zisku. Zřejmě jste to tak měl doposud. Budete tedy podávat daňové přiznání a přehled pojišťovně, z kterého vyplynou zálohy na příští rok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.