Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlásit výhrůžky?

Od: doutnak® odpovědí: 36 změna:
Ahoj..Přijela nám návštěva včera v 9:30 ráno..Při parkování a otáčení auta museli vyslechnout nadávky a výhrůžky pomateného souseda..Nelze tu vysvětlit vše do podrobna..Ale..Otáčeli se autem ve slepé ulici u domu pomateného souseda,který vybíhá téměř na každého,kdo se u jeho domu otáčí autem..Svůj vjezd zapáskoval a střeží ho..Prostor za domem není jeho,ale nadává každému,kdo se zde otáčí..Včera podle mne přestřelil..Návštěvě,která jela v ulici pomalu a ničeho se nedopustila začal hrubě a sprostě nadávat do zm*dů apod..Vyhrožoval napadením a propícháním kol atd..fyzickou likvidací..vykazovaním z pozemku,který není jeho..Tento pán není duševně zdráv..Policie k němu jezdí často.."má doma lidi a zloděje, které vidí jen on" atd..Má smysl hlásit zmíněné urážky a výhrůžky?Má to smysl? Co když opravdu někoho napadne nebo propíchá kola?

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

16.12.24 08:51
hodnocení

8x
16.12.24 12:28
hodnocení

*smich* díky
liska5

Babkozov, ty jsi s těma citátama fantastická! *palec2*

blazkovaludmila

I svině se bojí, pokud narazí na ještě větší svini.

km
hodnocení

2x

Ano, smysl to určitě má, minimálně tím, že bude existovat záznam u PČR.

hodnocení

Díky..Mne zná..takže když vyběhne,tak vidí, že jsem pro něj známá osoba a po chvíli se uklidní a ještě "pokecá",ale normální to není..Posluchat urážky a výhrůžky fyzickou likvidací či propícháním kol..Návštěva docela "čučela"..a už k nám "radši nepojedou"..

ltz
hodnocení

1x
Policie k němu jezdí často a stejně se nic neděje. Vyhrožuje, nadává stejně dál. Ale nějaký záznam policie už na něj bude mít. Myslím, že kdyby měl v úmyslu něco provést, třeba propichat kola, tak už to dávno udělal. Je asi jenom nepřiměřeně vzteklý, možná už i trochu nemocný. Takového člověka nejvíce naštvete tím, když ho budete ignorovat, on na to čeká, že se budete hádat. Když se neotáčite na jeho pozemku, tak je zbytečné se tím zabývat. Jemu dělá dobře, že hraje divadlo. Myslete si.. cvok.

kdosi
hodnocení

1x

"Jeden člověk typu "krvácející srdce" se mne nedávno zeptal, jestli souhlasím s tím, že "násilí plodí násilí". Řekl jsem mu, že se ze všech sil snažím, aby tomu tak bylo. Byl bych rád – a párkrát jsem to už udělal – aby každý, kdo sáhne po násilí vůči bližnímu, dostal nazpátek mnohem víc, než by mu bylo milé."

— Jeff Cooper

Zdroj: Jeff Cooper: "Cooper vs. Terrorism" (Guns & Ammo Annual, 1975) / Výroky

ml1
hodnocení

1x

Smysl to nemá, i podle toho, co píšete. Nemá dokonce prý ani smysl hlásit, pokud by vás honil se sekerou, dokud nic opravdu neudělá, aspoň tak to říkali v televizi přímo mluvčí od policie (kdysi v Černých ovcích), ale to už asi bude trochu přehnané. Jestli je tam policie jako doma, tak asi to smysl nemá, jen si zapíšou další incident a jestli je to blázen, tak těžko budou něco řešit.

I takoví lidé jsou bohužel mezi náma, měli jsme na sídlišti třeba takovou pomatenou babu, no už jsem ji léta neslyšel. Ale to nebylo až takové, ta jen na každého pořvávala, respektive pořvávala i jen tak.

Pokud ho do blázince neodvezli dosud, tak ho tam asi ani po tom neodvezou. Znal jsem pani (bývalou sousedku, takovou hrozně chytrou, co všechno věděla, neměla ani jedno dítě, ale přesně věděla jak se maji vychovávat a pod.), která si něčím podobným, byť trochu jiným, vysloužila pobyt v blázinci. Taky furt volala policajty, že jí tam pouštěji sousedi nahlas rádio (to ale slyšela jen ona, navíc okolní byty zrovna byly delší dobu neobývané) a podobné věci. Ve tři ráno prý probudila celý barák, že hoří. A několik podobných věcí, které si takto rychle nevybavim. Poté co ji pustili se léčila ambulantně, prý kdyby si předtím došla k psychoušovi, tak se to dalo řešit ambulantně, no ale proč by tam chodila, neni přece blázen (zrovna tohle dává logiku). Nevim jak dlouho to dělala, ke mě se to doneslo poté, co se přestěhovala ze starého baráku (kde jsme kdysi taky bydleli, prostě bývalá sousedka) do garsonky v paneláku na sídlišti (ani moc nechápu proč to udělala, možná už nemohla ten starý byt uplatit). Možná ji hráblo z toho. Právě jsme u ní taky byli (já teda jen jednou), říkali jsme jí, že je to panelák, že je tady prostě všechno slyšet. Ne to jsou ufoni nebo co to vykládala.

hodnocení

0x

Nic se nestalo. Hlášení nemá žádný smysl. Byla by to jen bezúčelná eskalace problému. Policie vám nepomůže. Souseda si nemůžete vybrat, tak s ním musíte vyjít. Zaneste mu cukroví a poděkujte za ochranu ulice.

zz
hodnocení

0x

Ty se zkus na chvíli projektovat do polohy toho důchodce, do jeho mozku a myšlenek, a do toho, jak by ses choval, kdyby ti někdo všech neustále otáčel kolem baráku, tam kde to považuješ "za svoje".

Hlásit nemáš co, protože nemá žádný důkaz, ta tvoje návštěva ti nic svědčit nebude a jenom vyhrotíš konflikt, nauč se řešit věci jinak... Taková malá nápověda je, že je dobré vědět, jak na lidi, na každého platí něco jiného.

Popsaném případě mě během 2 s napadají dvě řešení co jsi mohl a měl udělat: buď si měl tam jít ty a dělat clonu a pokecat jak říkáš, nebo jsi měl instruovat návštěvu, aby se otáčela jinde.

Vím moc dobře co popisuješ protože to důvěrně znám, situace je taková, ty jseš mladej cucák relativně a on je starej víš daleko blíže smrti ... no... Takže. Ty se máš ještě co učit, a jeho nepředěláš, navíc, zapamatuj si, bez důkazů nic nehlaš jenom se shodíš a budeš za udavače, A on samozřejmě nedostane ani pokutu, protože prostě absence důkazů. Jedině snad že by se dobrovolně přiznal

hodnocení

Kdybych u toho byl tak to samozřejmě "urovnám",ale on někam odcházel, když na ně útočil..Dnes odjížděli a opět jsem nebyl u toho,když na ně prý zase něco výhružného gestikuloval..Nebylo to v "jeho" ulici,ale už daleko od ní..Pamatoval si auto a asi i řidiče,jak sliboval.. "Tebe si budu pamatovat,ty seš tady naposledy..tady je to moje"..
zz

Tak za nim dojdi dones mu cukroví a rekni mu at je na ty lidi HODNĚJŠÍ :)

Asi ma chudák mizernější život nez ty a tak si vztek ventiluje venku... :)) Ma treba rodinu a hodnou zenu, deti? Nebo jen nemoci, nasranost z politiky a Vztek ze stáří?

Ukaž mu svým příkladem ze jsi nad věcí a konej dobro :)

ps: Takovej ten pocit že je to chceš někomu natřít, no, to si zkazíš život akorát sobě, to není správná cesta

hodnocení

zz..Dobře, začnu péct cukroví a roznášet ho v ulici všem pomateným agresorům a třeba půjdu sám do nebe ;) Tenhle "nepochopený chudák" byl agresivní už když jsem byl dítě a jemu bylo zhruba jako teď mně..Nezapomenu,jak dokopával od "svého domu" až ke hlavní jednu ze svých přitelkyň..Její osobní věci byly rozkopané po celé ulici..Tenhle chudák se nebál ani švestek a rozkopal je taky..chvíli byl za to i na nedobrovolné dovče..Vlídné slovo a trocha svařáčku ho snad hodí do klidu ;)
asd1
Evidentně to magor je, ale cukroví a svarak může být lepší řešení než eskalace.. zajít za ním co tak blbnul kvůli otáčení na obecním place, třeba ho to přepnedo klidu. Nebo na tebe vystartuje :)
Jinak ano záznam a prokazatelně oznámit nebezpečné vyhrožování,idealne aby podal nekdo koho nezna. Chtit vysledek vysetrovani.. To že policie může konat až když opravdu něco udělá je jen výmluva,trestné je i to vyhrožování. Obzvlášť pokud už někoho napadl a byl za to trestany,tam uz je bez pochyb i duvodna obava že jen nekecá.
liska5

Ad zz. Projikovat se do demence jde těžko. Projektují se stavby, to je jiné sloveso. A ty vulgární nadávky a podezírání jsou projevem demence, a lepší to nebude.

Já nevím, já bydlím u hlavní cesty a denně mi před barákem buď přímo na mojí straně nebo naproti zastavují auta cca 10kousků denně. Plno z nich si stoupne a hrčí mi před oknem.. Ale že bych na ně takhle pořvával to ne :) Ale normální mi to nepřijde.

hodnocení

0x
On tady často funguje takový ten přístup, jak je ta scénka ve filmu Svatební cesta do Jiljí, kdy si začnou na břehu stavět stan a vzteklý majitel louky přiběhne a chce je vyhnat. No a Šafránková si s ním začne s porozuměním povídat, že chápe, jak jsou lidi hrozní a nechávají mu tam bordel a že mu to tam vlastně pohlídají. No a on je tam nechá a spokojeně odchází. Se starými podrážděnými dědky chránícími si svůj klid a "svoje" teritorium prostê v takových situacích obvykle pomáhá si po dobrém a s respektem popovídat. Což samozřejmě neřeší nepřipravenou návštěvu, která se mu otáčí před barákem. Ale i tak se to dá zachránit po vystoupení z auta, když se člověk přenese přes tu útočnou reakci, nenechá se zbytečně vytočit a pokusí se situaci zkidnit uklidňující komunikací.

hodnocení

0x
Soused nemá auto popř cokoliv jiného? Protože 30 let zpět mi postarší "majitel" stání u paneláku(doba kdy si člověk mohl vybírat volný flek) dal dobrou radu, že na onom místě mi nějaký vandal může např poškubat stěrače apod. Tak jsem mu opáčil, že to stejné může stejný vandal udělat i zelené škodovce (jeho auto), páč vandal zničí cokoliv. Od té doby klid :)
hodnocení

Auto má v garáži.Občas ho vidím i řídit..Netuším, jestli je tak mimo jen po požití alkoholu..Není to poznat,nemotá se..Někdy vypadá a chová se normálně a někdy je úplně mimo..Leze do domu po žebříku,ptž si zabarikádoval vstup...vidí tam "zloděje"..Ale policie tam nikdy nikoho nenajde..Sousedka,která bydlí hned proti němu to schytává nejvíc..Né urážky,ale chce po ní, aby volala policii atd..Zloději mu nejčastěji kradou "jídlo,doklady a čisté oblečení"..

hodnocení

0x

Tam ve slepé ulici je točna nebo co? Čistě teoreticky - nejde tam nacouvat?

Ve slepé ulici má být zachována šířka 6 m (2 jízdní pruhy po 3 m).

hodnocení

Oficiální točna tam není..Ve slepé ulici parkují návštěvy(nejen naše)-podél plotu jiného souseda,kterému to nevadí-cesta se tím nezůží, ptž u naší hlavní je parkování oříšek..provoz jak na dálnici..Do slepé by nacouvat sice šlo,ale je to o život a nehodu..Otočit se dá opravdu jen na konci,kde už je pak jen pole..Musí se najet asi metr vedle posledního domu toho vzteklouna a pak couvnout při otáčení..
hodnocení

Vibe2 ..Vlastně by se šlo otočit u vjezdu hned na začátku té slepé..ALE! Tady bydlí věřte nevěřte další důchodce, který si též střeží "svůj" městský kus placu..Ten nedělá nic jiného,než hlídkuje-za oknem,stromem nebo před domem..Tenhle nikomu nevyhrožuje a nenadává..tenhle rovnou dává "za trest" pod kola tomu,kdo se otočil "u něj" kousek prkna s vrutem nebo hřebíkem*alene*

Zkuste obec/město požádat o zřízení točny ... čí je to silnice? Obecní - města?

Taky bych se vztekal, kdyby se metr od domu otáčela auta ...

Jak cesta se tím nezúží? Zbyde požadovaných 6 m nebo ne? Že sousedovi nevadí parkování u jeho plotu je jedna věc, ale předpisy požadují 6 metrů - viz zákaz stání.

hodnocení

Vibe2..Vidím, že jste podobná nátura..Tak raději nebudu ve vysvětlování pokračovat..Prvotní dotaz zněl.."Hlásit výhružky?" ŠEST metrů ta cesta nemá ani prázdná..Parkuje se úplně mimo ní vedle plotu souseda,který není tím agresorem..Takže kde auta stojí nebo ne,se vůbec agresora netýká a nedotýká..Vztekal byste se ,kdyby se vám metr od domu otáčela auta..hmm..Nám metr od domu projedou denně tisíce aut a mezi nimi přetížené náklaďáky..vesměs všechno nepřiměřenou rychlostí..Kýble hřebíků by mi nestačily*smich*

No jo - jsem podobná nátura. Parkuje s tam v rozporu s předpisy a vy se divíte, že se soused vzteká.

re4zon
To by me zajimalo, co je komu po tom, jestli se jim metr od domu otaci auta, autobusy nebo treba sloni. Pokud to neni jeho pozemek, muze na to akorat tak koukat a soupat nohama, at si ten pozemek koupi. A kdyz uz je nekdo takovy rypal, ze resi spatne parkovani, ktere ho nijak neomezuje, ma volat mestaky, od toho jsou. Pokud nekomu dava prkno s hrebiky pod kola, uprimne bych mu pral, aby mu s nim nekdo prerazil obe ruce..

Špatné parkování, které ho nijak neomezuje?

Myslete trochu. Průjezdná šířka je potřeba i pro hasiče, zdravotníky a - prozaicky - pro popeláře. Když se vám postaví na cestu cizí dodávka (nebo několik takovách) a popelář na vás zvoní, že nemůže projet, co uděláte?

Ono se pak ti popeláři neptali, ale zato poškrábali fasádu (protože víc místa nebylo) a málem utrhli stříšku nad vchodem.

Takže není pravda, že špatné parkování nikoho neomezuje.

hodnocení

Vibe2..Vás moc nezajímá co kdo píše, viďte? Vůbec se tu neřeší parkování! Ale otáčení na městském pozemku,který NEPATŘÍ člověku, kterému to vadí..ŠÍŘKA průjezdu se NIČÍM nezmenšuje!

citát @doutnak dnes 11:50

Ve slepé ulici parkují návštěvy(nejen naše)-podél plotu jiného souseda,kterému to nevadí

hodnocení

Vibe2..Proč citát? Asi jsem natvrdlý..Naposledy opakuji,že zde neřešíme jakékoli parkování v rozporu s pravidly..Pomineme agresora,kterému vadí,že auto-auta stojí zcela mimo "jeho" prostor..Vadí mu otáčení..Dědek-jiný s prkny a vruty se mstí na zparkovaných autech taky za otáčení před jeho vraty na městském pozemku..

re4zon
hodnocení

0x
Ja bych ho trochu poskadlil. Obcas mu tam v noci bude sviti baterka, nekdy se vyskytnou divne zvuky. Kde to je? Ze bych se tam jel parkrat otocit.
hodnocení

Ve městě uhlí a oceli..*smich*

rosta
hodnocení

0x

Když mi někdo vyhrožuje, tak mu just dělám naschvály, aby měl důvod. A pokud něco na mně zkusí nejlépe mít u sebe něco na obranu, teleskop, pepřový sprej, apod. S lidmi co někomu vyhrožují si neberu servítky. Na hrubý pytel hrubá záplata.

On snad někdo vyhrožuje bezdůvodně? Všechno má nějaký důvod, jenom vy jej možná nevidíte.

rosta

Když mi něco vadí, snažím se to řešit slušně a v klidu. Ano, jsou tací se kterýma to po dobrém nejde, ale vyhrožováním to asi stejně nevyřešíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]