Nejste přihlášen/a.
Je podle vás v pořádku, když klienti domova důchodců pečou vánoční cukroví bez jakýchkoliv ochranných pomůcek běžných pro výrobny cukrovinek a stravování /rukavice, pokrývka hlavy/, tito lidé nemají potravinářský průkaz, který musí mít každý, kdo pracuje s potravinami. Bohužel, staří lidé ani nedodržují základní hygienu rukou,v současné chvíli při všudypřítomných onemocněních dýchacích cest nekoukají, kam kašlou a kýchají a takto vyrobené cukroví je pak hromadně servírované všem obyvatelům DD. Je toto v souladu s hygienickými pravidly? Dle mého jsou překračované.
Ti lidé nemají už nic, jen vzpomínky. Někdy ani ty ne. A blízcí přijedou jednou za čas na hodinu. Starým lidem se musí ukrutně stýskat. A když babičky vzpomínají, jak také ony kdysi dělávaly vánoční cukroví, proč je nezabavit a nepotěšit? Na chvíli zapomenou na své nemoci, bolesti. A je jim hned lépe.
Ve věku kolem 80 let je jim zdrav. průkaz k ničemu. Já ho mám uklizený už asi 40 let, kdy jsem jezdila dělat vedoucí na tábor a průkaz jsme museli všichni mít proto, že jsme vstupovali do kuchyně.
Lepší jim ten předvánoční čas zpříjemnit kdysi milou prací, navodit pěkné vzpomínky, než je naskládat do postelí a dát jim prášek na uklidnění, aby od nich byl pokoj. Ať si to užijí. A mohou si přitom třeba i zkusit zazpívat nějaké koledy. Hned je člověku líp na duši.
Také budeme /někteří už jsme/ staří. Určitě Vám jednou bude líp, když si zakašlete u společného válu s těstem, než někde ležet jako pytel a čekat, Na co? Jaga.
Je v pořádku, když se v domově pro seniory snaží klienty zaměstnat a vytvořit jim podmínky pro nějakou užitečnou činnost. Je to mimořádně těžká, záslužná, fyzicky i psychicky náročná činnost. Pro pečení cukroví žádný průkaz nepotřebují. Není potřeba ani jinde. Pokud se dodržuje běžná hygiena, obavy nejsou na místě. Míra čistoty je vidět a cítit i při běžné návštěvě. Případné námitky vyřizujete ihned a výhradně osobně. Vyvarujte se podlého udávání. Tito lidé si žádnou buzeraci nezaslouží.
Prosimte vy viry a bakterie ktere babičky napráskaly nebo rukama namatlaly, se v troubě upečou a jsou inhibovány!
ty to jist nemusíš.
Jakákoliv společenská aktivita je lepší než nic - babičku jsi do duchodaku dávat NEMUSELA a mohla jsi se o ni postarat
průkaz? Tak to myslím ze by museli mit maximálně jen kdyby ZA PENÍZE to uváděli do oběhu (prodávali v obchode), lidi vemte rozum do hrsti..:
Vaše starosti bych fakt chtěla mít..Kdysi za totality jsem 10 let sloužila 10 let v DD, co bych za to dala, kdyby u nás starouškové měli možnost péct si sami cukroví, nebo dělat i jiné aktivity! I z klubovny se tenkrát musel udělat pokoj, seniorů bylo moc a důchoďáků zoufale málo.
Nevymýšlejte kraviny a věnujte se raději něčemu smysluplnému.
Tady jde o to, že v hromadnýh zařízeních stále mají plnou pusu protiepidemických nařízení a vlastně si infekce roznášejí ve vlastních řadách. Někdy mi přijde, že na těchto starých lidech už nezáleží a jestli onemocní, je každému jedno. Vždyť neexistují ani izolační pokoje, pokud někdo onemcní třeba i covidem, leží stále ve svém pokoji se spolubydlícími. Jak se pak nenakazit, že? Hygiena by asi měla trochu více dohlédnout.
Myslíte si že to jde uhlídat? To mají té babi uvázat ruce k pelesti? Starám se doma 14 let o muže s těžce postiženým mozkem. Je na úrovni cca. batolete. Roky se hrabe rukou tam kde nemá. Myslela jsem zpočátku že má roupy,nebo ekzém ap. Ne je zcela na zádeli zdráv-i jinak. Jen ten mozek po dlouhém koma mu zůstal nemocen. Za nehty má věčně tmavo. Za celé roky nedostal z toho průjem ani jinou nemoc. To spíš dostane z přemíry hygieny z chemií kam se dnes cpe. Nikdo nevíme jak toto odnaučit. Snad jen uvazovat ruce. Měl by někdo z vás to srdce vidět milovaného uvázanaého 24/7? Ta sestra v DD má tolik práce, že toto eliminovat nijak nedokáže. A kdo má k tomu výhrady může tam občas na brigádu. Ti staří lidé si toto neuvědomí,mají jiný myšlenkový pochod jako my zdraví. Kdo nepečoval o takového tak nechápe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.