Nejste přihlášen/a.
Den dva, nebo nikdy. popřípadně ještě varianta (pokud neroznáší stabilní zaměstnanec,ale brigádník ) do cizí schránky jiného domu v jiné ulici! I takovou situaci jsem zažil -ve schránce domu s čp 558 byl dopis do domu 588
a pasovalo alespoň jméno? U mne ani číslo ani jméno.Nechápu jakje takový šlendrián možný. Jako ještě bych dokázal pochopit třeba dva Nováci ale třeba Dvořák a Novotný je dost rozdíl!
PS ale toto není předmětem dotazu tazatele! jen takové postesknutí a k tomu pokud není nutno služby ČP z tohoto důvodu nevyužívám ( používám DS -pro úřady, jinak e-mail, sms , tlf a na zásilky ostatní doručitele-Zásilkovnu, DPD, ...
Vážení, stalo se to následovně:
- pošta jako předpotopní organizace odmítla pochopit nezbytnost technologického posunu a čekala, že lidé technologický posun nechtějí
- co ale pošta odignorovala bylo to, že lidé chtějí moderní technologie i co se týče doručování
- lidé začali využívat vše ostatní, ale hlavně ne poštu
- poště příjmy klesly
- na pokles tržeb pošta jakožto zkostnatělá instituce zareagovala masovým vyhazováním starých zákazníku
- a ejhle, neměl kdo doručovat
- v rámci poslední záchrany pošta začala nabírat, ale koho? Studenty, brigádníky, kdejaké ožraly a feťáky a různou spodinu, které vyplácí nula nula prd, ale hlavně nemusí platit původní zaměstnance, i pokud byli schopní.
- tito nezkušení nýmandi nedovedou doručovat správně a načas
- až příště uvidíte nějakého invalidu, klidně může být klidné slepý, na vozíčku a může z něj razit 5denní kocovina - NELEKEJTE SE. Může to být váš nový pošťák.
Česká pošta je zcela exemplárním příkladem, jak taková státní firma může klesout na samé dno a ještě hlouběji. Kdo se toho účastnit nechce, existuje minimálně 10 dobrých kuriérních služeb.
Samozřejmě staří zaměstnanci.
Jinak děkuji, že moje odpovědi čtete tak pozorně. Toho si vážím. Každý fanoušek se počíta, každý pronásledovatel má své místo pod sluncem.
Obávám se, že vlaková pošta dnes už nejezdí - zlikvidovala ji auta.
Jedním z důvodů omezování a zrušení české vlakové pošty, kromě vyšší efektivnosti velkých automatizovaných třídicích linek ve sběrných uzlech, byla několikadenní stávka železničářů v roce 1993, kdy se při náhradním způsobu přepravy zjistilo, že není výrazně dražší.
A navíc - když pošlete dopis z města A do města B, děje se to, že nejprve jde do rozdělovacího střediska C, vzdáleného třeba 100 km - i kdyby adresát byl jen o 10 km dál) a pak do cílového místa s razítkem nikoliv místa, odkud byla zásilka odeslána, ale s razítkem rozdělovacího centra - což je poněkud matoucí.
Tedy A - C - B.
Zkuste si poslat dopis sami sobě.
Už kolikrát trvalo zásilce z Číny míň veškeré balení a cesta přez půl světa aý do Čech, než následná anabáze s Českou Poštou, do chvíle, kdy mi hodili do schránky lístek, že mě takzvaně "nezastihnuli" - fakticky ani nezkusili jakkoli zastihnout, protože jsem byl tou dobou doma.
Jenže kdyby mi to dali doma, tak by mi nesměli podobním prodejem vnucovat losy a jiné nesmysly, takže mě raději hnali na poštu, kde to vnucujou furt.
Z jedné strany Prahy na druhou to tenké obálce může ČP trvat i dva týdny jen to fikne a ještě se příjemce projde ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.