Nejste přihlášen/a.
V Kauflandu prodávají kančí guláš za asi 90 Kč. Přesnou cenu si již nepamatuji. Koupit nebo ne? Je kančí maso zdravé? Nebo je to odpad?
Kančí maso je chutné a zdravé. Až do loňska jsem u myslivců kupovala kanečka, lončáka, do 50 kg. S dcerou napůl. Kilo za 40 Kč, veterinárně prohlédnuto. Byl vyvržený, ale v kůži, kterou soused dokázal hbitě stáhnout. Letos poprvé už nic.
To byla dobrota - svíčková, gulášky, žebírka v marinádě, medailonky...Zvěřina je velice dobré maso.
Nevím, ale, co chcete koupit.
1/ zda hotový pokrm ve vaničce, nebo syrové maso
2/ pokud maso, kolik ho bylo za těch 90 korun
V hotovém jídle asi mnoho masa nebude. A o kvalitě omáčky také nejsem zcela přesvědčena. Chtělo by to ochutnat a přečíst si složení.
Pokud máte širší rodinu, bylo by lepší koupit celý kus, podělit se a postupně doma zpracovat na ty dobroty. Nejlépe u myslivců, adresy si najdete na netu, ceny také. Je to rozděleno podle krajů. Kromě kance lze koupit i daňka, muflona, srnce, zajíce, bažanta...Jaga.
Pokud jsem si všimla, prodávají 300 g syrového na kostky nakrájeného masa z divočáka v akci za 90 Kč, jinak za 120 Kč . Měli i jelení. Takže kilo cca 270 Kč . Jednou jsem koupila a dobré, jednou z jelena a vyhodila - tam myslím bylo špatně skladované v obchodě.
U nás, pokud nemáte známého myslivce, zvěřinu v kuse nekoupím.
Vysoce zpracované potraviny, tedy jídlo ve vaničce je obecně řečeno odpad. Jako každé jiné hotové jídlo a vysoce zpracované potraviny
Jinak divočáka, když se přemnoží, tuším že někde se dokonce vyplácelo 1000 nebo 10 000 za ulovení jednoho, případně letos snad stát vyhlásil nějakou kampaň kdy dal mnoho 1 000 000 na ulovených pár lišek nebo divočáků už nevím co to bylo, ale myslivci si stěžovali že by to udělali daleko levněji.
Nebolí, že to maso může být i výrazně pod cenou, když jeho hodně, podobně když bylo třeba dřevo v lese při kůrovci za 1 Kč kubík. Přitom na pile běžná cena bývala okolo 5000 Kč za to same...
Nelze podle ceny hodnotit kvalitu, v žádném případě
@Ben - Kolik ti je že nevíš co znamená pojem vysoce zpracované potraviny? google.com/... OK BOOMER - Občas se musíme do vzdělat, abychom pochopili slovník mladých (Na hospodářských novinách o tom mají dobrý videopodcast)
Ano takzvané hotovky v obchodě obsahují spoustu průmyslových látek nutných uchování, balení s senzorických vlastnosti a KAŽDÝ výživový expert ti to vysvětli... S maminkou a manželkou v kuchyni to nemá cokoliv společného, pokud nepoužívá různé "pomocné"látky k ušetření času
@jenyk - to říkal i lesník / hajnej / i firma co vysoutěžila lesy, letos, samozřejmě že to bylo někdy před pár lety když bylo nadbytku dřeva. Ale pozor, jedná se o dvě různé ceny, jedna je za strom a ta druhá už je na pile po zpracování!
Ale i tak 1,- kubíku na stojato (Možná to bylo naležato, když byl velký Polom) neni špatný... No někdo to musí vytěžit, zpracovat, když to neudělám včas, no tak to shnije a jsou škody že jo
Elektřina se taky prodává za záporné ceny, když je jí nadbytek (A je potřeba jí ze sítě odebírat - pálit)...
Věci, které se nedají skladovat, elektřina, Polom v lese nebo kurovec, a spousta dalšího, tak prostě koupíte buď zadarmo nebo vám ještě platí za to že to odvezete ! NIC NOVÝHO
Je dobré vědět, jak svět funguje.
Opět se ptám, kde se prodávalo dřevo i nastojato za korunu? Kolem dřeva a v lesích se dost pohybuju a nevím o ničem takovým. Tím nechci říci, že to nikde nemohlo být.
Hele nevím, říkal to lesník v krkonoších (Jenže ta firma vysoutěžila asi na větším území republiky, takže to mohlo být kdekoliv), Takže asi tam kde byl kůrovec a nebo kalamita. Asi když potřebujo někde se toho rychle zbavit tak udělaj tendr žejo Aby nakonec ještě nemuseli platit za čištění
Pokud se v tom pohybuješ, tak řekni, kolik aktuálně dostanou lesy ČR za m3 když je to polom nebo kůrovec vs. normální těžba (smrk).
No v Krkonoších se pohybuju a tady to nebylo. Cena se nadá plošně říci, na každý pasece to je jinak, taky záleží jaký to je dřevo a kde.
Ovšem to jsme se od kance z Kaufu dostali někam úplně jinam, že?
@jenyk Tak proč by to pracovník řikal? To nebyl žádný poslední dřevorubec, ale ten který je kontraktuje.
Já se ptám na tu orientační cenu jestli to je 600 nebo 1500. Něco je tu lesycr.cz/... Ale jak říkám, úplně jiná situace je když je kalamita... Tak už jsem si to teda našel když mi to nechceš prozradit, samozřejmě ti kontraktoři mají daleko nižší ceny než koncak v tom ceníku
Jinak je do dneška mi to nevy fakturoval i přesto že furt o tom mluvili že to budu muset zaplatit, no měli to určitě taky bagatelní částky že dražší pro ně by bylo vystavit tu fakturu ) A to nebylo v kalamitě ale za skoro plnou cenu "samovýroby"pár kulatin - a prostě desetikoruny nebo nižší stovky
@Ben - vy si to můžete dovolit, a pak až vám bude např. 70 + a budete ležet na kapačkách a ze zdravotního pojištění čerpat to - co jste tam v životě neodvedl ... Ono v určitých případech to tam nechají ležet a skáče to do x milionů s prognózou 0,000
Přesně jste popsal fungování nezodpovědného jedince, ještě přidejte, že máte nárok na důchod že jste si celý život platil
Takže jak vidíte, vše záleží na úhlu pohledu a sobeckosti jedince.
Kolik toho masa je? Kilo, půl kila, 2 kila?
Minulou neděli jsem si dala skvělé kančí výpečky, zelí a americké brambory v restauraci, za 180 kč. Žádná horentní suma!
Nedávno jsem měla nějaké srnčí s karlovarským knedlíkem. Knedlík byl mimořádně hnusný a mi nenapadlo vrátit ho, protože takový jsem dělávala, když jsem šla na ryby. Cítia jsem ho na žaludku ještě druhý den. Na karlovarský knedlík se nějakou chvíli nepodívám a houskový nenabízeli. Ty americké brambory ještě šly, bylo to fajn. A jasně, pivečko k tomu, 10° Plzeň.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.