Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpasti.cz - vaše zkušenosti

Od: cromwell odpovědí: 12 změna:
"Zpětným leasingem vykoupíme do 24 hodin vaši nemovitost a vyplatíme vám závazky i zbývající peníze z prodeje. V prodané nemovitosti budete moci za nájem zůstat a později ji znovu odkoupit zpět."
Toto na svých stránkách nabízí a mne by zajímalo, jestli s nimi máte někdo zkušenosti. Jsou seriózní, nebo je to šméčko?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Tak to ani náhodou.
Mám dojem že jeden čas to už v Česku litalo.
Lidem zůstali jen oči pro pláč, když jim najednou klepal na dveře nový majitel a že se mají okamžitě vystěhovat.
pecenkav

To záleží na smlouvě

Jasně
zpasti.cz/...
V nemovitosti nelze po jejím prodeji dále trvale bydlet a není možná ani garance zpětného odkupu. Přesto se lze při prodeji dohodnout, že se nevystěhujete ihned, ale až po nějakém čase. Chceme vám hlavně pomoci, proto je i v našem zájmu, abyste měli dostatek času k najití nového bydlení.

hodnocení

3x

Porozmyslajte trochu. Kto tak asi a za akym ucelom by prevadzkoval biznis na ludoch, ktori maju dlzoby, ale vlastnia nehnutelnost?

yarda1
hodnocení

1x

Netvrdím že všichni musí být šmejdi a grázlíci.

Ale odprodej domu je pro normálního člověka výjimečná záležitost a měl by se obrátit na důvěryhodného advokáta aby mu pomohl formulovat prodejní smlouvu - třeba s věcným břemenem. Nedávno jsem četl, že šmejdi od spoluvlastníka odkoupí jeho část a zbývajícím spoluvlastníkům udělají peklo, třeba že tam nastěhují nepřizpůsobivě a ostatní spoluvlastníci své podíly rádi pod cenou prodají.

Dřív platilo, že když spoluvlastník prodává svůj podíl, jiní spoluvlastníci mají předkupní právo (nebo jak se tomu říkalo), teď už to neplatí.

Kolik asi obálek změnilo kapsy aby to předkupní právo ze zákona zmizelo?

:(

pecenkav
hodnocení

0x

Nemusí to být nutně šméčko, kamarád musel prodat byt, tak se mu povedlo sehnat člověka, který mu půlku vyplatil a zbytek mu platí měsíčně jako rentu a navíc ho v bytě nechal bydlet, prostě ten byt má jako investici a kamarád se o něj stará a bydlí v něm dál až na dožití, akorát už není jeho majitel

yarda1

Problém může být když nový majitel ten byt prodá dál a ten co ho koupí se nebude cítit vázán dohodou s předchozím majitelem.

uu

Od toho je věcné břemeno,

hodnocení

0x

Řekla bych, že b) je správně.

monika
hodnocení

0x

Zakladatel to myslel tak,že mu hrozí dražba domu.A proto chce ihned prodat dům.Firma nabízí i okamžitý odkup nemovitosti, s tím,že by majitel ihned doplatil dluh a něco by mu ještě zbylo na jiné bydlení.Takže když s touto smlouvou pak půjde k advokátovi,tak také se musí bát,že by to mohl být podvrh?

oi
hodnocení

0x

Asi takhle, jde o to že jsou firmy, který vám do konce dne jsou schopni vyplatit peníze, při standartním prodej nemovitosti sami ani s advokátem nejste schopni zvládnout. Pokud to dostane exekutor, tak se to bude taky řešit roky, mezitím poběží dost mastný úroky, takže vám taky nemusí vůbec nic zůstat

Takže pokud jste to nechali zajít tak daleko, no tak sice přijdete vo hodně peněz, jenže když nebudete dělat nic a nechá ti to exekutorovi, tak možno přijdete možno o víc peněz! On totiž ten exekutor z toho má odměnu, tento dá znalci, ten si vezme, dražba ta si vezme 15%, realitka si vezme 8% - bude to půl roku trvat, tam poběží úroky jako kráva...

Takže, je důležitý nechat si posoudit, někým, kdo tomu opravdu rozumí, jaká je správná (výhodnější) cesta.

Samozřejmě ty smlouvy od pomáhat skich firem mohou obsahovat pastí, ale často jenom v tom smyslu, že vy sami něco zaplatíte pozdě! Když vy sami všechno splníte tak jak máte, tak tam obvykle žádné pastí nejsou! Takže jde jenom o to, jestli správně pochopíte smlouvu nebo jestli správně vám to vysvětlí nebo jestli správně se zeptáte...

Samozřejmě je to bludný Kruh, protože lidi co končí v těch to situacích, jsou typicky hloupý, nedodržují co mají, a tak dále...

Tohle jsem zahlédl loňský seriál o exekucích, je to na i vysílání, a je to prostě tendenční z pozice těch dlužníků, ale je tam přesně tahle situace dva holohlaví týpkové přijedou řešit problém, ale byly tam přesně tyto pastí ale jenom v případě, že bude pozdě platit. Režisér byl asi naštvaný že dva holohlaví týpkové se chovali velmi slušně a profesionálně a popravdě odpovídali na otázky :))

No, já kdybych měl provozovat tuhle firmu, tak bych to udělal úplně stejně, chci nějaký rozumný a jistý zisk, v případě komplikací, neboli dotyčný neplatí, tak chcinásobně vyšší zisk protože problémy. S takovou pomocí prostě si kupuju obrovský problémy, obrovský nespolehlivý lidi a tak si to nechám obrovsky zhodnotit. Pokud ti lidi dodržují co je ujednáno, tak mi stačí pouze mírný zisk, protože mě to nestojí náklady.

Takže znova, jsou firmy, které mají likviditu stovky mega do 24 hod. A jsou schopni vyřešit váš problém, ale je to něco za něco.

Kdyby někdo chtěl kvalifikovaně posoudit, jestli je levnější jít cestou exekuce nebo přesnou takovéto firmy, tak bych si za to vzal 20 000 Kč za nezávislý posouzení a kalkulaci do 3-5 hod. Kontakt na mne:
psn7 (at) outlook.cz

A teď, zaplati mi to nějaký z těch zoufalců co jsou nuceni se v této situaci rozhodovat? No asi těžko že? Nechají to vyhnít, nakrmí (v budoucnu) exekutora a všechny navazaný osoby, často jim zůstane daleko méně, než kdyby se rozhodli včas a obešli exekutora. Není jim rady. A proto jsou tyto lidi tam, kde jsou... Točí se v dluzích, jsou to stále stejný lidi, dá se říci

jkjk
hodnocení

0x

Kolik celkem dlužíte? Máte na domě zástavu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]