Zdravím. Již 4 dny nekomfort/tlak v levém podbřišku a bedrech. Hlavně při močení (hlavně ranní) a velké potřebě, ale i občas při chůzi. Není to stále, ale všímám si, že je to hlavně po dlouhém sezení nebo ležení. Přiznám se, že sedávám spatnym způsobem, vetsinou zkrouceně. Mívám problémy se zády, hlavně páteř a bedra, tak mě zajímá, jestli se takto může bolest zad promítat do břicha? Není to nějaká šílená bolest, spíš takový tlak, když jste například podchlazení. Děkuji. doplněno 14.12.24 10:42: Jsem žena.
Jděte hned v pondělí ke svému lékaři, nebo na pohotovost hned, že máte bolesti. Ať už vám tu napíše kdokoli, jakoukoliv domněnku, co to je. Ono se to tak vzájemně ovlivňuje, že sama nejste schopna poznat, kde je problém. Nepsal bych to, kdybych neměl vlastní zkušenosti. Je naprosto nezbytné vyloučit vnitřní problém- orgánový.
Sedíte špatným způsobem zkroucená a víte to. Máte od toho odvíjející problém s bederní páteří. V prvn řadě přestańte okamžitě a pro vždy sedět zkroucená. Zdánlivě nevinné sezení s nohou přes nohu ovlivňuje negativně orgány v malé pánvi. Proto když sedíte s nohou přes nohu, máte zaťatý sval, který se upíná na kost křížovou. Celé to hýbne kostrčí, na kerou se upíná pánevní dno. A pak si ženy stěžují na bolestivou menstruaci a kdesi cosi. Mojžíšová dokázala cvičením vyléčit neplodnost. Jen tím, že oslabné svaly správným cvičením posílila a svaly v křeči uvolnila. Tedy první rada zní přestaňte se kroutit a naučte se správným pohybovým návykům a druhá rada zní, pokud to bude bolet i v pondělí, běžte k lékaři.
Myslím si že vás čeká pohyb kamenů z ledvin. Určitě to chce lékaře a ultrazvuk. Pokud budete mít štěstí, stačí pár týdnů pít čaje nebo třeba ráno citronovou šťávu. V případě smůly vás čeká velká bolest a případná operace.
mirii
Trpívám spíš hodně na cysty na vaječníku, tak jestli to nebude spíš ono.
jm
Tak vaječníky nemám takže nemůžu v tomto radit ale ledvinový kámen už se mi sunul...
mirii
A také Vám to začalo lehkým tlakem, a poté se to spustilo? Piju čaje na močové cesty + jsem si dělala vývar ze slzovky, která by měla údajně zabrat jak na cysty, tak na ledvinové kameny.
jm
Pichlavá bolest od močáku do půli zad. Nutkání k močení.
mirii
A to jste měl v kuse? Nebo byly i chvilky, kdy jste třeba necítil nic a mohl jste třeba i sportovat apod.
jm
Bolest začala večer, ráno jsem to nevydržel, kamínek už cestoval..
Určitě začít u praktického lékaře, vyšetřit moč, event. náběry krve a pak dle lékaře gynekologie, urologie nebo chirurgie...dle výsledků. Možná by bylo vhodné sono břicha.
mirii
U lékaře mi potvrdili infekci, přiklání se k močovým cestám. V moči byla krev a bílkovina, na poklepání mě ledviny nebolely. Mohou to i tak být ledvinové kameny nebo by se zjistily už z moči a poklepání?
Krev a bílkovina v moči značí zánět v močových cestách. Většinou jde jen o zánět močové roury nebo močového měchýře. Příčinou bývá nachladnutí nebo infekce v moč. měchýři. Pokud je zánět i výše- to znamená v močovodech a ledvinách , může být příčinou moč. kamínek nebo písek. Předpokládám, že vám byly předepsány antibiotika a po odeznění potíží by bylo vhodné vyšetření ledvin sonografií nebo CT. Zde se pak kameny ukáží s jistotou. Bolest či nebolest na poklepu na ledviny neřekne větinou nic přesného.
mirii
Ano, mám antibiotika a ponesu ještě vzorek moči na detailnější rozbor, aby se vědělo přesněji, co to může být. Zánět ledvin jsem měla jednou v životě a to jsem se nemohla ani otočit, což teď takto nemám.
pavlik
Takhle jak to píšete, tak mi dává smysl, že máte zánět močáku. Jsem sice chlap, ale vím o tom svý, bohužel. Ať už je to placebo nebo ne (asi spíš ne), tak mě moc pomáhá, aby se to nevrátilo, blokurima uro+. Klidně tomu udělám reklamu. "Brusinky" mi moc nepomáhali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.