Nejste přihlášen/a.
Dostala jsem tři stodolarovky, bohužel špinavé. Ve směnárnách je neberou. Je možné je někde v ČR udat nebo jsou k ničemu? Děkuji!
Pokud to není for, tak je vyfoťte
Jinak bankovky lze normálně vyprat ve vlažné vodě. To není jako noviny, že se to rozpadne, rozpustí
Skládání na vlastní účet zdarma, tedy myslím na účet v této měně lze myslím že u spořitelny, ČSOB, možná i monety? Naposledy jsem to dělal v eur, Aspoň myslím že v ČSOB brali i mince
Normálně vezměte jemnou houbičku, namydlete a navlhčenou bankovku zkuste bez výraznějšího tlaku krouživým pohybem houbičky "vyprat". Vypláchněte ve vodě, dejte uschnout a pak mezi dvěma čistými listy papíru přežehlete. Dělala jsem to mnohokrát, pracovala jsem 7 let v pokladně jedné instituce, kde lidi platili opravdu hodně, a banka měla přísné předpisy na peníze v odvodech, s čímž jsem se nemínila crcat. Nikdy nebyl problém.
Ovšem české bankovky jsou tištěné na materiálu, který se dá více považovat za textil než za papír. Jak jsou na tom dolary, nevím. Australské bankovky jsou z jakéhosi zvláštního plastu.
Stodolarovku v americe? Co jsem slyšel, tam je problém i s dvacetidolarovkou. Pro takové částky snad ani hotovost nepoužívají, tam platí i dolar za limonádu a popkorn kartou (a nepředstavujte si naše pípání, oni podepisují lístečky, jako se to u nás naposledy dělalo před 20 lety). Každopádně by to americká banka vzít měla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.