Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Doktorka mne poslala na urgentní příjem do nemocnice jestli nemám v noze trombozu, V nemocnici při vyšetření mi zjistili trombozu povrchových žilek v podkoží lýtka, Na recept mi napsali gel na potírání nohy Lioton a 10.injekcí Fraxiparine Forte které si mám píchat do břicha. Dále mi dali bandáž na omotání nohy.Injekci mi řekli dávat ve stejnou dobu. Jaké máte zkušenosti s léčbou poradit atd? V lékární si budu kupovat místo bandáže punčochu a řekli mi že se mám dostavit ráno že mi přeměří a prodají vhodnou punčochu než mi během dne se noha zvětší napuchnutím atd.Punčochu si mám dát ráno a na noc sundat? Jak vyberu injekce na ředění budu dále mít u doktorky kontroly ohledně redění krve? Na co si dát pozor z mé strany léčby a po ukončení atd? Děkuji za odpověd.
Informace by ti měl dát lékař a ne my, rádci na poradně.
Ale co já vím: ráno ovázat pružným obinadlem nohu od špičky až pod koleno. Nejlépe ihned po probuzení, ještě na posteli - než dáš nohy na podlahu. Až budeš mít kompresní punčochy, tak taky navlíct na nohu hned po probuzení a sundat večer před spaním. Punčochu sundáš i před koupáním / sprchou, ale pak si ji musíš zase navlíknout. A na vlhkou nohu to jde hodně těžko. Pro natažení na chodidlo používej návlek, který je u punčochy.
Injekce na ředění krve si dokážeš píchnout sám tak, že stiskneš palcem proti ostatním prstům kuži na břiše a do vniklého vyboulení kůže a tukové tkáně sí píchneš injekci. Není to bolestivé. Spíš je to nezvyk.
Dále se snaž se nezranit, protože jakýkoliv úraz při ředění krve může být problematický.
Přečti si příbalové letáky od léků, které jsi dostal.
Vyhýbej se alkoholu. A pokud máš nějaké otázky, tak buď zavolej lékařům a nebo si je napiš a při příští návštěvě u lékaře se na ně podle poznámek zeptej.
Po injekcích budeš brát tablety na ředění krve a ta léčba bude trvat několik měsíců. Při tabletách na ředění krve si musíš hlídat potraviny, které ovlivňují srážlivost krve - ale to ti řeknou lékaři při dalších kontrolách.
Mam cévní problém v levé noze. Nesnesu punčochu, těch jsem vyzkoušela. Kdyz je nejhůř, použiju elastické obinadlo. Mazu taky Liotonem a beru každé ráno 2 tablety Detralexu.
Před měsícem to samé. Akorát to byla hluboká žilní tromoza,. Stejně injekce jsem pichala též 10 dní, Bolest i otok ustoupily, praktická dr. mi napsala kompresni punčochy, nosím jen na té jedné noze a pokračují s lékem na ředění krve Eliquis. Několikrát denně cvičím podle internetu žilní cviky. Na noc sundavat, nutně,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.