Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TEMU,kdo má zkušenosti s tímto eshopem

Od: bpc odpovědí: 27 změna:

Četla jsem 2x o stížnostech na Temu.

Chtěla bych si tam objednat něco ze značky bpc,protože z bonprixu nedochází odpověď na kup.

doplněno 13.12.24 14:49:

Ještě prosím o další bod dotazu,jestli chtějí registraci a věrnost aj.jako vypňovat tabulku o osobních údajích,jako na bonprixu,který chce datum narození,číslo domu,telefonu atd...:-o,za to,že chci jen jednu sadu spodního prádla,nic více

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

TEMU má stovky milionů zákazníků po světě. V tom množství určitě bude více nespokojených...

A článků o TEMU je za poslední půlrok také minimálně 20. Články před tímto obchodem varují a na to reagují stovky českých spokojených zákazníků, že s tím tvrzením má jít autor k šípku.

hodnocení

7x

Mám za sebou asi 30 nákupů na Temu. Vždy všechno přišlo, jen jedenkrát mi rozdělili balíček a část poslali vlakem... ten se zatoulal a přišel se zpožděním. Obdržel jsem kredit na další nákup jako omluvu. 1x jsem musel reklamovat - vyřešeno okamžitě vrácením peněz bez nutností zasílat vadné zboží zpět.

martinkupka
hodnocení

6x

sračky z číny na temu občas koupím, protože v ČR je prodávají překupníci za pětinásobek zdejší ceny, na rozdíl od aliexpresu se na Temu neplatí poštovné při nkupu nad určitou částku

nakupuji tam rybářskou bižuterii a občas doplnky na motorku a jsem spokojen

hodnocení

5x

Koupila jsem si na něm za pár korun fidget spinner, abych zatočila se svou závislostí si trhat záděry na prstech. Zboží došlo. Funguje. Spokojenost.

hodnocení

4x

kdo má zkušenosti s tímto eshopem***nemám zatím zkušenosti, ale několikrát jsem pokukoval po jejich zboží.

Ale co mne udivilo, kolik místních musí psát svůj názor se sprostým slovem. To mají malou slovní zásobu, že nemohou psát slušně.

martinkupka
hodnocení

4x

kdo má obavy o své platební údfaje při nákupů v čínských eshopech tomu doporučuji aplikaci Revolut, která umožňuje vytvoření jednorázové virtuální platební karty, na kartu si pošlete peníze ze svého účtu, kartou zaplatíte za nákup karta se po zaplacení smaže resp. ztratí platnost tak se nikdo nedostane k vašim bankovním údajům

Hurá, bez sprostých slov to jde taky. Děkuji

ml
hodnocení

3x

Datum narození ani číslo bot bych jim nedával, to k obchodu nepotřebují (možná jen kdybych si kupoval boty, to by asi číslo bot vědět potřebovali, ale pak by to nesměli použít na nic jiného než na vyřízení té objednávky).

Ostatně je nějaký problém si nějaká data vymyslet?

Adresu a číslo telefonu e-shop pochopitelně chce, ale pokud mu k tomu nedáte souhlas, zase to nesmí použít na nic jiného než pro plnění té objednávky. A tím souhlasem nesmí podmiňovat uzavření smlouvy, proto tady máme to slavné GDPR a podobná pravidla platila v čechách i před tím, jenom bet těch opičáren okolo. Zase při doručení na výdejní místo nebo do nějakého boxu nepotřebuojou ani to, to by měl telefon bohatě stačit a v rámci principu minimalizmu by tato data neměli požadovat (což ale většina obchodů dělá).

mh
hodnocení

3x

Je fakt, že na Temu mají zboží, které nikde není byť jde jen o korunové položky. Např. různé náhradní díly, které se nedají jinde sehnat. Moje zkušenost s Temu je souhrnem zatím dobrá. Zboží vždy dorazilo - když opožděně tak vrací 100 Kč jako kredit tj.slevu na další zboží. Při reklamaci nechtějí zboží vracet i když se vrací ne pro vadu ale např. u oděvu že nepadne (zřejmě do určité částky). Kvalita dobrá. Jsou to obchodníci a tak se také chovají. Zboží je dovezeno na adresu zadarmo. Nákup je jednochuchý. Co se mi ale moc nezdá, že při platbě kartou se uvádí její číslo jednou a při dalším nákupu už se neuvádí, automaticky se cena zboží z účtu strhne. Mám karet víc a tuhle i účet, na kterém mám jenom minimální částku pro platbu, používám jenom pro platbu Temu. Kvalita se dá předem odhadnout a podle toho zboží vybírám. Některé ceny jsou opravdu velmi výhodné, některé odpovídají našim a jsou i takové, které jsou vyšší.

id
Přesné tak. Také mám jeden účet s kartou na placení čehokoliv na internetu. Na tento účet převedu jen částku potřebnou k zaplacení. Zůstatek na kartě není nikdy víc jako tisícovka.

Tak si kartu v účtu musíš zrušit a platit bez zapamatování karty, je to ten řádek v šedé barvě pod křiklavě barevným řádkem zaplatit a zapamatovat

bpc
hodnocení

pro: hiawata,chytré to je,ale do té chvíle kreditu,

pak nemůžete kupovat,bez peněz

milanb
hodnocení

2x

Rika se: nejsem tak bohaty, abych si mohl kupovat levne veci. Temu prodava smejdy, a navic sbiraji data uzivatelu. Bis pred nim varovala, jako pred bezpecnostnim rizikem. Za me, sracky z ciny nikdy.

Sračky z Číny jsou prodávány po celém světě a Bis jsou opravdu jen čučkaři... A data sbírají všichni, hlavně sociální sítě... Největší terno bude pro Čínany, když Čínsko Kanadská firma získá adresu někoho z české vesnice... Chce to prostě nebýt ze všeho vykulený!

id
Milane, kde a co nakupujete nenám tušení. Je málo výrobků nepocházejících z Číny, včetně aut. A to samé zboží z Temu prodávají za dvojnásobné ceny u nás. Za mě spokojenost se zbožím, když víte co objednat. Velice jednoduchá reklamace třeba i z důvodu, že jsem si výrobek již koupila jinde za nižší cenu.

@hiawata S tím se raději ani nechlubte, že zbytečné krámy nenakupujete, protože zdejší babky závislé na nákupech zbytečných a nepotřebných šmejdů Vás zde doslova rozcupují na cucky jako mně nedávno *smich*

Tito lidé přemýšlejí následovně: Proč bychom si nekupily absolutní zbytečnost (já tehdy psal o škrabce na prdel), když stojí tŕi padesát i s poštovným?

Normální člověk si třeba žadné obskurní pitomosti pitomosti nekupuje, ale babky škrabky zadnic prostě k životu potřebují i kdyby to za den vyhodily do koše. Dyť to stálo eném tři padesát! *zed*

kdosi

To je právě ono - babky si nedosáhnou na záda, tak si koupí drbátko na záda, aby se mohly podrbat na zádech.

S tím se místnímu zkušenému feťákovi moc nechce polemizovat, tak začne hudrovat, že ON si na prdel došáhne a tak si nikdo nesmí pořídit škrabátko na prdel.

Že je prdel z hlediska dostupnosti něco zcela jiného než záda odmítá řešit, to se mu do jeho světa nehodí. Hlavně že může stanovat v kuchyni ...

Jeee, vas jeste nepresla ta nevyzadana obsese mou osobou. Jen tak dal.
PS: Fetak jste zde mozna vy sam, ale ja zadne sypke navykove latky neuzivam, takze pohov. Nazdar.
kdosi

A zase odvádíte řeč jinam, já to nezužoval na sypké látky, to vy jste se tu kasal, jak to zkušeně hulíte na rozdíl od nějakých začátečníků :-P

Dostudujte si vyznam slova fet, fetovani a az pak mudrujte.
kdosi

cs.wiktionary.org/...

etymologie

Dostalo se do brněnského argotu z německého fett (argotový význam: opilý, namazaný; spisovný: mastný tučný) původně s významem alkohol, později drogy. V 60. letech 20. století se rozšířilo s novým významem do hovorové češtiny.

význam

(slangově) droga; omamující látka
(slangově) fetování; užívání látek kvůli omamujícímu účinku

synonyma

matroš, (neutrálně) droga, narkotikum
fetování, sjíždění se, (o marihuaně) hulení, (o těkavých látkách) čichání, (neutrálně) drogování

moralka

on ten chlochydes je děsně morální pokrytecká postavička z wishe plná ftalátů a žluče, zhulený jak dobytek vede svatou válku proti temu, to nevymyslíš :D

Pánové, prosím, mírněte se.

Děkuji.

hodnocení

2x

Nakupuji na Temu často, vždy vše v pořádku. Nemám staženou aplikaciTemu, zaregistrovala jsem se klasicky z PC, zadala e-mail+heslo.

Samozřejmě tam mám uvedenou adresu+telefon, bez toho nakoupit nejde. Datum narození po Vás Temu nechce.

Dále mám staženou aplikaci zásilkovny, abych si mohla vyzvednout zásilku ze Z-boxu, v Pze jsem zásilku na výdejně měla pouze párkrát, jinak většinou doručeno do boxu, takže aplikace zásilkovny je nutnost.

hodnocení

2x
Nedávno jsem někde četl článek strašící před děsným Temu, jak sbírá data a cpe se vám i do mobilu tak, že nabízí některé slevy pouze přes appku. Ale nějak se nezmínili, že Alza dělá totéž, některé slevy platí pouze při nákupu přes appku. Proč asi?
tochceklid

data o všech sbírá úplně každý, tak už nějaký čínan nehraje roli

na temu nakupuji běžně,nevidím důvod kupovat to samé u nás za násobné ceny.

z desítek nákupů se asi 5 zpozdilo, pokaždé 100 kč bez žádosti přidáno do kreditů, a odečteno z ceny dalšího nákupu

s kvalitou věcí nemám problém, vím co od toho můžu a nemůžu čekat, stejné věci koupíte i u nás jen s odlišnou cenovkou

appka v mobilu není nutná, koupíte vše i z pc

liska5
hodnocení

0x

Já ne, ale švagr tam nakupuje a TEMU chválí, že jsou spolehliví. Nejedná se ale o oděvy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]