Nejste přihlášen/a.
četl jsem tento článek - a není to poprvé co jsem četl takový článek.
zajímá mě jak podvodníci zjistí, že daná osoba má na účtu statisíce, že nekontaktují někoho kdo má účtu věčně kulové?
to tam novináři nepíší začátek a vždy oběť napřed chce investovat a tím pádem oběť napřed kontaktuje podvodníky.
A nebo si novináři vymýšlí?
Dostávám pořád spoustu podvodných mailů, jenže je nečtu a rovnou zahazuju, takže vlastně ani nevím, o co se snaží.
Ale čekal bych, že budou nabízet zhodnocení peněz nebo vyhrožovat nějakým ohrožením účtu nebo něco takového (na což zareaguje jen ten, který nějaké peníze má, jinak to zahodí s tím, že "když nemám, nemám, kašlu na vás").
Ono jim stačí, když rozešlou těch mailů tisíce a zareaguje jen jedno procento tak budou mít desítky hejlů. Protože to taky budou ty nejdůvěřivější a nejobratelnější. Ti opatrní je stejně nezajímají.
Zrovna včera na ČT1 běžel pořad "Tohle radši nezkoušejte", ceskatelevize.cz/... , který se tomuto problému věnoval. Je to tam podrobně vysvětleno způsobem, který pochopí každý. Já jsem tomu taky předtím nerozuměla, ale teď je mi snad jasné, co určitě nedělat. Velice doporučuji shlédnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.