Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistí jeho kontakt

Od: obcan odpovědí: 6 změna:

četl jsem tento článek - a není to poprvé co jsem četl takový článek.

novinky.cz/...

zajímá mě jak podvodníci zjistí, že daná osoba má na účtu statisíce, že nekontaktují někoho kdo má účtu věčně kulové?

to tam novináři nepíší začátek a vždy oběť napřed chce investovat a tím pádem oběť napřed kontaktuje podvodníky.

A nebo si novináři vymýšlí?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

2x
Ryba se většinou chytne sama na podstrčené odkazy a pak už stačí aplikace na vzdálený přístup,kterou si investor sám dobrovolně nainstaluje...jak jednoduché,že?

hodnocení

1x

Mozu to skusat aj cisto nahodne, rovnako ako v roznych mailovych ponukach na dedicstcvo alebo investovanie.

kdosi
hodnocení

1x

Dostávám pořád spoustu podvodných mailů, jenže je nečtu a rovnou zahazuju, takže vlastně ani nevím, o co se snaží.

Ale čekal bych, že budou nabízet zhodnocení peněz nebo vyhrožovat nějakým ohrožením účtu nebo něco takového (na což zareaguje jen ten, který nějaké peníze má, jinak to zahodí s tím, že "když nemám, nemám, kašlu na vás").

Ono jim stačí, když rozešlou těch mailů tisíce a zareaguje jen jedno procento tak budou mít desítky hejlů. Protože to taky budou ty nejdůvěřivější a nejobratelnější. Ti opatrní je stejně nezajímají.

hodnocení

1x

Zrovna včera na ČT1 běžel pořad "Tohle radši nezkoušejte", ceskatelevize.cz/... , který se tomuto problému věnoval. Je to tam podrobně vysvětleno způsobem, který pochopí každý. Já jsem tomu taky předtím nerozuměla, ale teď je mi snad jasné, co určitě nedělat. Velice doporučuji shlédnout.

jaj*
hodnocení

0x
Někteří pošlou peníze, jiní na ně nereagují, jiní si berou půjčky. Já mám na účtě málo a taky chtějí, abych investovala, a tak. Pak nějaký dědictví a nějaký odškodnění z banky. Jenže o mě se nepíše, nejsem úplně vymaštěná, ale taky jsem měla problém s bankou a penězi, můj názor je, že to nebyla moje chyba, prostě se mi někdo dostal do ib a banka poslala peníze na základě hovoru z cizího čísla. Nebyla potřeba autorizační SMS, měla jsem z nich radost. A nějaký žebrání není podvod, když sám člověk sám pošle peníze, sám je potvrdí autorizační SMS. Já jsem si koupila ovoce a vevnitř bylo shnilé, tohle je podle mě horší podvod. Když mi nechtěli vrátit ani část peněz.

hodnocení

0x
Těch bank zase tolik není, prostě zkouší "házet nudle na stěnu". No a skoro půlka lidí tam staticíce má. "Podle bankovních statistik má průměrný Čech na svém účtu zhruba 900 tisíc korun, což je dvojnásobek jeho ročních příjmů."
Což sice je jako to přirovnání, že když jeden má v obědu kuře a druhý nic, tak má každý v průměru půl kuřete, ale těch minimálně 100..200 tisíc tam dnes má kde kdo, to už dnes nejsou velké peníze. A neberte je "zadarmo", za pár minut "práce".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]