Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel - je alkoholik?

Od: janourecek* odpovědí: 20 změna:

prosím o radu, vím že je to nesmyslná otázka ale třeba pár rad by mi pomohlo při rozhodování. 25.9.2010 jsem poznala kluka s kterým jsme si padli hned do oka. Začli jsme si psát přes fb. Od 1.10.2010 jsme spolu začli chodit. Vím že to bylo narychlo ale říkala jsem si že za zkoušku nic nedám. Přítel bydlí ode mně 7km, má zaměstnání do kterého chodí od pondělí do pátku od 13:30 a vrací se po půlnoci zpět domů. To chápu a nic mu nevyčítám že není semnou. Přes týden ho občas jedu navštívit a nebo hop vezmu k sobě domů, jenže hned ráno už zase musí domu a plánuje společný víkend. Jenže když nastane víkend tak se hádáme, protože nedodrží sliby a jde radši do hospody a za kamarádama. semnou je jen přes noc a když mu něco řeknu tak mi ještě vynadá že dělám problémy když semnou není 10minut i když to tak není, když potřebuje něco udělat s rodiči tak na to neřeknu ani slovo ale aby semnou byl jen přes noc a hned jak se probudí aby chtěl zase do hospody to mi přijde divné a hlavně takové o ničem. 31.10.2010 jsem se s ním rozešla a řerkla mu at se rozmyslí a popřemýšlí jak se chová jenže jemu se jeho chování zdá úpolně v pořádku a ta špatná jsem já. Lidi kteří ho znají tvrdí že není špatný kluk ale že hodně pije, o tom jsem se taky přesvědčila, propil i ŘP. Jemu je 24 a mě 21. On svobodný já skoro rozvedená. To že jsem se s ním rozešla ho mrzí ale chyba je prý na mé straně. chtěl mě seznámit i s rodiči a já odmítla. Předemnou 2roky neměl přítelkyni. Prosím o radu nevím jak dál. Děkuji.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

99 % ochlastů zůstane ochlasty... dva roky neměl přítelkyni, proto po dlouhé sexuální abstinenci leze k Vám do postele...vidí chyby všude jinde, jen ne v sobě... zatím jen tvrdí, že jste špatná vy... až v alkoholickém oparu přitvrdí a bude Vás bít, bude možná pozdě... i když pár modřin je také dobrá zkušenost, na kterou se nezapomíná...
poznámce skoro rozvedená nerozumím, pokud jste vdaná a před rozvodem, už by jste měla mít určité zkušenosti, byť negativní... a že ještě váháte? od pijáka co nejrychleji pryč...
buďte ráda a na den 31.10.2010 vzpomínejte jako na pamětní den, kdy jste učinila rozumné rozhodnutí...

pb®
hodnocení

4x

Hele, na svete je spousta serioznich muzu, tak nevim proc se zahazovat s nekym, kdo leze do hospody uz po ranu a prochlasta ridicak. Posli ho do haje a sama si dej take pauzu. Jsi velmi mlada, uz vdana a skoro rozvedena, nejspis se jeste hledas a nevis co chces. Az vyzrajes a utridis si myslenky, najdes toho praveho. Mimochodem jsem znala take jednoho hodneho kluka, ktery kvuli chlastu byl v lecebne a nakonec skoncil na ulici. Never tomu, ze on je hodny a chyba je v tobe, je to presne naopak.

karca*
hodnocení

2x

Ahoj janíku =)

Je prawda, když člowěk požíwá každý den alkohol w jakémkoli množstwí je ALKOHOLIK.

Jediná chyba Michala je, že je to hodně welkej PIWAŘ.

Myslím si, že ten kluk tě má rád hodně.

Tak snad dokáže být natolik inteligentní, že pochopí, že Ti wadí, že pije. Není to blb..

Tebe i jeho mám moc ráda a doufám w to, že si to ten ,,wůl,, uwědomí.

HODNĚ ŠTĚSTÍ..

Ale jestli tě srdíčko táhne dál od něj tak BĚŽ...

sebod*

Jééje. Něco jsem asi prošvihla*zed*. Vůbec jsem nezaregistrovala, že se v češtině už nepoužívá jednoduché V, ale že bylo totálně nahrazeno dvojitým W. Nojo, člověk se musí celý život učit *klik**cteni*:D

karca*
03.11.10 22:57

:-P

georges*

Tobě nefunguje na klávesnici V? Nebo seš Polka? Nebo je to strašně cool (nebo jak se to říká), používat ve slovech jiná písmenka než tam skutečně patří? Asi používáš Vypatlátor, že?

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. Takže Vy jste skoro rozvedená a už hledáte nového přítele. Není to náhodou tak, že chcete partnera za každou cenu? Jen abyste nebyla sama? Rozumím tomu dobře, že jste momentálně vdaná? Víte, jestliže jeden vztah skončí, není dobré se hnedka vrhat do vztahu druhého. Většinou to dopadne tak, že si najdete stejný typ muže, jaký jste měla před tím. A budete zase tam, kde jste nyní. Myslím, že pravdu díte, že seznámení s Vaším přítelem bylo velice narychlo. Za zkoušku jste sice nic nedala, ale šťastná asi taky nejste, že. Co Vám takový rychlý vztah přinesl? Trošku radosti v noci? Ale přes den asi jen smutek, že. Na FB si každý napíše, co chce. A vůbec to nemusí být pravda. A v reálu ten člověk je pak úplně jiný. Pije-li přítel nyní, bude pít i nadále. A Vy si vůbec nezatěžujte hlavu s výčitkami svědomí, že ve vztahu je za špatnou byla Vy. Od něho asi co nejdále, to asi není muž do nepohody. Být Vámi, nejprve si urovnám vztah, co máte nyní. Pokud píšete, že jste skoro rozvedená, tak jste nejspíš v rozvodovém řízení, ne? Ukončete nejprve důstojně toto manželství a něco dalšího začínejte, až budete rozvedenou paní. Prostě v tom duchu, že něco končí, aby to druhé mohlo začít. Budete-li navazovat vztahy jako vdaná, ale pořád skoro rozvedená, jakého muže si tak asi můžete najít? Možná, že takového, kterému bude vyhovovat, že jste vdaná, aby on nemusel do vztahu moc investovat, ale jen brát. A přesně tohleto jste nyní totiž zakusila. Trošku si to srovnejte v hlavě, co vlastně v životě chcete. Ve skutečnosti život hrozně rychle letí a čím je člověk starší, tak to ubíhá ještě více. Ale budete-li své životní příležitosti zahazovat s nevhodnými typy mužů, budete trvale nešťastná. Tak ať se Vám daří!

janourecek*
hodnocení

ano máte pravdu ale s manželem nežiji více než rok a půl, už 10.8.2009 jsem měla podanou žádost o rozvod ale jelikož kvůli známostem jeho matky na soudě kde jsem měla žádost podanou jsem musela žádost stáhnout a ted před měsícem jsem jí podávala znovu.

snadpomuze
hodnocení

0x

Sednou a mluvit a mluvit, ale jak je patrné, tak to jste již udělala. Ano, chce se bavit i s přáteli a dá si nějaké to pivo. Je logické, že nebude všech čas strávit jen s Vámi (i když by to bylo velice krásné...), když rodiče něco potřebují, ano, ale ten volný čas je potřeba mít i nějak volný- nemít ho jen a pouze pro Vás, neberte si to špatně, ale většina má potřebu být i v přítomnosti někoho jiného, poklábosit s přáteli, že to je jen v hospodě a že tam chlastá až se hory zelenají, tak to je špatné... Co takhle např. "sobotní domácí hospodu?" Ať příjde s kamarády a jste u Vás doma. Nejen, že ho můžeš dobře pozorovat, ale také zjistit něco blíže o této alkoholovodiskuzí schůzi, ale aby veškerý čas strávil v hospodě s přáteli- to je jako kdyby Vám rovnou řekl, že Vás nepotřebuje. Na prvním místě mátě být Vy a ne hospoda, ať si tam jednou za týden zajde, ale většina času by měl trávit s Vámi. Pokud tohle není schopen akceptovat... tak je mi velice líto, ale bohužel to nebude příliš možný vztah (mám vzdáleně podobný problém a bohužel to se vší pravděpodobností vyústí ve stejný tragický konec)... Hodně štěstí přeji.

janourecek*
hodnocení

to já chápu že potřebuje být s kamarádama, občas si dát náký to pivo ale když přes týden nemůže být semnou tak bych alspon jeden den o víkendu předpokládala že budem spolu, ale on si vzpomene jen večer kde ho vyzvednu v hospodě jedem k nám a ráno se hned probudí a zas potřebuje do hospody. hodně kamarádů máme společných a nedělá mu problém mě do té hospody vzít sebou ale myslím si že být pořád v hospodě není to pravé. nejhorší na tom je že se podle něj chovám jako malé dítě a že on nebere problém v tom že je pořád o víkendu opilý ale bere to tak že mu vyčítám že semnou není. prostě myslím že to asi už nemá smysl. ale mrzí mě to, jinak je to hodněj kluk.

buss
hodnocení

0x

Rada jediná - utííííkej a to rychle!

nero*
hodnocení

0x

Nevim na co čekáš, sbal kufry a běž za jinym, tohohle nech druhejm. *hej*

nellinka*
hodnocení

0x

Máte-li se jen trochu ráda a nechcete si zkazit příští měsíce a roky, r y c h l e! utíkejte.Mluvím z vlastní zkušenosti.Tento člověk není pro život vhodný partner,věřte zkušeným.

hooonza
hodnocení

0x

Snad bych doplnil jen odkaz na článek Partneři nevhodní/..., obzvláště si všimnout kap. 2 - Závislí na alkoholu nebo na drogách . Takový člověk může být sebelepší nebo sebevíc projevovat náklonnost, nejspíš nemá šanci a partnerství s ním také ne. Takový člověk se nejspíše nikdy nezmění. Bohužel. *stop*

snadpomuze
hodnocení

0x

PS: Také jsem měl problémy s alkoholem (chodil jsem chlastat ráno, abych přes den vystřízlivěj a večer mohl znova... 7-8x týdně lidově "až do sraček"). Zamiloval se, chlastal pořád až mi přítelkyně řekla "vadí mi, že tak piješ" a od té doby si dám kolem jednoho piva měsíčně. Pokud Vás SKUTEČNĚ miluje, tak by kvůli Vám udělal cokoliv.

Odešel jsem z crew pracující pro mafii, skoncoval s alkoholem, začal se věnovat pouze (především) jí...

Láska dokáže nesmírné, kdybych zjistil, že by ji někdo třeba ubližoval, tak v rámci jejího bezpečí bych bez váhání pár věcí z minulosti oprášil...

- Prosím neodsuzujte mě, měl jsem (a stále mám...) velice obtížní život a s tímhle svinstvem jsem začal a spadl do něj, jelikož od občanky jsem se musel o sebe starat sám a ani nemáte tušení, kolik takových věcí se tu děje KAŽDÝ DEN. Podívejte na velikou kauzu "Anička", ale že kamarádovi nejmenovaná mafie unesla bratra, ukradla auto (za 2 miliony)- přepsala ho na sebe... Před 3 roky mi zastřelili kamarádku, taky o tom ani slovo a tohle se tu děje každý den... Bohužel.

snadpomuze - Kapku nerozumím tomu, co všecko píšeš, Anička, mafie, co to má dělat s tím, že ještě nerozvedená žena dělá matraci ožralovi?! Janoureček píše, že přítel, po krátké známosti, k ní příjde z hospody, vyspí se a jde do práce nebo znovu do hospody. Rozumím tomu dobře? *hi* Je to smutný příběh. Janourečku, proč ho máš ráda? Píšeš, že ho znáš cca měsic. Jak dlouho jsi s ním fakticky byla? Když sečteš tu dobu, kdy nespíte, kdy jste opravdu spolu, povídáte si, děláte něco společně, dělíte se o stejný vzduch, vyměňujete si myšlenky. Jak ho znáš? Proč ho máš ráda? *modla* A není to proto, že nejsi sama, že si myslíš, že nikoho lepšího nezasloužíš? Proč se rozvádíš? Neděláš stejnou chybu podruhé? Neženeš se do ještě většího průšvihu, ze kterého jsi ani ještě nevylezla? :D Hodně otázek, že? Ale tyto otázky by sis měla položit sama sobě a ne se motat v kruhu a snažit se ublížit sama sobě. A to velice surově. *jasne*Seber rozum do hrsti a utíkej. Utíkej do alkoholika velice rychle. Chvilku si pobuď sama, srovnej si to v hlavě a poznávej pár chvil, sama sebe a to o co v životě opravdu stojíš a co pro to musíš ty sama udělat. Nelítej, stůj na zemi a popracuj sama na sobě. Máš na to, abys žila s hodným mužem, který bude mít rád tebe a ne hospodu, alkohol a kamarády z Mokré čtvrti. ;)Ale ty pro to musíš něco udělat místo čekání na ožralu. Smradlavého.

durancea*
hodnocení

0x

Jste spolu tak krátce a už je nespolehlivý, hádáte se. Nevím, na co se ptáš - nechej ho být. Takový život si pro sebe, příp. své děti, určitě nepředstavuješ.

janourecek*
hodnocení

tak mě napadlo neznáte prosím vás k tadytomu tématu nějakou písničku? Nebo přříomo nákou která by pasovala na mojí otázku?

georges*

O jedné bych věděl, od Mistra. Ale nevím jestli je to to pravý, co si představujete.

diskografie.cz/...

nu*
hodnocení

0x

pošli ho HNED do hajlzlu, jednou se opije víc a bude Tě kopat a fackovat, chlapů je dost, vybereš si někoho lepšího...když se hledáte teď, po pár ěmsících, co bude za půl roku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]