Ahoj,mám už delší čas účet u FIO (takový ten základní zdarma běžný účet pro fyzické osoby - nepodnikatele). Je k němu zdarma debetní karta MasterCard (embosovaná bezkontaktní), která mi teď v lednu bude končit. V této souvislosti nabízí přechod na Visu, kde uvádí: "S naší kartou VISA máte neomezené výběry ze všech bankomatů na světě zdarma a můžete ji také digitalizovat pro placení mobilním telefonem a hodinkami prostřednictvím Apple Pay, Google Pay a Garmin Pay."Nevím, jesttli to ten Mastercard umí nebo ne, případně jestli je to nějaká výhoda, aktuálně tak neplatím. Dále nevím, jestli ta VISA bude něco stát (měsíčně nebo vydání); banka uvádí "Vydání karty může být v některých případech spojeno s poplatkem za vydání karty" - opravdu výborná informace.Neřešil to tu někdo v poslední době?
Záleží na bance, s kterou karetní společností spolupracuje,ale pro vás jako zákazníka je to jedno.Obě karty mají stejné parametry použití a za vydání neplatíte žádný poplatek.
Pokud nevíš jestli Visa nebo MasterCard, tak je to pro tebe jedno. Existují určité rozdíly, ale to bys přesně věděl, co a proč chceš. Když to netušíš, tak je zbytečné pro tebe se tím vůbec zabývat
Dvě karty rozdílného typu jsou u Fio zadarmo. Takže by to nemělo nic stát. (Dřív byly zadarmo dvě karty pro různé držitele a nezáleželo na typu, dneska nezáleží na držiteli ale právě na typu.)
S VISA máte všechny výběry zadarmo, s mastercard v základu 2 a potom případně další tři za zásluhy (placení kartou). A z bankomatů fio máte zadarmo všechno, ale ono jich zase tolik neni, mám pocit, že fio bankomaty dost ubyly (ale komu to vadí, když lze vybírat kdekoliv). Nedávno přidali možnost zvolit si bankovky (kvůli tomu jsem dosud využíval air-bank) ale asi mají nějaké omezení, nedovolilo mi to víc jak 15 dvoustovek (tak buď je to omezení, nebo jich bankomat víc neměl), ne že by to nestačilo, jen mě překvapil ten strop.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.