Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Mán jednu otázečku. Není to nic důležitého, ale přesto mě to zajímá.
Nedávno jsem navštívil jedno zdravotnické zař. a na dveřích byly tři údaje se jmény a to:
Přednosta: Mudr...
Primář: Mudr...
Vedoucí lékař: Mudr...
Zajímalo by mě, kdo je víc a jaké mají pravomoce.
Děkuji.
Jaké hodnosti? Nesmysl MUDr. znamená, že ten člověk je lékař, absolvent lékařské fakulty. MUDr. je titul, ne hodnost
Hotovo, víc za tím nehledejte. Jestli je někdo primář (tj. šéf na oddělení), to s tím nemá nic společného. Vedoucího oddělení v nemocnici - primáře - může dělat i člověk, který titul MUDr. nemá (např. v laboratoři může být promářem Ing.)
Přednosta je vedoucí např. na klinice, klinika může mít více oddělení s vlastními primáři. Na odděleních zase může být více jednotek (např. JIP), které mohou mít své vedoucí lékaře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.