Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ráda poslouchám /převážně/ českou country a folk. Mám doma sice už hodně let starý, ale kvalitní přístroj Panasonic a spoustu tehdy moderních kazet. Spiritál kvintet, Brontosaury, Nedvědy, Ryvoly, Žalmana, Hoptropáky, Bobka, Greenhorny, Fešáky, Wabiho Daňka, Martinovou, ale třeba i Dobeše nebo Redla...A pouštím si a vzpomínám třeba na Svojšické Slunovraty. Všechno to funguje. Ale to je jen doma.
Pokrok šel dál a v autě mám CD přehrávač. A nemohu sehnat cédéčka. Nikde. Kde se toto prodává? Byla jsem dnes v pardubickém velikánském Afi paláci, desítky obchodů, ale CD prý nikde nevedou. Dříve se hudebniny /gramodesky/ prodávaly v knihkupectví. Dneska už ne.
Nevíte, kde bych koupila CD se starší českou coutry hudbou, klidně někdy od 60 - 70. let? Byla bych ráda, dřív jsem si za jízdy povídala s manželem. Teď jezdím sama a je hrozné ticho. Proto by mě můj oblíbený hudební žánr na cestách potěšil. A líp se mi i řídí. Děkuji. Jaga.
Děkuji Vám, Ivo,
u pramenů jsem byla včera a byl o kouzelně strávený den. Byla jsem i v Hlinsku. V Betlému jsem si v cukrárně dala ovocný čaj za 59 korun! Ale nádherně naservírovaný.
Jinak si to budu pamatovat. Vysočina bývá mým častým cílem, jistě se tam zase někdy budu toulat. Děkuji za tip. Zdraví Jaga.
Jesttli máš doma kazety, co zkusit z nich nahrát na CD, kvalita asi nic moc ale do auta by to snad stačilo. Nebo se zkus obrátit přímo na ty skupiny jestli ještě existují. Nedávno tu byl koncert Patroly Šlapeto, nabízeli prodej DVD, když jsem se tam prodral, DVD už neměli ale dostal jsem od nich zadarmo CD.
Zkus se poptat třeba i tady, přes hubu ti snad po internetu nedají.
Já mám v autě naladěnou stanici Country Rádio, tam se hraje hlavně Country muzika.
Ano, @yardo1, také si mohu naladit Country Rádio a dělám to. Ale moc mě štvou ty děsné, přihlouplé a stálé reklamy. Já vím, z něčeho žít musí, ale když slyšíte 10 x za dopoledne stejnou hlášku, už toho mám často dost. Jaga.
Upřesním adresu na stránkách Country radia, není to tam úplně přehledné.
Je tam mraky CD českých, amerických,...
@petrm: Díky, tohle je hezké! Tady ráda pobrouzdám. Je to prima, že lidé dovedou poradit. Jaga.
Předpokládám, že máte základní znalosti s PC. Takže osobně jsem to tak v prvopočátku kdy jsem defakto začínal s počítači (ještě na PII) jsem nainstaloval program audacity ( audacityteam.org/...) měl jsem to z nějakého časáku o PC) a proppjil gramec s počítačem a vesele nahrál do PC, krapet upravil a vypálil na CD. Tenkrát bylo trochu problém propojení kabelem , protože ne každý stroj měl jacky, ale na B 115 a gramci jsem měl 5-ti kolíky.
Jinak hudebniny (pár klasických LP) jsem si koupil zde : gramobazar.cz/... něco málo na aukru
Děkuji, vidím, že jsi stejné ranní ptáče, jako já. Jenže já, bohužel, z donucení, od té hrozné doby nemohu spát. Po půlnoci se budím - a konec. Podívám se na to. Jaga.
Zdravím Vás, ujíždím na kazetách a plně Vás chápu... jedině kazety Kde je kupuji? Je to portál AUKRO, tam lidé mají a nabízejí poklady, určitě se zaregistrujte, nic to není, jen e-mail a číslo účtu. Denně tam jsou nové kazety , také obrážím burzy a dost stahuji/kupuji na e-shopu supraphonu, tam jsou mraky a mraky CD... dá se po zaplacení stáhnout v mp3 na flash disk a šup s tím za účelem přehrání (či nahrání na čistou kazetu) do PANASONICU, tak to dělám já...
Děkuji @fr za podporu. Ano, "dvojče" PANASONIK mám, i když už asi 30 let. Ale byl to kvalitní přístroj a kazety /hodně originálů/, mi dělají radost dodnes.
Teď ještě něco do toho auta. Ale už se mi cosi začíná rýsovat. Dík. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.