Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat CD?

Od: babajaga® odpovědí: 28 změna:

Dobrý den,

ráda poslouchám /převážně/ českou country a folk. Mám doma sice už hodně let starý, ale kvalitní přístroj Panasonic a spoustu tehdy moderních kazet. Spiritál kvintet, Brontosaury, Nedvědy, Ryvoly, Žalmana, Hoptropáky, Bobka, Greenhorny, Fešáky, Wabiho Daňka, Martinovou, ale třeba i Dobeše nebo Redla...A pouštím si a vzpomínám třeba na Svojšické Slunovraty. Všechno to funguje. Ale to je jen doma.

Pokrok šel dál a v autě mám CD přehrávač. A nemohu sehnat cédéčka. Nikde. Kde se toto prodává? Byla jsem dnes v pardubickém velikánském Afi paláci, desítky obchodů, ale CD prý nikde nevedou. Dříve se hudebniny /gramodesky/ prodávaly v knihkupectví. Dneska už ne.

Nevíte, kde bych koupila CD se starší českou coutry hudbou, klidně někdy od 60 - 70. let? Byla bych ráda, dřív jsem si za jízdy povídala s manželem. Teď jezdím sama a je hrozné ticho. Proto by mě můj oblíbený hudební žánr na cestách potěšil. A líp se mi i řídí. Děkuji. Jaga.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jedině na eshopech.

Zkuste třeba zde

dvd-premiery.cz/...

hodnocení

4x
Taky na bazaru je toho hodně, za malé ceny aukro.cz/...

hodnocení

3x

S prodejem CD to dnes už bude horší. Mladí si zvykli, že všechno se dá stáhnout a CD většinou považují za mrtvé médium.

Ale na internetu seženete kdeco

alza.cz/...

alza.cz/...

Jak říká paní Jaga, pokrok šel dál... CD -> USB -> AUX 3,5mm jack -> Bluetooth.
:)

hodnocení

2x

Zkuste supraphonline.cz. Inzerují přes půl miliónu CD a LP.

hodnocení

2x
"Pokrok šel dál a v autě mám CD přehrávač" No jo, ale u CDček byl pan Pokrok někdy před 15 lety. ;). USBčko, nebo kartu to vaše autorádio náhodou neumí? Jinak dnes je spíš zvykem používat autorádio spíš jen jako zesilovač pro přehrávání z mobilu přes bluetooth.

hodnocení

2x

Existujou firmy, které Vám to převedou z kazet na CD, jen to něco stojí. Berte to jako krajní možnost.

hodnocení

1x

....v autě mám CD přehrávač...tedy asi "celé autorádio"...A typ? Případně i foto? Aby bylo jasno, co lze k němu připojit, jaké vstupy...atd.

hodnocení

1x
Babičko, už jste byla na tom výletě u pramene Chrudimky? Jestli ne a budete mít cestu Hlinskem, mrkněte do bazaru v ulici Nade mlýnkem. Tam pán prodává mimo jiné i staré kazety a cédéčka. Já jsem tam dětem kupovala audiokazety s pohádkami, co jsem znala z dětství. (Často tam narážím na věci - jéé, to jsme měli jako malí!
Teď čtu na jiné otázce, že už jste tu byla. Tak můžete zkusit jiné bazary, (vetešnictví), nebo možná i antikvariát.
hodnocení

Děkuji Vám, Ivo,

u pramenů jsem byla včera a byl o kouzelně strávený den. Byla jsem i v Hlinsku. V Betlému jsem si v cukrárně dala ovocný čaj za 59 korun! Ale nádherně naservírovaný.

Jinak si to budu pamatovat. Vysočina bývá mým častým cílem, jistě se tam zase někdy budu toulat. Děkuji za tip. Zdraví Jaga.

hodnocení

Děkuji, podívám se ráda. Jen mě nenapadlo, odkud se odrazit, když v rúzných prodejnách nikde nic. Jaga.

hodnocení

0x

Obcas v Levne knize.

hodnocení

0x
Můžete si zakoupit CD a vypálit na něj muziku z internetu (samozřejmě legálně zakoupenou :))
Pro svou osobní potřebu může stahovat a vypalovat jak chce. Nesmí to šířit a provozovat veřejně.
Já to vím, pane kolego, ale nechci porušit pravidla zde.

yarda1
hodnocení

0x

Jesttli máš doma kazety, co zkusit z nich nahrát na CD, kvalita asi nic moc ale do auta by to snad stačilo. Nebo se zkus obrátit přímo na ty skupiny jestli ještě existují. Nedávno tu byl koncert Patroly Šlapeto, nabízeli prodej DVD, když jsem se tam prodral, DVD už neměli ale dostal jsem od nich zadarmo CD.

Zkus se poptat třeba i tady, přes hubu ti snad po internetu nedají.

countryradio.cz/...

doplněno 10.12.24 22:16:

Já mám v autě naladěnou stanici Country Rádio, tam se hraje hlavně Country muzika.

hodnocení

Ano, @yardo1, také si mohu naladit Country Rádio a dělám to. Ale moc mě štvou ty děsné, přihlouplé a stálé reklamy. Já vím, z něčeho žít musí, ale když slyšíte 10 x za dopoledne stejnou hlášku, už toho mám často dost. Jaga.

petrm

Upřesním adresu na stránkách Country radia, není to tam úplně přehledné.

countryclaim.cz/...

Je tam mraky CD českých, amerických,...

hodnocení

@petrm: Díky, tohle je hezké! Tady ráda pobrouzdám. Je to prima, že lidé dovedou poradit. *pusa* Jaga.

hodnocení

0x

Předpokládám, že máte základní znalosti s PC. Takže osobně jsem to tak v prvopočátku kdy jsem defakto začínal s počítači (ještě na PII) jsem nainstaloval program audacity ( audacityteam.org/...) měl jsem to z nějakého časáku o PC) a proppjil gramec s počítačem a vesele nahrál do PC, krapet upravil a vypálil na CD. Tenkrát bylo trochu problém propojení kabelem , protože ne každý stroj měl jacky, ale na B 115 a gramci jsem měl 5-ti kolíky.

Jinak hudebniny (pár klasických LP) jsem si koupil zde : gramobazar.cz/... něco málo na aukru

mh
hodnocení

0x
Existuje televizní stanice Šlágr TV. Stačí napsat do vyhledávače, např. do Google a vyběhnou další info včetně telefonů. Ráda tuto stanici poslouchám (jsou dvě). Vysílají všechny možné žánry a prodávají i CD.
hodnocení

Děkuji, vidím, že jsi stejné ranní ptáče, jako já. Jenže já, bohužel, z donucení, od té hrozné doby nemohu spát. Po půlnoci se budím - a konec. Podívám se na to. Jaga.

mh
Zdravím, asi bych se poradila s lékařem a na přechodnou dobu něco brala. Manželovi je tam nahoře dobře a určitě by nechtěl aby jsi se trápila...

fr
hodnocení

0x

Zdravím Vás, ujíždím na kazetách a plně Vás chápu... jedině kazety :) Kde je kupuji? Je to portál AUKRO, tam lidé mají a nabízejí poklady, určitě se zaregistrujte, nic to není, jen e-mail a číslo účtu. Denně tam jsou nové kazety , také obrážím burzy a dost stahuji/kupuji na e-shopu supraphonu, tam jsou mraky a mraky CD... dá se po zaplacení stáhnout v mp3 na flash disk a šup s tím za účelem přehrání (či nahrání na čistou kazetu) do PANASONICU, tak to dělám já...

hodnocení

Děkuji @fr za podporu. Ano, "dvojče" PANASONIK mám, i když už asi 30 let. Ale byl to kvalitní přístroj a kazety /hodně originálů/, mi dělají radost dodnes.

Teď ještě něco do toho auta. Ale už se mi cosi začíná rýsovat. Dík. Jaga.

mh
hodnocení

0x
Jago teď se dívám na TV Šlágr na písničky z táboráků.Telefon pro objednání je 387992992. Snad se podařilo tuto stanici naladit. Zdravím.

bear
hodnocení

0x

Kde se to prodává? Na internetu na eshopech Jago.

Já občas kupuji zde, pokud chci vyloženě nosič a né jen stáhnutou mp3.

Přes 221 tisíc CD mají

gramodesky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]