Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jiné variabilni udaje

Od: mirek* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Na výběr z bankomatu mám Visa kartu.Při výběrech kartou z výpisu internetového bankovnictví se mi mění variabilní symboly čísla. Muže jít o neprávněné výběry že mi někdo provádí nebo mi někdo kartu spároval atd? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Ted jsem na to schválně koukal, při výběru z bankomatu jsou na výpisu jako variabilní symbol poslední čtyři čísla karty.

A snad víš kdy sis kolik vybíral? Pokud ne, tak to je vcelku vážné.

hodnocení

4x
Ty fakt nepoznáš, jestli jsi ten výběr dělal sám? Jinak variabilní symbol slouží pouze k identifikaci platby, pokud někomu posíláš peníze. Číslo účtu je pro všechny stejné, příjemce tě identifikuje podle tvého variabilního symbolu.
miro7

mám podezření na výběry neoprávněné proto se ptám na variabilní symboly se mění?

Bez pinu si peníze nevybereš. Pokud jsi ho nikomu neřekl, je nepravděpodobné, že by ti bybral peníze. Můžeš si taky pin změnit. Můžeš kartu vyměnit za novou. Pokud jsi zvyklý vybírat po dvou stovkách xkrát za měsíc(ano takoví někteří lidé jsou) a pak v tom máš guláš, možná by ses mohl zamyslet nad změnou přístupu - vyber jednou měsíčně a plať v obchodech kartou. Ten zbytek keš...

hodnocení

0x
Variabilny symbol sa zadava pri prevodnom prikaze z uctu na ucet a karta k tomu nie je potrebna.
Pri vybere z bankomatu alebo platbe kartou, ci fyzicky v obchode alebo na internete, je tam textovy popis :
Nazov obchodnika alebo lokalita vyberu. Neopravnene vybery snad spoznate okamzite, nikdy ste tam neboli a neplatili.

hodnocení

0x

Asi byste měl napsat o jakou banku se jedná...někdo by se u stejné banky mohl podívat, jak to má on u sebe?

U mBank u výběru (Mastercard) žádný VS u výběru kartou z bankomatu není..

Ale u KB(Visa) je u výběru z bankomatu v IB, ale musím dát zobrazit podrobné informace, opravdu ještě kromě částečně vytečkovaného čísla karty, místa a data výběru, uvedený 7místný VS, ale tento variabilní symbol mám pokaždé stejný, vždy úplně stejná čísla.

Jinak tu samozřejmě už vše bylo řečeno, měl byste přece vědět, kolik Kč a kdy a kde jste vybral?*zmateny*

V případě nejasností byste se měl obrátit na svou banku.

doplněno 08.12.24 15:34:

@lubos budete muset počkat, jestli to někdo, kdo má také účet u spořky a dělal výběry, zkontroluje u sebe a napíše Vám, jak to má on. Já bohužel účet u CS nemám.

Já totiž původně ani netušila, že tam nějaký VS vůbec je? Až když jsem ve svém bankovnictví rozklikla 3 poslední výběry, všechny z bankomatů KB, ale z různých míst a uviděla úplně stejné variabilní symboly.

Jinak se obraťte na banku, ta Vám to určitě vysvětlí.

lubos

Mám učet u ČS. Píšete že máte stále stejný variabilní čísla u výběru. Kde je chyba? Děkuji.

futra
hodnocení

0x
Vyběry děláme několik let ze stejného bankomatu ČS a liší se pouze datem a vybranou částkou..Zbytek je stejný.Koukala jsem se do papírového výpisu manžela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]