Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Růstová bolest kostí

Od: one odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer, mám dotaz a to ten že kosti mi do délky přestali růst asi před 1,5 rokem nebo od té doby jsem neviděl změnu na své výšce (18 a 3/⁴ roku -můj věk) ale občas po fyzické aktivitě a zároveň po období kdy z ničeho nic náhle začnu jíst i 3x více než normálně třeba 2 dny v kuse a potom po fyzické aktivitě začnu většinou k večeru cítit jakoby růstovou bolest kostí.
Je možné že to je růst s pomocí okostice (růst kostí do tloušťky, který obvykle bývá okolo 18 - 24 let)...
Není to nic závažného, jen mě napadlo že by to mohlo být ono (většinou cítím holeně) což jsou kosti které jsem jako jediné cítil když jsem rostl do výšky..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pokud si to dobře pamatuji, tak tyto bolesti jsem občas míval tak cca do 25, aniž bych už rostl do výšky.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, kafrová mast/opodeldok od nočních bolestí růstu pomáhá. Kupte si ji a mažte si (na noc) holeně. Zdravím!
P.S. Myslím, že matky rostoucích děti to znají.

liska5
hodnocení

0x

Které kosti? Která místa na nich?

one
hodnocení

Hlavně holeně jak jsem zmiňoval, možná i jiné ale to si nevybavuji
Což v době růst pro mě holeně byly vždy problémové z důvodu že kdykoli mi rostly tak jsem cítil silnou růstovou bolest..
A jak růst končil tak to postupně mizelo
liska5

Nemusí to být růstové bolesti, ale třeba citlivé akupresurní body na drahách orgánů trávicí soustavy. Zrovna ty běží po holeni a lehce po stranách lýtka a jsou citlivé v případě, že přetěžujete žaludek, játra, žlučník, střevo. Zkuste se stravovat zdravě, pravidelně a bez excesů a přejídání. Ta bolestivá místa masírovat, nejlépe kostivalovým gelem. Zkuste si lehce masírovat i chodidla v klenbě, hlavně místa, co bolí a zatvrdliny. // Další příčina může být povrchový lýtkový nerv, který vychází od křížové kosti. V kříži nemáte problémy? Kdyby to trvalo déle, objednejte se k lékaři. Možná na rehabilitaci. Ortoped zrentgenuje, fyzioterapeut na rehabilitaci to probere v souvislostech... Pro jistotu berte vitamín D3.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]