Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak podat žádost o rozvod?

Od: zdrcena odpovědí: 21 změna:
Zdravím všecky, jsem zoufalá, asi se potrebuju někde vypovídat. S manželem mám už delší dobu pocit, že žijeme spíše vedle sebe nežli spolu, nejsme tým. A ani toho vlastne nemame moc společného. Z nas dvou byl vždycky žarlivka on, ale teď mám důvod já, si myslet že tam něco je. Dosadil si do brigády jednu osobu, od té chvíle je jako vyměněný. Ke vsemu zmenil hesla, která jsme mívali společná, už se neštítí ani ji doprovázet po městě a to i když mě zahlédl. Chápu že takhle to vypadá jako že jsem stíhačka, ale jelikož pracuji hned za rohem prostě jsem je viděla při polední pauze. Nechce to přiznat, ale myslím že to je jasné.
Otázka ale je co teď...jsme společně v nájmu, který z větší části platil doteď on. Ja ještě studuji, měla jsem vždy jen nějaké brigády a přispívala mu řekneme o hodně menší polovinu, teď čerstvé práci mám, jsem měsíc po zkusebce, tedy jsem celkem vázaná na město, kde zatím ještě společně žijeme. Nechci přijít o práci ale utáhnout nájem někde sama to nedám. Vůbec nevím, co se mnou bude dál.
Nejlepší by byl podle mě v téhle fázi rozvod, ale nájem neutahnu, nemám kam jít. On má ve městě jak maminku, tak bráchu, ale vím, že se z tady toho bytu nehne, uz jen na truc.
Co byste dělali vy? Má tahle situace nějaké východisko? Je nějaké řešení které přehlížím protože jsem zaslepená?
Jak vůbec podat žádost o rozvod? Nikdy jsem v téhle situaci nebyla a ani si nemyslela že se do ní dostanu. Děti nemáme, naštěstí...jmění taky ne, naopak manžel má dluhy, o kterých mi mimochodem také neřekl. Před pár měsíci málem přišel exekutor, ale nenamahal se mi tuto skutečnost sdělit. Někde jsem se dočetla že po rozvodu na mě přejde polovina dluhů. Odmítám platit jeho dluhy, které se mnou nemají nic společného. Oba si navíc způsobil již před svatbou, jen ten jeden následně narostl až během manželství protože neplatil splátky.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

2x
V této situaci nedělejte nic. Starejte se sama o sebe a svůj jeden pokoj v bytě. Napřed dodělejte školu a sežeňte praci na plný úvazek. Přestaňte brečet, nic nevyřešíte. Ono se to nějak vyvrbí. Až budete mít stálý slušný příjem, začněte uvažovat co dál. Hodně sil pťeji, jste mladá, to dáte.
achjo

No neřešit společné, bobtnající, nesplácené dluhy ve SJM není dobrá rada. Hodně špatná rada.

id
Co nařeší studentka s manželovými dluhy?

hodnocení

1x

Zde bych pouze rád upozornil, že Vy 2 jste nikdy žádný tým nebyli:

Týmový hráč neohrožuje svůj tým tvorbou a zatajováním dluhů.

Týmová hráčka nešmíruje a nežárlí.

Týmový hráč se podezřele tajně a nervózně neschovává se svou kolegyní.

Týmoví hráči nevstupují do manželství s tajnostmi.

A tak dále, a tak dále.

Chybu vidím v tom, že jste do manželství oba vtrhli jaksi bez rozmyslu, přičemž každý s ním měl evidentně jiné plány. A na to přicházíte až teď.

Vhodné by bylo kdyby se lidé nebrali po pár měsících povrchní známosti, ale až po pár letech, kdy se skutečně dokonale znají a až pak lze vědět, zda spolu chtějí zůstat nebo ne. Kam jste proboha spěchali?

Jak se podává žádost o rozvod netuším, partnerky si hledám takové, abych se s nimi rozcházet ani rozvádět nemusel. Příště to zkuste taky.

zdrcena
hodnocení

Díky, v tomhle máte asi bohužel pravdu, ano tehdy jsme do toho vtrhli příliš rychle, zasnoubili se po pár měsících, svatba po roce. Každý jsme jiný a bohužel máme rozdílnou představu o životě. Tehdy jsem to nevnímala jako takový problém, byla jsem mladá a naivní, ale nyní se tak nějak ukazuje, že nemáme opravdu vůbec nic společného.
Co mě ale prostě mrzí jsou ty jeho tajnosti a to že mu po 5 letech nestojím za to, abyste si o všem promluvili jako 2 dospělí lidé, vyrikali si to a dohodli se jak to bude dál. Nebo za to, aby mi řekl pravdu. S tím se prostě nedokážu smířit. A Největší problém teď fakt vidím v tom bydlení protože opravdu nechci skončit jako bezdomovec

hodnocení

1x
Jen pro vaši informaci, pokud ty dluhy vytvořil za manželství, spadají do společného "jmění" a půlku z nich si odnesete..
doplněno 03.12.24 22:00: No nazdar. :-/ Rozvedený, zadlužený, nevěrný a navíc to vypadá, že ho stále ještě milujete. Tak zvažte, že je dost pravděpodobné, že ten společný dluh bude každým společným dnem větší.
zdrcena
hodnocení

Já vím že to tak oficiálně je...ale
Jednak už se jednou rozváděl a všechny dluhy vzal na sebe (jelikož byly jeho a jeho bývalá s nimi neměla nic společného, tak jako já teď tak asi tak nějak naivně doufám, že se zachová stejně)
Jednak je to tedy takové složitější 1 dluh byl už před svatbou, druhý přibyl před pár měsíci respektive tehdy s tou bývalou něco pořídili na splátky, pár posledních nezaplatili a narostlo to do 120 tisic dluhu, který spoučil do jedné půjčky s tím prvním dluhem, který byl cca 400

hodnocení

1x
S těmi dluhy si nedělejte starosti. Jsou jen jeho a to že jeden dluh splácí dluhem druhým je jeho problém. Navíc vy jste si nic nebrala ani jste o nich nevěděla.
zdrcena
hodnocení

Díky za komentář. Dnes jsme se o tom bavili a je ochoten vzít vše na sebe, je si vědom, že se jedná o jeho dluh...I tak to ale neřeší další problémy, jako to kde budu nadále žít, ze svého malého příjmu bohužel nájem neutáhnu. Dnes je celkem těžké utáhnout nájem v jednom člověku i při plném úvazku, natož zkráceném. A samozřejmě to neřeší ani moji depresi
Musíte si zažádat o příspěvek na bydlení. Budou po vás chtít nejspíš dohodu o vypořádání majetku spolu s dohodou o rozvodu. To by pak mělo téměř pokrýt náklady na bydlení.

hodnocení

1x

Výhodou je, že nemáte děti. Takže, pokud si nerozumíte, rozvést se, dohodnout si, co bude dál, třeba Vaše a jeho bydlení.

Před měsícem mi muž zemřel. Kdo nezažil, neví, co je to za bolest, zoufalství. Požádala jsem o sociální bydlení, tady to neutáhnu fyzicky ani finančně. Ale čeká se dlouho, až jim tam někdo umře. Smutné. A plno žadatelů přede mnou.

Najděte si pronájem garsonky, to Vám stačí a jistě to ze svého výdělku utáhnete. Věnujte se sama sobě. Hýčkejte se, choďte třeba plavat, cvičit, a procházky...

Pokud si budete jen říkat "nemám kam jít", nikam se neposunete. Musíte začít hledat, čím dřív, tím lépe. Ať Vám to vyjde. Jaga.

Pokud máte malý příjem, změnit zaměstnání za nějaké lepší, nebo si najít druhou práci. Čas na to mít budete, uvidíte, že to půjde.

yarda1
hodnocení

0x
...Já ještě studuji...Takže ti asi ještě není třicet.Když v tom jsou nějaké větší peníze, snad existují nějaké manželské poradny a pak rozvodoví advokáti. A asi ještě žijí tví rodiče co by ti mohli podat pomocnou ruku.
zdrcena
hodnocení

Je mi 27, v květnu mě čekají státnice. Do poradny ho myslím nedostanu, dává jasně najevo že pro mě ani nás vztah už nehodlá udělat vůbec nic, nestojím mu za to. Advokáti a vše se může dost prodražit a upřímně ta finanční situace není úplně dobrá. Rodiče sice ještě žijí, ale podle nich si toto všechno nejspíš zasloužím a s podporou počítat nemůžu. Když situace vyeskalovala už jsem i od manžela odešla cca týden zpět, tehdy otec slíbil, že finančně pomůže, zaplatí hotel než si něco najdu...po 2 dnech ho to přešlo a ať si poradím sama, takže bohužel ta situace opravdu není dobrá

jan14
hodnocení

0x

To je poměrně smutné. Manželství by se nemělo brát tak lehkovážně. nicméně chápu. Občas se něco nepovede. Většinou se myslím podaří najít jiného člověka, který Vám rád pomuže. Muži obvykle neradi vidí ženy v nesnázích. Aspoň ty normální :)

zdrcena
hodnocení

Já ho lehkovážně neberu, ale pro manžela očividně už nic neznamená, možná jsem to měla tušit když jsem 2.manželka.
Jen teď prostě nevím jak dál. Kde budu žít, jak to všechno bude, nemám kam jít

liska5
hodnocení

0x

Hlavně teď nedělejte nic! Nikomu z rodiny a přátel nic neříkat, když nevíte, jak to dopadne! Za horka je těžké neunáhlit se. Pokud by měl někdo situaci řešit a říct, co bude dál, tak by to měl být on. Jenže jemu tohle nepřipadá jako důvod k rozvodu. Jednu jistotu má doma, druhá nejistota ho láká, tak flirtuje. Chlapi se neradi rozvádějí, zejména, když doma není zas tak zle. Jen potřebují mít pocit, že mají respekt a obdiv. Taky se říká, že žena muže střídá, chlap ženy přibírá. A to jeho dřívější žárlení souvisí s tím, že podle sebe soudím tebe. Někdy pomůže, aby se vzpamatoval, změnit účes, koupit si něco hezkého na sebe a večer pěkně upravená někam mizet. Třeba ke kámošce, nebo někam, kde se budete učit. To ale nesmí vědět. Aby si nemyslel, že jste puťka, co na něj za všech okolností čeká. Aby pochopil, že zas tak jistá nejste. Teď zažíváte docela častý příběh. Prý pomáhá vzít to víc racionálně a hledět na to s odstupem, jako na přírodní úkaz. Jsou ženské, co děckem v náručí nad chlapem mávnou rukou, no jo, on zas musí chudák prohánět sukně a něco si dokazovat. Některá si vyhledá onu dotyčnou / milenku/ a spolu si situaci vysvětlí. Dokonce znám případ, že pak spolu ty dvě chodily na kafe a pomlouvaly ho. To já jí jen poslala SMS, aby byla tak laskavá a přeposílala mi jeho zprávy, že to potřebuji k rozvodovému řízení. Ona mi odpověděla, že tohle není důvod k rozvodu! Pak to tam ochladlo.

Kdyby přeci jen šlo do tuhého, tak formulář k žádosti o rozvod vám dají na soudě v podatelně. Dává se na něj kolek, když to tam zpět ponesete.To by mohl zatáhnout on. Nejdřív ho požádejte, ať Vám napíše prohlášení, jaké kde má dluhy a kdy jich nabyl, ať to máte písemně. A s podpisy svědků, ideálně sepsané u notáře. Jinak si pouštějte na fcb videa Petra Casanovy, nebo si tamtéž objednejte jeho některou knížku.

zdrcena
hodnocení

Díky za komentář. Na to nikomu nic neříkat už je pozdě, svěřila jsem se, že to teď není růžové a vypadá to na rozvod...
Strašně ráda bych se na to podívala racionálně, ale to teď prostě nejde. Snadno se to říká, těžce dělá, když se člověk v téhle situaci ocitne. Fakt vůbec nevím kam půjdu, jak to bude dál. Taky nechci být do smrti sama zatímco on má nejspíš už fakt nabrnknutou nějakou jinou. Vím že to zní hloupě, ale přijde mi to celé hrozně nespravedlivé. Strašně mě to celé mrzí a vůbec nevím co dělat. Přijde mi že přicházím o všecko. Celý cca týden jen brečím, i z práce kolikrát musím zmizet na 5 minut dozadu, vybrečet se a pak se zase vrátím za kolegyněmi. Prvních několik nocí jsem nespala více než 2 hodiny a jinak jen brečela, je úspěch když do sebe dostanu 1 jídlo denně.
Z vašeho psaní chápu, že jste si sama prošla rozvodem? Mohu se zeptat na kolik to vlastně celé finančně vyjde? Asi je to jiné pokud člověk má/nemá děti a pokud se tam řeší/neřeší ještě nějaké další záležitosti...ale nemám vůbec představu. Práci mám čerstvě teprve od léta, navíc jen poloviční úvazek, takže finance jsou trošku problém a ani nevím, z čeho bych ten rozvod vlastně zaplatila

hodnocení

0x

Dala sis nick zdrcená, tak hlavně nebuď zdrcená, Ať to bude jak bude, tak život půjde dál, musí! Pokud se pořídíme zkontaktovat, můj právník ti pomůže, s dluhy, které v manželství nadělal manžel /ale opravdu za ně jsi zodpovědná i ty, jsou to vaše společné dluhy, jo, i to přináší manželství, bohužel/, i s případným rozvodem. A hlavně, nezoufej!

zdrcena
hodnocení

Momentálně zdrcená opravdu jsem. Všechno se mi rozpadá,...
Jestli máte kontakt na právníka, klidně pošlete, záleží asi i kde působí a jaké má sazby, jak jsem psala už výše tak finance jsou trošku problém. Ty dluhy on má v podstatě 2 taky jsem popisovala výše. Jeden byl již před svatbou, tedy na mě by se vztahovat neměl, druhý si způsobil také již před svatbou nezaplacením splátky, a pár měsíců dozadu mu najednou přišlo že dluží 120tis. Tak to sloucil k tomu prvnímu dluhu jakoby do 1 půjčky, tak nevím jak je to bráno. Ale když se rozváděl s první ženou, tak také vzal všechny dluhy na sebe, takže opravdu odmítám něco platit. Vzhledem k tónů že celková částka je cca kolem 600tis, přesně nevím tak by mě to zadlužilo do konce života
jozifek
Dobré ráno..
Všechno má řešení.Vaše jediné štěstí je že vtom nejsou děti..to by pak bylo peklo na zemi.střidavka,alimenty,dohady.atd.
Držim palce..a hlavu vzhuru.když nejde o život tak jde o h...

Sem určitě kontakt dát nesmím a ani veřejně nechci, s tím by právník musel souhlasit, a to pochybuji. Napiš mi mail na adresu ajka5 zavináč volny tečka cz a popovídáme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]