Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tvorba loga pomocí AI?

Od: marcipanacukr odpovědí: 18 změna:

Když mám účet u bingu pro nekomerční využití AI, mohu si vytvořit logo v kurevsky nízké kvalitě 1024x1024 zabírá celý orázek, ale to logo je výrazně menší a je v něm text... A otázka zní: Mohu po stažení toho obrázku obkreslit tren obrázek a prodat to jako logo s celou práce 200 kč za hodinu když nejsem podnikatel/živnostnik ale fyzická osoba? Spíš se mi jedná o příležitostný přivýdělek a skutečnost že to není komerční licence využití. Obkreslit by se to dalo za několik hodin takže práce asi tak do pěti hodin ale nevím to jistě protože záleží na tom kolik je tam detailů a jestli by se měl obkreslovat i ten text nebo text raději vygenerovat zvlášť ve vyšším rozlišení, protože to se fakt nedá tak nekvalitní text obkreslovat nějak jednoduše.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

9x
Podle me jde o porusovani licencnich pravidel, takze odpoved zni nesmis.
PS: Jsem insider.

Mám stejný názor, navíc v obrázku vytvořeném AI musejí být zachovaná metadata, jinak je to porušení licence tuším..A soudit se s korporací a jejich právníky bych opravdu, ale opravdu nechtěl.

marcipanacukr
hodnocení

Díky za odborné posouzení. Nemám záměr podnikat. Zkusil bych maximálně na smlouvu o provedení činnosti pokud by existoval zájem. Musel bych tedy koupit licenci a dál jak? Prodat licenci jde aby to mohla používat firma, škola, apod?

marcipanacukr
hodnocení

Chtěl jsem napsat že bych musel zaplatit za komerční využívání.

marcipanacukr
hodnocení

Ernie - hledal jsem a našel jsem jen tvrzení že obrázky bingu obsahují content credentials a watermark vlevo dole, ale žádná metadata u těch stažených obrázků nejsou ani watermark. U komerční verze by to ani nedávalo smysl. Toto jsem našel:

"We also make it clear that Image Creators images are generated by AI. A watermark appears in the bottom left corner of each image created using Image Creator. We have implemented content credentials, provenance based on the C2PA standard, to help users to identify AI generated Images."

Takže možná je to neaktuální informace uložená indexováním v prohlížeči.

hodnocení

3x
Zajímavý podnikatelský záměr. S grafikou to evidentně vůbec neumíš, ale rád bys to prodával... Jinak tvůj problém je relativně jednoduše řešitelný, tedy pro někoho šikovnějšího, než ty.
marcipanacukr
hodnocení

To je klidně možný, ale za jinou cenu. A do jaké míry to umím nebo ne vy nedokážete posoudit.

halamus

Dokážu to posoudit.
Obkreslování loga, tohle vypadá na ruční vektorizaci bitmapy, práce pro cvičenou opici. Ostatně i cena, 200 Kč/h tomu odpovída. To i skladník ve šroubárně má víc.

Otázka je, jestli to při 200kč/h ten skladník neudělá dráž, než lépe honorovaný profík.
marcipanacukr
hodnocení

Libor? O co vám jde? Představuju pro vás konkurenci nebo co? Zadruhý to rozlišení už mám vyřešeno při rozlišení 400 dpi si už poradím a jak vám neřeknu když to umíte.

cenice

Při tak nízké hodinovce bych jako klient byla velice obezřetná.

marcipanacukr
hodnocení

cenice:

To není problém mohu tu cenu výrazně zvýšit. Mohu dát 600 za hodinu, s tím že pokud budou klienti z OV, KI dostanou 1/3 slevu, když budou přímo z mého města dostanou slevu 2/3. Taktéž neziskovkám a začínajícím firmám dám slevu ale jen těm co jsou z mého okolí.

Sorry jako, ale ty jsi nějaký matlal, který kopčí z netu. Grafikové dnes samozřejmě používají AI, jinak by neměli co žrát. Ale taky si platí příslušné AI licence, které fakt nejsou zadarmo, když pomineme ty free hračky. A taky dávají do tvorby nějakou invenci a ne že to obšlehnou za dvě stovky. Ajťák má dneska hodinovku jak právník. Śest stovek si účtuje za zapnutí kompu a ranní latýčko.

marcipanacukr
hodnocení

Však já to beru, už jsem to psal. Jenže otázka komerční licence obrázků vygenerovaných pomocí bing/copilot zůstává nejasná a nezodpovězená. Například zde se píše o tom, že je doporučené přidat watermark aby google když najde obrázek na netu, dokázal (jak to nyní chápu) zjistit kdo je autorem. Ačkoliv si nevyhrazují právo na tyto obrázky, ten watermark se doporučuje kvůli možnosti odcizení obrázku. Tím pádem by autor, který to vygeneroval pak mohl mít problém pokud si tam nedá watermark. Ale toto neodpovídá na otázku zda se to smí používat komerčně, z toho jak to teď chápu, jo.

answers.microsoft.com/...

Na této stránce se tvrdí - dvě protichůdné věty! "These images are available for commercial and fair use, unlike stock images, which require a license."

" Be aware of copyright laws—just because you can generate an image, doesn’t mean it’s yours to monetize."

thinglabs.io/...

Ale není jasné jak tedy získat tu komerční licenci.

Je možné, že autor článků má namysli to, že ten obrázek nemáme přímo přeprodávat, což dává smysl, třeba ale je možné ho použít na vylepšení svých komerčních stránek, komerční prezentace nebo právě odvozovat komerční díla. V tom případě by šlo jen o to, neprohlašovat původní dílo za své.

marcipanacukr
hodnocení

Jinak ernie, není to pravda to co píšeš že kopčím z netu. AI generátor je pomůcka. A ta invence o které píšeš je právě v tom textovém zadání uživatele, tam může té invence být docela dost. Já třeba si zadal konkrétní barvy pro gradienty a přesný popis toho co chci. Je tedy irelevantní jak to vnímáš, protože nakonec stejně nejde o mně, ale o zaměstnavatele, který by mě k této činnosti zaúkoloval. Otázka autorství je řešena tak, že autorské práva přechází na zadavatele za předpokladu, že jeho zaměstnanec zadal konkrétní specifické požadavky a tím předal svou část kreativní lidské invence. Chápu však, že to grafiky ohrožuje protože mohou přijít za zakázky. Pokud se zdá 600 málo, je to proto že mám nižší náklady a nemusím tedy hnát to do astronomických výšek jako grafik co potřebuje platit licence za fonty a nebo jinou vektorovou grafiku.

hodnocení

3x

"...mám účet u bingu pro nekomerční využití AI..." "...obkreslit tren obrázek a prodat to jako logo..."

Nezdá se Vám, že už tyhle 2 věty si jaksi odporují?

Ne ne, nemůžete.

marcipanacukr
hodnocení

Zdá se vám, že si to odporuje, ale jak jsem uvedl, nemám v plánu podnikat takže je jasný že prodej dělat nemohu. Ale mohu se nechat zaměstnat na smlouvu o provedení činnosti. Nicméně k tomu bych potřeboval tu komerční licenci.
marcipanacukr
hodnocení

Tak je to jinak. Nesprávně jsem se vyjádřil. Ten účet je zdarma. Obrázky vygenerované bingem je možné používat ke komerčnímu užití, ale ne v rozporu se zákonem. Tím pádem mohu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]